• Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Widze ze pewien formuowicz obserwator123 pisze że jakiś zły artykół w PB się ukazał bo coś tam prezio mówi że deyzja co do bay backu ma być w przeciągu miesiąca sugerując ze mały zysk Procadu 1 mln i za co biedaczyna co mu niby na mózg siadło bedzie kupowała.
    Pisze ze strasznie agituje - staram się pisać rzetelnie- owszem czasem ukryje ciemniejsze stronki bo mam te akcje i w tym roku ani 1 nie sprzedałem ichyba nie sprzedam nawet pod ewentualne straty ale staram się rzetelnie i rzeczowo pisać.

Wyjaśnienie:

1. Zysk samego Procadu 1 mln (nie mówiąc że jest to ostrożna prognoza)
    2. Zysk DesArt ( 2008-2009 ma wynieść 1,1 mln- tu licze na 4 kwartał wysoki kurs euro)
    3. Zysk konsolidacyjny 1,2-1,5 mln

Prezes nie ma za co przeprowadzić skupu akcji a to ci dopiero :) 9,9 mln wolnej gotówy + 3 kwartał 0,22 mln z samych fundów (Gamma FIS wzrósł o 3% w 3 kwartale)+ 0,7-0,9 mln zysku w ujęciu konsolidacyjnym za 2 półrocze. Dalej uważasz że Prezio nie ma kasy- to coś nie chalo. Co do tego czy to jest mało - a ile mamy frea fload 39% z 9 mln zostanie w wolnym obrocie kolego 4 mln tanich akcji.
    Jezeli zostanie przeznaczony 1 mln to jest to 1/4 akcji- czy wiesz co to oznacza?
    Jeszcze raz napisze ci że Procad S.A, to firemka o kapitale własnym 4 mln - uzyskany zysk więc z tej perspektywy jest przyzwoity. DesArt też malutka firemka 2,5 mln (51%) . Obecnie ta firna to więcej kasy niż firmy- firma dziś jest za darmo. Procad ma roczne koszty około 6-7 mln i nawet jakby nic nie robili pzrejadając kasę to straczy im to na 2 lata i jeszcze wk =1 do aktualnej wyceny.
    Naganiam - ale chyba nie bezmyślnie i nie na jakieś gówno co jak widze podobni do ciebie inwetorzy widzą w tej spółce.
    Akcje kupuje i będe kupował :)
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    I jeszcze jedno bay back mam gdzieś - bedzie to dobrze nie to świat się nie zawali- w końcu ktoś komu na tym zlależy (Fundy Bankowy Arka utopinoe przy 3,5 i 5 PLN - Zarząd i inii mądzry ludzie) tak czy siak zacznie te akcje skupować . Jezeli nie to nie bede miał więcej czasu na tanie akcje.
    pozdrawiam myślących :)
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~obserwator123 [83.18.241.*]
    czapajew, przynajmniej czytaj ze zrozumieniem, bo jak piszesz to wszyscy wiedzą (jeśli zadają sobie tród czytania Ciebie). Nie marwtię się kondycją Procada, ale napisałem ze byjback mozna tylko z zysku netto, a zysk to ok 2-2.5% z 38 m. to ok 900 k, no moze jeszcze zdolują ich akcje do np 0,5 z i wtedy kupia 2 m akcji. Dzis już chwilowo były po ,98 z (a jak by byly po 0.25 to zwiną wszystkie 4 m z rynku, i to będzie genialny interes, zwinęli na debiucie 35 m, rozwinęli się, zostało na funuszach 10m, a odkupią walory za 1m. Bomba dla mnie (ale nie dla Ciebie)). Pozdro
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~czapajewo [83.2.237.*]
    1. Nie zwineli tyle co piszesz bo tylko lub aż 14 mln.
    2. Co do zysku netto czy to 0,9 czy 1,2 mln czy 1,5 mln tego jeszcze nie wiemy.
    3. Co do bay backa to nie jestem fanem szczególnym gdyż po tych cenach to ja chce kupić i niech zostawią dla mnie troche. Mamy czas
    4. Co do bay backa to wiadomo że nie chwycą 4 mln akcji po 50 groszy bo ja ich im nie sprzedam po tyle :) duża część solidnych wtopowiczów zapewne też (choć ci ostatni naprawde zaskoczyli mnie in minus). Wczesniej uważałem ze pod 2-jką może zejsć do 200 tysiecy akcji i że tyle można zwinąć z rynku. Dziś wiem że można więcej- no ale jest zawsze jakaś granica . Popyt a podaż - jezeli ktoś chce ściągnąć 1/4 akcji to nawet jakby strasznie uważał zeby zrobić to jak najtaniej obojętne na poziom kurs nie będzie. Choć mam nadzieje że jezeli doszlo by do bay backa to przeprowadzonego i przygotowanego w taki sposób co by kurs chwycić za jaja i wzniecić możliwości małego free floadu z pożytkiem i dla obecnych akcjonarjuszy jak i dla Zarządu- wzniecić umiejętnie chciwość. Jeszcze raz zaznaczam jezeli mialo by dojść do ewentualnego bayb.. to z rozmachem i nie tylko pod wskaźniki (choć te się zapewne wtedy się poprawią) ale po to zeby Oni i my zarobili na różnych jegomościach dla których liczy się tylko chwila. Z wiadomych już wzgledów wole żeby skupowali znacznie wyżej- teraz niech zostawią troche rynkowi. Akcji zawsze potem można namnożyć jakimiś splitami czy nowymi emisjami. Aczkolwiek teraz jest mi to troche obojętne bo zamierzam troche nakupić walorka jeszcze.
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~czapajewo [83.2.237.*]
    Ni i pozdro oczywiście :)
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~benek [81.219.244.*]
    Chłopie ,daj sobie spokój z tym nachalnym naganianiem.Już Cię wszyscy dobrze znają.Mnie tez wpusciłes w maliny i chętnie bym Ci ukręcił......
    A jednak ktoś czyta te fora. Przykro mi ja akcji nie sprzedalem :)
    Choć też załuje bylo przeciez kilka momentów kiedy moglęm wyjsć już z PRD z zykiem - ostatni to kwiecień 08r. :( Po faktach jesteśmy zawsze mądrzejsi.
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~xaviio [77.87.141.*]
    tez zaluje ze w kwietniu nie sprzedalem calosci :) Teraz moglby dokupic... ale jakbym mial inne akcje to i tak bym byl stratny, bo ... no wlasnie - wszystko wtopilo ;] Trzeba bylo na lokate 8% wrzucic ^^
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~taktak [89.174.106.*]
    człowieku a ja myślałem ze Ty chcesz byc z tymi akcjami do konca zycia i jeden dzień dłuzej
    ps
    masz swój bay pic - gdyby robili to pie......lili to by teraz oni akcje sprzedawali po 10 zł a nie kupowali po 1
    ten syf zleciał juz 800% to jest spółka ?
    Ano mamy ten buy cup :)
    Makismum było przy 9 PLN a więc 900% spadek :(
    Ja siedze tu od 4 PLN i w sumie pociesza mnie ten fakt bo byłem bardzo zieloniutki i w głowie pełno głupot jeszcze bylo. Czas mija i już doświadczenia jest troche, którego na lokacie w banku bym nie doświadzcył. :)
    Kto wie może się jeszcze dobrze zarobi na tej spółeczce :)

• Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~ida [77.236.15.*]
    no ok - a co teraz ...? mozna kupowac? czy oni wszystkie akcje skupują czy tylko te tore ktos wywala? ja mam srednia ok.4 pln i czaiłam si e cały czas z dokupieiem a teraz co?
    Ale do mnie ta mowa?
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~ida [77.236.15.*]
    witam o tak pozniej porze ....

to nie mowa to pytanie :)
    jak bedzie wyglądał ten back buy ? bo nie wiem ...wiem ze to odkupowanie wlasnych akji - ale na jakiej zasadzie? wszystkich? czesci? i czy mozna dokupowac teraz po takiej informacji ? czy nie można albo moze nie ma to sensu?
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Nadzwyczajne Walne musi to jeszcze zatwierdzić ale to proforma. Ważniejsze dane co do buy backu masz już.
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~mwm [79.190.255.*]
    keidy to walne zebranie bedzie?
    Wszystko byście chcieli wiedzieć - ja już za dużo informowałem o spółeczce czas skończyć z tym już najwyższa pora. Potem tylko cięgi obrywać od inwestorów co ja naganiacz i tp.- więc sory. Wiem jeszcze kilka istotnych zeczy na ten temat- kto dłużej tu siedzi pewno też się domyśla w czym tkwi "gwóźdź" programu.
  • Re: Kilka dni temu artykulik czytaliście m.in o bay backu Autor: ~lolo [62.148.79.*]
    a moze jasniej... co to za gwóźdz?
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.