Wiem, ze duzo sie dzieje i wszyscy sie jaraja korekta oraz fala trolli. Ale dzis termin publikacji RR. Ja licze na: pozytywna opinie bieglego (niby oczywiste a ile budzi emocji jak cos tam jest nie tak albo jak sa zasyrzezenia lub brak opinii), dobre podsumowanie roku i byc moze kilka wskazowek gdzie jestesmy w glownych krokach milowych. List Zarzadu na pewno trzeba przeczytac bo on z reguly pokazuje nastroje. Duzo sie dzialo w 2022 i w ostatnich miesiacach wiec moze byc dobry raport.
A co do tego co sie dzieje ostatni coz, korekty sa jak spanie - byc musza. Malo kto na tej spolce stracil a Ci co kupowali pod 40zl jak chwile zaczekaja to sie odkuja. Fundamenty silne, prace ida jak po sznurku. Ja juz troche dokupilem bo dobra cena a czy bedzie jeszcze -5zl czy -2zl to dla mnie bez znaczenia.
W piatek wchodza akcje serii F. Ktos na pewno cos sprzeda ale pamietajcie ile osob i funduszy objelo te akcje (cos ok 30), obstawiam ze wiekszosc juz miala akcje z preIPO ktore so w onrocie od roku, wiec oni albo juz sobie czesciowo powylazili przy 35-40 i uzupelnia portfel tymi po 13zl albo to nie sa poziomy dla nich w ogole interesujace.
Jak to mawiaja “sell in May and go away”… ja bym powiedzial “sell in May i odkupuj w czerwcu”
Wszyscy po trochu mamy racje a jak bedzie to nie wiedza nawet najstarsi gorale.
Bardzo dobrze napisany raport, 3maja poziom! Jest pozytywna opinia audytors i to Grant Thorton wiec nie byle leszcz, na pewno ich mocno trzepali wiec przynajmniej wiemy ze w papierach wzorowo…
Cyfry nie sa zle, w sumie strata w konsolidacji ok 4mln zl co daje przy ostatniej emisji 6mln zl prawie 1,5 roku kasy na luzie…
Rosna im aktywa czyli buduja muskuly a to wazne przy ew sprzedazy…
Te sprawy sadowe przeciwko nim (w tym ncbr) chyba sa mocno po mysli SDS bo ani biegly nie kazal walic tego w wynik ani oni (pisza ze maja opinie prawne gdzie sa w tych sprawach)…
Dotacja Horyzont rozliczona wiec to ryzyko opisane przez Granta w opinii juz znika…
Roczne raporty nie wyskakuja z jakimis tematami bo nie bardzo jest jak wiec jak dla mnie nic nas nie zaskoczylo, w papierach gra i buczy…
Pozostaje przezyc 2 czerwca i łogien !
Kumy ,czy wy widzicie jakieś spadki, myślicie ze profesorowie to ciemny lud oderwany od pługa i zaczną sypać po 30 zł jak mogą za rok sypnąć po 200zł, przecież oni najlepiej wiedzą co dzieje sie w spółce i od ich zachowania będzie można wyciągnąć wiosek ,czy opłaca się dalej trzymać akcje
Dnia 2023-06-01 o godz. 10:04 ~Profesor napisał(a): > W zębach przyniesiesz po 25zł , a potem po 22 zł Tak właśnie wygląda inteligencja i pobożność ,tego ociemniałego pisowskiego kraju.