• To the moon Autor: ~Value [213.134.180.*]
    Zajrzałem tutaj jak wiekszość pewnie, po wpisach kilku osób o Sedivio w ostatnich dniach. Czytam i szczerze nie widzę o co zachwyt, wiec zastanawiam sie po co ta nagona.

Realnie patrząc:
    * spółka to body-leasing, zadnego własnego produktu tylko podnajem prawcowników IT
    * to trudny rynek, takich firm są dosłownie tysiące w Polsce, ale zadka wchodzą na kolejny poziom. To wyzwanie organizacyjne i kosztowe, z tego powodu mamy dosłownie kilka spółek typu Asseco a firm sub-contractotów podwykonawców IT
    * nowy produkt / własne IP: mam wrazenie jakby wszyscy pisali o tym w trybie dokonanych. Nowe rozwiazania IT żadko się dobrze sprzedają / sprzedają sie dobrze tylko te wybitne. Skąd wniosek ze Cyrima jest wybitna? O szczegółach projektu spółka mówi wybitnie mało.
    * prawie całe przychody z sektora publicznego: to wielka czerwona krecha, to cieżki partner, który słabo i późno płaci. Dlatego duzi gracze pozwalają małym typu Sedivio takie kontrakty wygrywać: mała marża / duże ryzyko
    * prezes wydaje sie ze ułożyuł strategie co było modne 3 lata temu: mamy cyberbezpieczeństo i block-chain, ciekawy jestem czy dziś gydby pisał tą strategie uwzględniłby blockchain.
    * historia spółki - nic nie trzeba dodawać.

Każdy podejmuje sam decyzje, ja jeszcze mysli bo spekulacja zawsze kusi, ale nie dajcie sie zwariować naganiaczom z tweetera.
  • Re: To the moon Autor: ~Wojtek [147.161.249.*]
    Nie masz pojęcia o spółce, tylko zamierzasz kupić akcje taniej i walisz byki ortograficzne.
    Jeśli dla ciebie sedivio nie jest warte zainteresowania to po co te wypociny.I tak nie sprzedamy;)
  • Re: To the moon Autor: ~Realnie [37.225.52.*]
    To the moon~Value2023-05-30 00:02IP 213.134.180.*

prawie całe przychody z sektora publicznego: to wielka czerwona krecha, to cieżki partner, który słabo i późno płaci. Dlatego duzi gracze pozwalają małym typu Sedivio takie kontrakty wygrywać: mała marża / duże ryzyko

To tylko wycinek z całości bzdur jakie wpisałeś, do których można odnieść się merytorycznie.

Akurat Państwo płaci w terminach mając na plecach ustawę za naruszenie dyscypliny finansów publicznych oraz bez kasy nie organizuje przetargów.

Znajdź nam podobną Spółkę, która wykazuje tak wysoką zyskowność w prowadzonej działalności - to w nawiązaniu do niskich marż.

Widząc godzinę, o której wyklepałeś na klawiaturze ten bełkot, to musiałeś się długu nagłówkować co walnąć na tym forum o sufit dna.
  • Re: To the moon Autor: aczuk [178.215.194.*]
    Po prostu "kocham" tych filantropów, którzy tak czule troszczą się o mój portfel.

A ten tu lepsiejszy jest, bo nie trolluje ordynarnie, tylko z taką manierą niby-intelektualizmu.
    Używa trudnych słów w bełkocie.

To wszystko jest po coś.

My tu już wiemy, co aktywność spadziowych przybyszy znikąd zapowiada.
  • Re: To the moon Autor: ~Ecuś [83.21.135.*]
    Hihi, dobrze oceniony przybysz "niby-intelekt..." :)
  • Re: To the moon Autor: ~Vdk [31.182.242.*]
    Typ pomylił fora, myśli, że jest na jakimś krzaku gdzie są ludzie z przypadku i przestraszą się bzdurnego wpisu na forum :D Przy 3,5zl też próbowali takich zagrań
[x]
SEDIVIO -3,37% 8,60 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.