Tworzę nowy wątek, bo tam zrobiło się ciasno.
DJ rysuje drugą czerwoną świecę. W mojej prognozie narysowałem tę spadkową falę do poziomu 50 fibo, ale DJ dotarł do 61,8. To typowy zakres dla fali drugiej 50-60 proc. zniesienia. W tej chwili wygląda na klasyczną falę drugą, która skorygowała pięć fal wzrostowych i zatrzymała się na środku zielonej świecy fali trzeciej. Na razie. Zejście poniżej będzie groźne, bo może obudzić panikę i przyśpieszyć spadki. Byłoby dla wszystkich zdrowiej, gdyby zakończył dziś w okolicach 8900. A zostało tylko 40 minut.
Jutro na w20 możemy się otworzyć w okolicach 1750 (piąta fala w fali A zygzaka ABC), potem próbować się podnieść (na fali B), by następnie polecieć drugą piątką (falą C) w dół. Fale powinny utworzyć zygzak 5-3-5. Mogą naruszyć lukę, a nawet ją zamknąć. Dno luki jest w okolicach 61,6 fibo. Jeżeli powtórzymy ruch z DJ, to zamknięcie luki wydaje się możliwe. Gdyby zarysował się taki zygzak, a potem wykres naruszył dno fali A (jeszcze się nie skończyła), to zdobywanie Grunwaldu (atak na poziom 1410) może się odwlec.
PS. Ten wątek służy przede wszystkim do nauki i wymiany poglądów na temat AT ze wskazaniem na fale Elliotta i poziomy Fibonacciego. Inne metody AT mile widziane.
Bardzo proszę nie obrażać uczestników.
Jako autor wątku nie uważam siebie za guru. Jak każdy, jestem omylny, ale mam prawo prezentować własne zdanie i zachęcam do tego innych.
Miłej nauki.
też to biorę pod uwagę, ale jakoś mi się to nie podoba LISie. Faktycznie mamy do czynienia z wydłużoną 3 i 5 falą (no chyba, że jeszcze się okaże, że to wszystko jest tylko wydłużeniem jednej z fal) ale jakby nie liczyć nie pasuje mi bardzo do tego scenariusza to co się działo na DJ.F między 10.10 a 4.11 niby mogłaby to być jakaś korekta w kształcie trójkąta, ale byłoby to bardzo naciągane. Pewność oczywiście będzie dopiero po przekroczeniu 7946 lub 9618... ale to nikogo nie satysfakcjonuje. Ja obstawiam jednak, że to tylko korekta. No zobaczymy. Póki co stoję cały czas dość nisko z zakupem akcji (jakieś 22% poniżej dzisiejszego zamknięcia) więc będę miał jeszcze czas na ewentualną ewakuację.
Nie uważacie, że jest to 5 fala w dużej C? Na korektę 1 w nowej hossie mi to wogóle nie wygląda a na początek piątki raczej pasuje. Myślę, ze najprawdopodobniej utworzymy podwójne dno na wig 20. Jeśli zawrócimy wyżej to skłaniam się do początku nowej hossy.
chyba raczej po drodze bedziemyu mieli chrzest Polski... Jak na moje oko to w USA jest niezla panika, ale moge sie myslic co do oceny. Ponownie powracaja kwestie zwiazane z bankami, a to wyglada jeszcze gorzej niz miesiac temu, wiec raczej kierunek jest jeden...
Dzięki Asp za kolejny komentarz i za całą Twoją pracę, jesteś Wielki (nie mylić z guru:) Myślę, że jest mnóstwo osób zaglądających na forum bankiera tylko dla Twoich komentarzy, ja jestem jedna z tych osób. Jeszcze raz wielkie dzięki.
ASP napisałeś "W tej chwili wygląda na klasyczną falę drugą, która skorygowała pięć fal wzrostowych" - gdzie widzisz pięć fal wzrostowych??? Może mamy inne wykresy, ale u mnie zarówno na DJ jak i DJ.F od dołka 10.10 są dwie fale wzrostowe przedzielone wielkim 5-3-5.
