• Do Sanderosa Autor: ~Anavrin [81.166.83.*]
    Napisał: "Naiwni jeszcze liczą na spadki nikt tego nie kupuje na górce, kiszona i ubieranie nic więcej. MDG zrobił swoje dał zarobić tym co kupowali na dołku 200% teraz będzie odpoczywał i zsuwał się w dół, czas na spółki niedowartościowane"

Odp. Dobrze, że są takie wpisy, jak ty tworzysz. To świadczy tylko o tym, że zainteresowanie zakupami jest. Bo kto nagania na spadki, chce kupić taniej. Kto chce sprzedać drożej, nagania na wzrosty. Tak prosta zasada, a do dziś wielu tu tego nie kuma. Psychologia rynku nie jest tak skomplikowana. Jakże łatwo jest naganiać na spadki, gdy rynek kończy kolejny ruch w górę i nie ma bata, musi nastąpić korekta. Ja sam z chęcią dokupię jeszcze trzy pakiety. Jeden już prawie miałem za 17,20. Na razie grzecznie czekam. Może się doczekam, a może przyjdzie kupić wyżej, gdy rynek zacznie budować atak na lokalny szczyt i przy miarkę do zdobycia górnego ograniczenia długiego procesu akumulacji wyckoffa, która znajduje się w okolicy 33pln. To nie jest tak, że rynek tylko kupuje na dołku i sypie na górce. Rynek jest żywy, są przypływy i odpływy, wiele różnych celów. Każdy kupuje, dokupuje w innym miejscu, sprzedaje w innym, przychodzą nowi itd. Jeśli nowe rynki zbytu przełożą się na zysk dla firmy, to trend wzrostowy będzie się budować dalej, a Ty Sanderos o tym wiedząc będziesz tu siedział, szukał przesileń ceny i budził strach na coraz wyższych poziomach, by znowy zarobić na kolejnym swingu.
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~sanderos [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-22 o godz. 18:44 ~Anavrin napisał(a):
    > Napisał: "Naiwni jeszcze liczą na spadki nikt tego nie kupuje na górce, kiszona i ubieranie nic więcej. MDG zrobił swoje dał zarobić tym co kupowali na dołku 200% teraz będzie odpoczywał i zsuwał się w dół, czas na spółki niedowartościowane"
    > >
    > > Odp. Dobrze, że są takie wpisy, jak ty tworzysz. To świadczy tylko o tym, że zainteresowanie zakupami jest. Bo kto nagania na spadki, chce kupić taniej. Kto chce sprzedać drożej, nagania na wzrosty. Tak prosta zasada, a do dziś wielu tu tego nie kuma. Psychologia rynku nie jest tak skomplikowana. Jakże łatwo jest naganiać na spadki, gdy rynek kończy kolejny ruch w górę i nie ma bata, musi nastąpić korekta. Ja sam z chęcią dokupię jeszcze trzy pakiety. Jeden już prawie miałem za 17,20. Na razie grzecznie czekam. Może się doczekam, a może przyjdzie kupić wyżej, gdy rynek zacznie budować atak na lokalny szczyt i przy miarkę do zdobycia górnego ograniczenia długiego procesu akumulacji wyckoffa, która znajduje się w okolicy 33pln. To nie jest tak, że rynek tylko kupuje na dołku i sypie na górce. Rynek jest żywy, są przypływy i odpływy, wiele różnych celów. Każdy kupuje, dokupuje w innym miejscu, sprzedaje w innym, przychodzą nowi itd. Jeśli nowe rynki zbytu przełożą się na zysk dla firmy, to trend wzrostowy będzie się budować dalej, a Ty Sanderos o tym wiedząc będziesz tu siedział, szukał przesileń ceny i budził strach na coraz wyższych poziomach, by znowy zarobić na kolejnym swingu.

