• pp sens Autor: ~kto [178.37.111.*]
    jest czy nie ma sensu, co sądzicie
  • Re: pp sens Autor: ~Jurand_ze_Spychowa [77.222.238.*]
    Nie ma sensu kupować kredensu.
  • Re: pp sens Autor: ~Kuba [119.31.174.*]
    ja pp biorę tylko na złosć włochom. uważam inwestycje za zamrożony kapitał, może nawet stracony bo zero płynnosci
  • Re: pp sens Autor: ~Placek [88.156.208.*]
    a ja Adrianku kupię choćby dla dywidendy, która tu będzie wcześniej czy później
  • Re: pp sens Autor: ~dom [46.170.187.*]
    Ja tutaj widzę dwa sensy, jeden na plus, drugi na minus. Ten pierwszy to to, że dzisiaj w ramach PP kupię akcje taniej niż te z giełdy, zaś ten drugi sens to taki, że kupując akcje z PP nie ma się pewności, że będą one notowane na giełdzie. Jeżeli nie będą, zostaję z akcjami których nie za bardzo będzie gdzie sprzedać, no chyba, że ten który je stworzył (GI) będzie musiał je ode mnie odkupić przynajmniej po cenie po jakiej zostały zakupione. Co robić panie, co robić...?
  • Re: pp sens Autor: ~robinhood [46.215.112.*]
    Dlatego lepiej kupić teraz na GPW i mieć akcje, niż zablokować kapitał zapisując się na PP, które nie wiadomo czy będą notowane i czy później akcje będą dopuszczone do obrotu. 5 groszy chyba nie robi tu różnicy :) Chyba że ktos chce kupić 1 milion akcji :)
    Do 30 czerwca jeszcze dużo czasu i jeżeli ktoś miał przeznaczony kapitał na PP to lepiej za ten kapitał kupić z rynku, a nie kota w worku. Ja miałem przeznaczone środki na PP, ale dokupuję z GPW. A w ostatni dzień (tylko nie wiadomo kiedy bo nie wiadomo ile jeszcze razy przedlużą termin zapisów na JPP) wezmę coś z PP. Suma sumarum to jest inwestycja długoterminowa z bardzo dobrymi perspektywami. Pozdrawiam współwłaścicieli GI GROUP POLAND SA
  • Re: pp sens Autor: ~Kuba [119.31.174.*]
    mogles zlozyc oswiadczenie, ze jesli akcje nie beda notowane to zwrot kasy. ja zrobilem w emakler taka dyspozycje. zapisalem sie na polowe dostepnych dla mnie pp.
  • Re: pp sens Autor: ~ddr [79.163.196.*]
    Kupić nie warto, upić się warto?

https://www.youtube.com/watch?v=EcipyROBOeI

[x]
GIGROUP -1,77% 2,05 2025-07-23 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.