Taurus. Nie piszę od 10.10. Wrzuć interwał H1. Od 27.10 pięć fal (kopletna 1) w C.
Pierwsza krótka, trzecia same zielone świece, czwarta w kształcie diamentu, piąta więdnąca. Wydaje mi się, że teraz to korygujemy.
Całość od 10.10 narysowałem na mojej stronce (analiza-gieldowa.pl/analizy_graficzne/djia_2008-11-05.html) jako rozwijającą się ABC (3-3-5), ale ta piewsza wzrostowa jest niepewna, bo można dojrzeć pięć fal, więc może się też rozwinąć dość dziwna korekta, która wygląda jak płaska, a ma fale zygzaka 5-3-5, przy czym musiałby być ruszony szczyt tej pierwszej piątki zaczętej 10.10.
a widzisz. Bo my o czym innym pisaliśmy :) no tak teraz się zgadza. Ja właśnie liczę na taką dziwną mocno rozszerzoną korektę której wykres zamieściłem kilka postów niżej. Zakres 61,8% zniesienia Fibo fali 3 czyli 10.345 co jednocześnie zakryłoby lukę która tam powstała.
no, ale to są tylko życzenia zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pozdrowienia dla wszystkich szczegółnie dla Ciebie asp
Robisz "czarną robote" póki co za frico i mam nadzieje ,że to jeszcze chwilę potrwa.
Indeksy troszkę zaczynają "brykać" i jest to sygnał ,że bocznego trendu raczej nie będzie.
Pomimo przeważających sygnałów na korzyśc kontynuacji trendu spadkowego możemy zaliczyć "nieoczekiwaną zamianę miejsc".Sporo spółek wygenerowało sygnały kupna i dzisiejsze notowanie tego nie zanegowały .Z natury jestem optymista i to czasem przeszkadza w inwestowaniu w akcjach 35%.
pozdrawiam
A ja wciąż myślę , że to 4 w C rodzi się w bólu i ze strachem w oczach , zmienność rynku , skrajne nastroje ( dwa dni temu patrzyliśmy w sufit i ho ho co tam było widać)
Ale Grunwald przed nami jak nadciągnie 5 Dywizja.
pozdrawiam
W tej bessie na pewno ten poziom nawet mocno przebijemy . I nie ma tu znaczenia AT. Tu będą sięliczyć tylko emocje. Złoto tylko w to warto inwestować. Przypomne się za rok.Pozdrawiam
A ja sądzę że i tak czeka nas super rajd świętego mikołaja. Bessa skończy się góra za 2 tygodnie. Wtedy zmieniam nick na optymista:)) Uzasadnienie: W najbliższym czasie amerykanie wyciągną jeszcze kilka trupów z szafy które zakamuflowano przed wyborami. To przyspieszy spadki a może nawet doprowadzi do krachu. Nie wiemdo jakiego poziomu spadniemy alejeszcze przed końcem listopada zaczną się trwałe wzrosty.
aha a dlaczego się upieram przy tym wariancie? Bo większość wykresów akcji spółek porobiło dopiero jedną falę do góry. Wiele z nich jest pięciofalowych. vide LCC KGHM BZWBK
Mówisz Lisie że dolar jeszcze spadnie - ale jak giełdy polecą w dół o czym też piszesz to taniego dolara teraz nie zobaczymy -
pytanie - za czym obstajesz w perspektywie kilku dni - spadków na giełdach i rosnącego dolara czy jeszcze giełdy złapią oddech i będzie można zakupić tańsze dolary ?
dzięki
wracając do tematu paniki /oczyszczającej i kończacej/ - co innego panika na poziomie 2100 pkt a co innego na poziomie 1400 (w20)- tego drugiego wariantu naprawdę się obawiam
Przeczytałem poprzedni wątek i widzę że nowe liczne grono frustratów zawitało do nas i jak to bywa z pretensjami że jeszcze nie są milionerami ( pewnie przez nas w ich mniemaniu) :) bo im źle doradzaliśmy. Koń by sie uśmiał. Póki co zaczeliśmy korygować a na jakim etapie "historii" sie zatrzymamy - zobaczymy , dla mnie obecnie istotnym poziomem jest 1650 na fw20.
