• I co dalej? Autor: ~Bartosz [193.238.66.*]
    Wydaje się, że po "wychłodzeniu" wskaźników (odcięcie dywidendy) będzie chwila boczniaka a później nastąpi ruch w górę. Spółka jest "czysta" nie posiada zobowiązań finansowych. Mądrze zarządza gotówką. Inwestuje w zwiększenie wydajności przeładunków. Do tego otoczenie sprzyja... Pytanie jak rynek rozegra "podejście" do wyników za dobry 2Q?
    Prawdopodobnie nowe ATH jest bliżej niż nam się wydaje...

Analizując "po odcięciu" zmienność kursu oraz oferowane pakiety akcji nie dostrzegłem jakiś panicznych ruchów na kursie. Sesja była spokojna... To pozytywna oznaka, która świadczy o świadomości akcjonarianatu mniejszościowego.
    Dzisiejszy spadek kursu w perspektywie ostatnich wzrostów można uznać za śmieszny, zresztą na niezbyt dużym wolumenie.

Konkludując... Wydaje się, iż większość osób które w ostatnim czasie zainwestowały w tą spółkę zrobiła to z perspektywą inwestycji długoterminowej a nie kilkudniowego "romansu pod dywidendę". Jestem tym faktem pozytywnie zaskoczony ponieważ myślałem, że po odcięciu nastąpi bardziej intensywny ruch w dół...

Brawo Wy!

• Re: I co dalej? Autor: ~Albatros [62.134.92.*]
    Kolego, pytasz co dalej???

W perspektywie kilkunastu miesięcy absolutnie nie mam zamiaru sprzedawać ani jednej posiadanej tutaj akcji.
    Ta spółka jest w trendzie wzrostowym, pod który jakiś czas temu zdążyłem się "podłączyć" (koniunktura sprzyja + brak zobowiązań + inwestycje w zwiększenie wydajności przeładunków). Wszystko na to wskazuje, że w tym roku OTS może osiągnąć jeszcze lepsze wyniki niż w zeszłym. To z kolei będzie miało odzwierciedlenie w przyszłorocznej dywidendzie oraz kontynuacji wzrostu kursu. Dlatego uważam, że obecny trend zostanie zachowany. Jestem o to spokojny...

Wydaje się, że w ciągu najbliższych sesji dołek po odcięciu nie powien przekroczyć 40,XX PLN za akcję, czego przykład mieliśmy na piątkowej sesji (następowała natychmiastowa aktywacja popytu).

Inwestując tutaj długoterminowo nie ma to dla mnie większego znaczenia. W perspektywie dwóch, trzech kwartałów aktualne poziomy można traktować jako "promocyjne" a obecny czas należałoby mądrze wykorzystać np. akumulując walor.
    Problem polega na tym, że free float nie jest duży a (prawdopodobnie) większość z was ma podobne plany :-)

Oczywiście to tylko zdanie a każdy zrobi jak uważa.

Pozdrawiam cierpliwych :0)

• Re: I co dalej? Autor: ~Lucek [195.90.64.*]
    No dobra, przyznam że trochę ostatnio naginałem pod spadki. Jednak dzisiaj papier pokazuje moc i wszystko wskazuje na to, że korekta jest już za nami. Dlatego dzisiaj trochę dobrałem. Chciałem to zrobić od razu po odcięciu ale myślałem, że jeszcze dzisiaj spadnie... Szkoda, bo myślałem że uda się wystraszyć leszczy i dokupić taniej...

• Re: I co dalej? Autor: ~Tommy [83.27.9.*]
    Dnia 2023-06-19 o godz. 10:45 ~Lucek napisał(a):
    > No dobra, przyznam że trochę ostatnio naginałem pod spadki. Jednak dzisiaj papier pokazuje moc i wszystko wskazuje na to, że korekta jest już za nami. Dlatego dzisiaj trochę dobrałem. Chciałem to zrobić od razu po odcięciu ale myślałem, że jeszcze dzisiaj spadnie... Szkoda, bo myślałem że uda się wystraszyć leszczy i dokupić taniej...
    >

kupować dziś to szaleństwo...:)
    kupowało się 2 miesiące temu po 25 zł
    no cóż
    ulica zawsze kupuje na górce...
  • Re: I co dalej? Autor: ~Longterm [145.237.4.*]
    Kolega JOLA vel Lucek zapewne już bez akcji, chyba że wciąż się waha --> sprzedać ulicy na górce, czy spekulantom w dołku?
  • Re: I co dalej? Autor: ~Longterm [145.237.4.*]
    Miało być "Kolega JOLA vel Tommy.."
  • Re: I co dalej? Autor: ~foxinvestor [213.134.175.*]
    Dnia 2023-06-19 o godz. 10:50 ~Tommy napisał(a):
    > Dnia 2023-06-19 o godz. 10:45 ~Lucek napisał(a):
    > > No dobra, przyznam że trochę ostatnio naginałem pod spadki. Jednak dzisiaj papier pokazuje moc i wszystko wskazuje na to, że korekta jest już za nami. Dlatego dzisiaj trochę dobrałem. Chciałem to zrobić od razu po odcięciu ale myślałem, że jeszcze dzisiaj spadnie... Szkoda, bo myślałem że uda się wystraszyć leszczy i dokupić taniej...
    > >
    >
    > kupować dziś to szaleństwo...:)
    > kupowało się 2 miesiące temu po 25 zł
    > no cóż
    > ulica zawsze kupuje na górce...

Wybitnej klasy naganiacz :)
    Tommy [83.27.9.*] 2023-06-19 10:50
    JOLA [83.27.9.*] 2023-06-18 15:49
    https://www.bankier.pl/forum/temat_kupione-dwa-miesiace-temu-po-26-zl-sprzedane-tydzien-temu-po-48-zl,61063297.html

• Re: I co dalej? Autor: ~Tommy [83.27.9.*]
    Dnia 2023-06-19 o godz. 11:28 ~foxinvestor napisał(a):
    > [213.134.175.*]

jak widzę to IP
    to się przypomina zeszłoroczny psychol z Bogdanki i Bumecha...:)))

[x]
OTLOG 0,15% 12,92 2026-05-14 16:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.