Obecny poziom jest dobry do wychodzenia nie do kupowania, ale przyznam się że 3 lata temu kupowałem nawet po 28 zł i wiszę na haku nie wiedząc czy uda mi się kiedyś z tego haka uwolnić, nie naganiam na wzrosty bo obecnie nie ma podstaw nawet do 19 zł a wyniki zweryfikują potencjał spółki, jeszcze kilka dni i będzie drugi harpi.
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~Anavrin [81.166.83.*]
    Potencjał to spółka ma w tej chwili, czyli szansę na duży zarobek w kolejnych kwartałach, a wyniki zweryfikują, czy potencjał został wykorzystany i rynek pod to kupuje. Na wyniki trzeba poczekać ze 3 lub 4 kwartały. Jeśli zdobyte certyfikaty będą przekute na umowy, to nadzieję rynku się potwierdzą. Rynek wycenia co będzie, a nie co jest teraz. A odnośnie twojego haka, to jeszcze długa nauka przed tobą, nad samym sobą i twoją psychiką. Jak według ciebie rynek poleci w dół, a Ty nie puszczasz straty teraz, to niezły z ciebie gracz.
    Dnia 2023-05-22 o godz. 20:11 ~Anavrin napisał(a):
    > Potencjał to spółka ma w tej chwili, czyli szansę na duży zarobek w kolejnych kwartałach, a wyniki zweryfikują, czy potencjał został wykorzystany i rynek pod to kupuje. Na wyniki trzeba poczekać ze 3 lub 4 kwartały. Jeśli zdobyte certyfikaty będą przekute na umowy, to nadzieję rynku się potwierdzą. Rynek wycenia co będzie, a nie co jest teraz. A odnośnie twojego haka, to jeszcze długa nauka przed tobą, nad samym sobą i twoją psychiką. Jak według ciebie rynek poleci w dół, a Ty nie puszczasz straty teraz, to niezły z ciebie gracz
    Nie uważam się za dobrego gracza, popełniam dużo błędów a mały pakiecik kupiony po 28 trzymam bo nie potrzebuje realizacji strat których mam dużo na Harper. Sprzedałem akcje mdg na których miałem zyski a z tymi mi się nie spieszy bo w dłuższej perspektywie wierzę w tą spółkę.. Popatrz na arkusz zleceń wszyscy chcą sprzedawać , zobacz do 19,2 ile jest wystawione akcji na S, Tu bez wyników nie ma szans na wzrost kursu/ jeśli będzie poprawa wyników to za kilka kwartałów możemy zahaczyć o 28 ale powtarzam nie teraz.
    Do 19,20 jest tylko 2tys sztuk. To raczej bardzo mało. Poza tym pisałem, że wzrosty w przeciągu trzech lub czterech kwartałów. Nikt tu nie pisze, że jutro rakieta.
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    Jutro RAKIETA !!!!
    :))))))
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~ATH [89.64.39.*]
    Dzisiaj rakieta !!!!!! Wykres miód malyna
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~Aln [5.173.157.*]
    Zaraz rakieta!!
    Dnia 2023-05-23 o godz. 09:37 ~Aln napisał(a):
    > Zaraz rakieta!!