najpierw $ ja pisałem owszem, że może dojść do poziomu-2.48-2.50- ALE NA DZIEŃ DZISIEJSZY ZAPOMNIJ O TYM. REKOMENDACJA ZDECYDOWANIE KUPUJ I W ŚREDNIM I W DŁUGIM TERMINIE. teraz D. J . -poziom ASPA 7150-7200 to najmniejszy wymiar kary w tej fali. OBAWIAM SIĘ, ŻE NIE OBRONI. POMYŚLCIE CO SIĘ STANIE GDY PADNĄ 777 NA SAP 500, A PADNĄ. u nas malbork,czyli 1370, bo ten poziom, a nie grunwald jest istotny. jeżeli padnie to BOŻE chroń ZUS, OFE, ZŁOTÓWKĘ. PISAŁEM JAK TO SIĘ SKOŃCZY W POPRZEDNIM WĄTKU. TAK SKOŃCZY SIĘ 3-BAZA BĘDZIE PRZEŁOŻONA I PANIKA.BO JEJ JESZCZE NIE BYŁO.to będzie 5 ostatnia-już jest-ostatnia podfala W DUŻEJ 3 TEJ BESSY. ASP 8900 PADŁO,NASTĘPNE TWIERDZE TEŻ BĘDĄ ZDOBYTE.POZDRAWIAM.JUTRO PEWNIE PRZYJACIELE BYKA NA CHWILĘ ZAATAKUJĄ, ABY ZAJĄĆ MISIOWE POZYCJE-CZYTAJ MIEĆ ICH WIĘCEJ. ZAWSZ PRZED NAJWIĘKSZYM SPADKIEM POKAZUJĄ SIŁĘ. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ.POZDRAWIAM.
Podejmę jeden wątek. Każdy z nas, gdy zaczą interesować się AT, to w wstępach każddego podręcznika mógł przeczytać, że inauguracje nowego prezydenta wiązana byłą zawsze z krótszym lub dłuższym okresem wzrostów na giełdach. Inauguraca 44 już za 2 mies.
Czy w swoich rozważaniach widzicie powtórzenie się tego faktu?
lisie , ciekawie kombinujesz ,
jak na Wig-u jest 3000 twierdzisz że będzie 2200 , jak się przytrafi że trafisz to zaniżasz poziom i typujesz 1600 , znów jak się trafilo , masz nową opcje 1300 a może 1100 , a wszystko poparte dużymi literami ( sila wymowy ) , i wizją krachu tysiąclecia . Abolutnie nie twierdzę , że nie masz pojęcia o gieldzie , wręcz przeciwnie , ale od kiedy przy 3500 trafileś że będą spadki , kiedy inni typowali wzrosty , napędzasz się , i pewnie wielu innych, wizją nieomylnego , proroka zaglady , . Kiedyś mialo to swój wydżwięk , teraz już się zapędzileś sam w kozi róg i nie potrafisz przestać , a niestety to już czas , lada tydzień. pomyślności i pozdr
Dnia 2008-11-07 o godz. 08:40 ~james1 napisał(a):
> lisie , ciekawie kombinujesz ,
jak na Wig-u jest 3000
> twierdzisz że będzie 2200 , jak się przytrafi że trafisz
> to zaniżasz poziom i typujesz 1600 , znów jak się trafilo ,
> masz nową opcje 1300 a może 1100 , a wszystko poparte
> dużymi literami ( sila wymowy ) , i wizją krachu
> tysiąclecia . Abolutnie nie twierdzę , że nie masz pojęcia
> o gieldzie , wręcz przeciwnie , ale od kiedy przy 3500
> trafileś że będą spadki , kiedy inni typowali wzrosty ,
> napędzasz się , i pewnie wielu innych, wizją nieomylnego ,
> proroka zaglady , . Kiedyś mialo to swój wydżwięk , teraz
> już się zapędzileś sam w kozi róg i nie potrafisz przestać
> , a niestety to już czas , lada tydzień. pomyślności i
> pozdr
a gdzie będą wigi za ten "lada tydzień"?
rynek wyrysuje , nie mam ciągot na bycie prorokiem
jeżeli nayomiast pytasz , co sądzę , to odpowiem że na poziomie nie niższym niż ostatni dolek. pozdr
Dnia 2008-11-06 o godz. 21:20 asp napisał(a):
> Tworzę nowy wątek, bo tam zrobiło się ciasno.
