• W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Giero13 [109.231.2.*]
    Może tak zadzwonić do audytora zapytać jak to z ich strony wyglądało ...czemu nie podpisali a spółka ich obwinia...gdzie leży prawda czy aby na pewno po środku...historia pokazuje że to nie pierwsze zawieszenie...bidulki z Bysławskiej...
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Nie chcę być adwokatem MBF ale gołym okiem widać że p. audytor jest nadzwyczaj pażerna , przetrzymała raport do ostatniej chwili potem zadzwoniła że nie wyda opinii bo sa uchybienia no chyba że dorzuca jej ten ochłap 8 tysi. wyjątkowa kreatura jak na moje oko
    Dobrze wiedziała jakie są terminy na publikację raportu , MBF ja olał i zamieścił bez badania a ona w odwecie dała im w osytatniej chwili badanie bez opinii
    oczywiście KNF i GPW ze względu na brak opini mnie powinna zawiesic notowań ale myślę że tam palce4 umoczyła właśnie p audytor i mamy kiche
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Mat [37.30.126.*]
    Twoim zdaniem Mbf jest przejrzysty ? Przecież to spółka pisząca espi na potęgę z których nic nie wynika. Mam akcje i widziałem zdjęcia z lotniska . Gdzie węgiel olej ? Nic się nie dzieje. 0 realizacji. Oni sami już nie wiedza co mowic , a tel w spółce odbiera ochroniarz .
    No to chyba dobrze , że ktoś chroni biznesu i jeszcze odbiera telefony i to się nazywa kreatywność :-)
    Nie pisałem o spółce, tylko o p. audytor , umowę z nią zawarli chyba w marcu to co ona robiła przez 3 miesiące , chyba widziały gały co brały, nic ją nie broni jakaś szuja szczególna , ale jak mawiał klasyk "swój swojego zawsze znajdzie"
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Rocki [89.64.120.*]
    Mat masz ESPI o zakonczeniu umowy na olej i zarobku 2 banki. I co teraz bidoku napiszesz, Wymyśl coś
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Mat [37.30.126.*]
    Tak jak i Ty czekam aż odwiesza
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~s1tock88 [37.248.156.*]
    Rocki - odrózniasz ZYSK od PRZYCHODU ? Jesteś pewien ze zarobili ? U nich cyfry często się mieszają.A moze pojmuja biznes tak jak Rocki
    zarobić to zarobili , ale nie spółka , zresztą pokażą w wynikach co zarobił prezes i jego świta
    Znany i tu jestem w stanie sie prawie zgodzić
    Dochód zależy od marży której nie znamy, bardziej chodziło mi o fakt wywiązania się z umowy o wartości 2 mln. Teraz malkontenci będą pisać o .... penie zawieszeniu
    chodzi o twarde chodzenie po ziemi 2 mln x marża góra 5% to 100 tys. zł na benzynę hotele i laski to cienko musieli ciąć koszty , pewno tylko zupa jak chcieli jeszcze pociumciać
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Giero13 [31.61.182.*]
    Nie chcę uchodzić za malkontenta ale polecam sprawdzić historię kontraktów espi spełnionych na maseczki...zerknijcie sobie...z mojej perspektywy i znajomości spółki było tak...przyszedł kolega do kolegi stary pupa mi się pali przepuśćmy przez moją spółkę 2mln a ja przeleję z powrotem 199900 a reszta pójdzie w usługi obce...to przeanalizujcie sytuację...
    30.05.23
    Zgodnie z postanowieniami Kontraktu wielkość dostawy wynosi 150 ton, a jego wartość w momencie podpisania szacowana jest na ok. 594.000 zł (pięćset dziewięćdziesiąt cztery tysiące złotych). Emitent przystąpi do realizacji Kontraktu niezwłocznie, tj. pierwsza dostawa nastąpi jeszcze w maju br. O zamknięciu Kontraktu i ostatecznym rozliczeniu Spółka poinformuje odrębnym Raportem bieżącym.

co z tym cukrem ? miał byc dostarczony 31.05
    No jeszcze nie rozliczyli ,
    Giero , tak nigdy nie było bo nigdy nie pokazali takich przychodów , od kilku lat przychody maja w tysiacach
    Ok. Widzę że cokolwiek będzie się działo to jest źle. Ja dziękuje za dyskusje, mam tylko jedno pytanie. Jeśli to jest spółka kupa której się nie tyka to po co te wciąż nowe wątki. Jest Orlen pge mają gigantyczne zyski, zarobek pewny. A tu wciąż to samo i samo. Ile można ostrzegać. Pozdrawiam.
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~kosmaty50 [79.184.59.*]
    co za brednie..nie do wiary
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Beka [31.61.240.*]
    ~Giero13 odpowiada ~Rocki2023-06-13 13:55IP 31.61.182.*
    Nie chcę uchodzić za malkontenta ale

Po pierwsze jak można napisać, że nie chce się uchodzić za kogoś jak się nim jest.

Po drugie nie wybielaj tak siebie, bo są trafniejsze stwierdzenia na twoje plucie na Spółkę.

Po trzecie kto normalny poświęca swój prywatny czas, godziny, dni, tygodnie miesiące, na forum spółki, której akcji nie posiada, w ramach "wolontariatu" pod hasłem "ja tylko ostrzegam" ?
  • Odwiesza.. Autor: ~Mat [37.30.126.*]
    Kiedy ?
    Po wakacjach ?
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Giero13 [109.231.2.*]
    Beka nie oceniaj ludzi swoją miarą...to wolny kraj, a piszę prawdę...wystarczy sprawdzić jak zostały rozliczone te mega.kontrakty na dostawy maseczek tam powinny być giga zyski a kasa wyparowała...zawsze znajdą się obrońcy...dobrze że mamy odmienne zdania reszta niech wyrabia swoje...niekt nie musi ani mnie ani Ciebie słuchać każdy decyzje inwestycyjne powinien podejmować sam...na pewno nie na podstawi wpisów z bankiera...dlatego analizujcie sprawdzajcie historię i raporty wstecz...tam znajdziecie prawdę...
    Giero proste pytanie. Masz akcje?

Giero13 odpowiada ~Beka2023-06-13 16:43IP 109.231.2.*
    Beka nie oceniaj ludzi swoją miarą

Fakty nazywasz oceną swoją miarą.
    Naprawdę masz wielki problem ze sobą, w tym z właściwym postrzeganiem.

Nazywać odmiennym zdaniem opluwanie Spółki, wyzywaniem, to szczyt hipokryzji.
    ~Rocki odpowiada ~Giero132023-06-13 17:07IP 89.64.120.*
    Giero proste pytanie. Masz akcje?

Nie ma.
    Jak sam wyklepał już nieraz na tym forum, on " tylko ostrzega".
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: giero13 [109.231.2.*]
    https://www.fxmag.pl/attachments/ebi/2023-06-05/20230605_230653_0000147705_0000152246.pdf

• Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Masakra [37.225.7.*]
    "Dziękuję" za ostrzeżenie.

Nie szukaj g.ubszych od siebie.
    Tylko wazony nie czytają publikowanych raportów
  • Re: W oczekiwaniu na Espi... Autor: ~Giero13 [109.231.2.*]
    Oj zdziwiłbyś się ilu tu się takich przewija...bawcie się dobrze piewcy wspaniałości spółki i jej ponadprzeciętnych osiągnięć...o Vabunie ktoś pamięta też złoty biznes midasy byznesu
[x]
MBFGROUP -3,51% 6,60 2025-10-28 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.