Zajrzałem tutaj jak wiekszość pewnie, po wpisach kilku osób o Sedivio w ostatnich dniach. Czytam i szczerze nie widzę o co zachwyt, wiec zastanawiam sie po co ta nagona.
Realnie patrząc: * spółka to body-leasing, zadnego własnego produktu tylko podnajem prawcowników IT * to trudny rynek, takich firm są dosłownie tysiące w Polsce, ale zadka wchodzą na kolejny poziom. To wyzwanie organizacyjne i kosztowe, z tego powodu mamy dosłownie kilka spółek typu Asseco a firm sub-contractotów podwykonawców IT * nowy produkt / własne IP: mam wrazenie jakby wszyscy pisali o tym w trybie dokonanych. Nowe rozwiazania IT żadko się dobrze sprzedają / sprzedają sie dobrze tylko te wybitne. Skąd wniosek ze Cyrima jest wybitna? O szczegółach projektu spółka mówi wybitnie mało. * prawie całe przychody z sektora publicznego: to wielka czerwona krecha, to cieżki partner, który słabo i późno płaci. Dlatego duzi gracze pozwalają małym typu Sedivio takie kontrakty wygrywać: mała marża / duże ryzyko * prezes wydaje sie ze ułożyuł strategie co było modne 3 lata temu: mamy cyberbezpieczeństo i block-chain, ciekawy jestem czy dziś gydby pisał tą strategie uwzględniłby blockchain. * historia spółki - nic nie trzeba dodawać.
Każdy podejmuje sam decyzje, ja jeszcze mysli bo spekulacja zawsze kusi, ale nie dajcie sie zwariować naganiaczom z tweetera.
Nie masz pojęcia o spółce, tylko zamierzasz kupić akcje taniej i walisz byki ortograficzne. Jeśli dla ciebie sedivio nie jest warte zainteresowania to po co te wypociny.I tak nie sprzedamy;)
prawie całe przychody z sektora publicznego: to wielka czerwona krecha, to cieżki partner, który słabo i późno płaci. Dlatego duzi gracze pozwalają małym typu Sedivio takie kontrakty wygrywać: mała marża / duże ryzyko
To tylko wycinek z całości bzdur jakie wpisałeś, do których można odnieść się merytorycznie.
Akurat Państwo płaci w terminach mając na plecach ustawę za naruszenie dyscypliny finansów publicznych oraz bez kasy nie organizuje przetargów.
Znajdź nam podobną Spółkę, która wykazuje tak wysoką zyskowność w prowadzonej działalności - to w nawiązaniu do niskich marż.
Widząc godzinę, o której wyklepałeś na klawiaturze ten bełkot, to musiałeś się długu nagłówkować co walnąć na tym forum o sufit dna.
Typ pomylił fora, myśli, że jest na jakimś krzaku gdzie są ludzie z przypadku i przestraszą się bzdurnego wpisu na forum :D Przy 3,5zl też próbowali takich zagrań