DJ rysuje
> drugą czerwoną świecę. W mojej prognozie narysowałem tę
> spadkową falę do poziomu 50 fibo, ale DJ dotarł do 61,8. To
> typowy zakres dla fali drugiej 50-60 proc. zniesienia. W
> tej chwili wygląda na klasyczną falę drugą, która
> skorygowała pięć fal wzrostowych i zatrzymała się na środku
> zielonej świecy fali trzeciej. Na razie. Zejście poniżej
> będzie groźne, bo może obudzić panikę i przyśpieszyć
> spadki. Byłoby dla wszystkich zdrowiej, gdyby zakończył
> dziś w okolicach 8900. A zostało tylko 40 minut.
Jutro na
> w20 możemy się otworzyć w okolicach 1750 (piąta fala w fali
> A zygzaka ABC), potem próbować się podnieść (na fali B), by
> następnie polecieć drugą piątką (falą C) w dół. Fale
> powinny utworzyć zygzak 5-3-5. Mogą naruszyć lukę, a nawet
> ją zamknąć. Dno luki jest w okolicach 61,6 fibo. Jeżeli
> powtórzymy ruch z DJ, to zamknięcie luki wydaje się
> możliwe. Gdyby zarysował się taki zygzak, a potem wykres
> naruszył dno fali A (jeszcze się nie skończyła), to
> zdobywanie Grunwaldu (atak na poziom 1410) może się odwlec.
>
PS. Ten wątek służy przede wszystkim do nauki i wymiany
> poglądów na temat AT ze wskazaniem na fale Elliotta i
> poziomy Fibonacciego. Inne metody AT mile widziane.
Bardzo
> proszę nie obrażać uczestników.
Jako autor wątku nie uważam
> siebie za guru. Jak każdy, jestem omylny, ale mam prawo
> prezentować własne zdanie i zachęcam do tego innych.
Miłej
> nauki.
zgadujesz zgadujesz i tylko jakoś zgadnąc nie możesz, sam się miotasz, co chwile widzisz swoje fale i poziomy, gdzie indziej
powinieneś wiedzieć, że dopiero długo po fakcie bedziesz mógł wyznaczyc te swoje fale, teraz to wróżbiarstwo
piszesz Grunwald, ja twierdze, że zejdziemy w okolice Chrztu Polski
Re: Czy Grunwald (1410) zostanie zdobyty?
Autor: ~Pesymista [79.185.99.*], 2008-11-06 21:56
A ja sądzę że i tak czeka nas super rajd świętego mikołaja. Bessa skończy się góra za 2 tygodnie. Wtedy zmieniam nick na optymista:)) Uzasadnienie: W najbliższym czasie amerykanie wyciągną jeszcze kilka trupów z szafy które zakamuflowano przed wyborami. To przyspieszy spadki a może nawet doprowadzi do krachu. Nie wiemdo jakiego poziomu spadniemy alejeszcze przed końcem listopada zaczną się trwałe wzrosty.
nic podobnego, dopiero rusza kolejna fala złych inf zwiazanych zszykującym się krachem na kartach kredytowych w usa, trwałe wzrosty nie prędzej, niż druga połowa przyszłego roku, pytanie jak nisko do tego czasu spadną indeksy
Re: Czy Grunwald (1410) zostanie zdobyty?
