Wiem, ze duzo sie dzieje i wszyscy sie jaraja korekta oraz fala trolli.
Ale dzis termin publikacji RR.
Ja licze na: pozytywna opinie bieglego (niby oczywiste a ile budzi emocji jak cos tam jest nie tak albo jak sa zasyrzezenia lub brak opinii), dobre podsumowanie roku i byc moze kilka wskazowek gdzie jestesmy w glownych krokach milowych. List Zarzadu na pewno trzeba przeczytac bo on z reguly pokazuje nastroje.
Duzo sie dzialo w 2022 i w ostatnich miesiacach wiec moze byc dobry raport.
A co do tego co sie dzieje ostatni coz, korekty sa jak spanie - byc musza. Malo kto na tej spolce stracil a Ci co kupowali pod 40zl jak chwile zaczekaja to sie odkuja. Fundamenty silne, prace ida jak po sznurku.
Ja juz troche dokupilem bo dobra cena a czy bedzie jeszcze -5zl czy -2zl to dla mnie bez znaczenia.
W piatek wchodza akcje serii F. Ktos na pewno cos sprzeda ale pamietajcie ile osob i funduszy objelo te akcje (cos ok 30), obstawiam ze wiekszosc juz miala akcje z preIPO ktore so w onrocie od roku, wiec oni albo juz sobie czesciowo powylazili przy 35-40 i uzupelnia portfel tymi po 13zl albo to nie sa poziomy dla nich w ogole interesujace.
Jak to mawiaja “sell in May and go away”… ja bym powiedzial “sell in May i odkupuj w czerwcu”
Wszyscy po trochu mamy racje a jak bedzie to nie wiedza nawet najstarsi gorale.
Pozostaje trzymac sie ramy i zalozonego cela!