Autor: ~lis [83.29.245.*], 2008-11-06 23:48
najpierw $ ja pisałem owszem, że może dojść do poziomu-2.48-2.50- ALE NA DZIEŃ DZISIEJSZY ZAPOMNIJ O TYM. REKOMENDACJA ZDECYDOWANIE KUPUJ I W ŚREDNIM I W DŁUGIM TERMINIE. teraz D. J . -poziom ASPA 7150-7200 to najmniejszy wymiar kary w tej fali. OBAWIAM SIĘ, ŻE NIE OBRONI. POMYŚLCIE CO SIĘ STANIE GDY PADNĄ 777 NA SAP 500, A PADNĄ. u nas malbork,czyli 1370, bo ten poziom, a nie grunwald jest istotny. jeżeli padnie to BOŻE chroń ZUS, OFE, ZŁOTÓWKĘ. PISAŁEM JAK TO SIĘ SKOŃCZY W POPRZEDNIM WĄTKU. TAK SKOŃCZY SIĘ 3-BAZA BĘDZIE PRZEŁOŻONA I PANIKA.BO JEJ JESZCZE NIE BYŁO.to będzie 5 ostatnia-już jest-ostatnia podfala W DUŻEJ 3 TEJ BESSY. ASP 8900 PADŁO,NASTĘPNE TWIERDZE TEŻ BĘDĄ ZDOBYTE.POZDRAWIAM.JUTRO PEWNIE PRZYJACIELE BYKA NA CHWILĘ ZAATAKUJĄ, ABY ZAJĄĆ MISIOWE POZYCJE-CZYTAJ MIEĆ ICH WIĘCEJ. ZAWSZ PRZED NAJWIĘKSZYM SPADKIEM POKAZUJĄ SIŁĘ. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ.POZDRAWIAM.
co ma wspólnego giełda z zusem (który prawie akcji juz nie ma) czy złotówką?
paniki nie było? a jak nazwać spadek 13% w czasie sesj na duzych obrotach? co to niby było
najpierw $ ja pisałem owszem, że może dojść do poziomu-2.48-2.50- ALE NA DZIEŃ DZISIEJSZY ZAPOMNIJ O TYM. REKOMENDACJA ZDECYDOWANIE KUPUJ I W ŚREDNIM I W DŁUGIM TERMINIE. teraz D. J . -poziom ASPA 7150-7200 to najmniejszy wymiar kary w tej fali. OBAWIAM SIĘ, ŻE NIE OBRONI. POMYŚLCIE CO SIĘ STANIE GDY PADNĄ 777 NA SAP 500, A PADNĄ. u nas malbork,czyli 1370, bo ten poziom, a nie grunwald jest istotny. jeżeli padnie to BOŻE chroń ZUS, OFE, ZŁOTÓWKĘ. PISAŁEM JAK TO SIĘ SKOŃCZY W POPRZEDNIM WĄTKU. TAK SKOŃCZY SIĘ 3-BAZA BĘDZIE PRZEŁOŻONA I PANIKA.BO JEJ JESZCZE NIE BYŁO.to będzie 5 ostatnia-już jest-ostatnia podfala W DUŻEJ 3 TEJ BESSY. ASP 8900 PADŁO,NASTĘPNE TWIERDZE TEŻ BĘDĄ ZDOBYTE.POZDRAWIAM.JUTRO PEWNIE PRZYJACIELE BYKA NA CHWILĘ ZAATAKUJĄ, ABY ZAJĄĆ MISIOWE POZYCJE-CZYTAJ MIEĆ ICH WIĘCEJ. ZAWSZ PRZED NAJWIĘKSZYM SPADKIEM POKAZUJĄ SIŁĘ. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ.POZDRAWIAM. --------------------------------------------------- lis,podziel to jeszcze na2-padnie i fed-narodza się nowe banki, a asp bedzie korzystał z at,,chińskiego,,przepraszam wsztstkich
Ho, ho, niezły strzał na fw20. Wygląda na to, że już skończył pierwszą piątką zygzaka, która na dnie się załamała. Nie wybił dna, ale załamał końcówkę. A teraz rozpoczął B? No, ostre spadki na DJ okazały się dobre, bo teraz odreagowują, a w20 korzysta.
Ale jak pisze LIS, ten wzrost (fala B) może być pułapką, bo chyba jednak za duża byłaby siła byków w takim momencie.