i co nie miałem racji pisząc wczoraj, to spółka nie do kupowania na teraz i nie po tej cenie, spokojnie wrócimy na 17x, podziwiać Relpol już 8 zł
    Zupełnie nie masz racji. Piszesz o tak małym zakresie ceny, jak byś grał na 5 minutówkach, a piszesz, że tu trzeba poczekać na wzrosty kilka kwartałów. To wtedy nie ma znaczenia, czy ktoś kupi po 17pln, czy 18pln. Tak na prawdę skupuje się w jakimś przedziale cenowym. Ale widać po twoich wpisach, że strasznie się podniecasz każdym ruchem ceny, zatem Ty chyba grasz intraday.
  • DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~piracik33 [5.187.54.*]
    Sanderos myslisz z,ze granie w obecnejh chwili DOBREGO POLICJANTA i ZLEGO przyniesie efekt,raczej nie.
    Zmien w drugiej pisownie w drugiem IP bo nawet te same literowki robisz.
    Zawsze lubiles pisac sam ze soba ale dzis to juz szczyt twoich mozliwosci jak widze.
    I w kolko Macieja to samo a akcji jak nie chcieli oddawac tak nie oddaja. A zegar tyka,tyk,tyk ,tyk....i premi od Fundu nie bedzie:)
  • Re: DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~sanderos [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-23 o godz. 13:36 ~piracik33 napisał(a):
    > Sanderos myslisz z,ze granie w obecnejh chwili DOBREGO POLICJANTA i ZLEGO przyniesie efekt,raczej nie.
    > Zmien w drugiej pisownie w drugiem IP bo nawet te same literowki robisz.
    > Zawsze lubiles pisac sam ze soba ale dzis to juz szczyt twoich mozliwosci jak widze.
    > I w kolko Macieja to samo a akcji jak nie chcieli oddawac tak nie oddaja. A zegar tyka,tyk,tyk ,tyk....i premi od Fundu nie bedzie:)

piracik33 kupiłeś sam po 7 i myślisz że naiwni bedą teraz płacili za gniota po 19 byś ty sam sprzedał, w USA recesja bedzie spadać.
  • Re: DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~piracik33 [5.187.52.*]

Jasne Sanderos,zapomniales dodac ze oprocz recesji w Usa,mozliwe zajecie Tajwany,ulewy w Salwadorze, pucz w Gwatemali itp.
    Czlowieku ty z kazdym dniem wypisujesz gorsze dyrdymaly....naprawde zaczyna mi byc Ciebie po ludzku szkoda.
    A ci naiwni jak piszesz niedlugo beda kupowac po 25 i wyzej ,co dobrze wiesz:)
    Zapisuje posta i podbije niebawem:)
  • Re: DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~do_piracik33 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-23 o godz. 16:32 ~piracik33 napisał(a):
    >
    > Jasne Sanderos,zapomniales dodac ze oprocz recesji w Usa,mozliwe zajecie Tajwany,ulewy w Salwadorze, pucz w Gwatemali itp.
    > Czlowieku ty z kazdym dniem wypisujesz gorsze dyrdymaly....naprawde zaczyna mi byc Ciebie po ludzku szkoda.
    > A ci naiwni jak piszesz niedlugo beda kupowac po 25 i wyzej ,co dobrze wiesz:)
    > Zapisuje posta i podbije niebawem:)

piracik z MDG BANKU HANDLOWEGO nie zrobisz, naprawdę chciałbym aby tak się stało ale jutro pewnie drobnica sypnie po 17x, a o 25 na długo zapomnij.
  • Re: DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~Anavrin [81.166.83.*]
    Ty sanderos masz trochę akcji po 28pln. Jakbym myślał jak ty, to bym pkc puszczał ten stratny hak, bo wisieć latami chyba nie chcesz. Powiem ci jak będzie. Puścisz pakiecik z wielką stratą, a cena poleci wyżej na nową półkę po wyżej 24pln. A ty zaniesiesz się gorzkim płaczem i powiesz: "giełda nie dla mnie - odchodzę".
  • Re: DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~piracik33 [5.187.52.*]
    Sanderos juz nie bede ci watku zasmiecal swoimi wpisami bo zdecydowanie lepiej ci wychodzi pisanie z samym soba na dwa IP....
    Ale pamietaj im wiecej jestes na forum i wiecej zniechecasz do zakupu waloru tym berdziej utwierdzasz forum ze bedzie inaczej:)
    Niech zdobnica sypie wiecej dla zorietowanych:)
    Co ty myslisz ze ja nie cieszyl bym sie z 15zl jak by teraz bylo? to szczyt marzen:) im nizej tym lepiej dla wszystkich akumulujacych walor bo znamy sile spolki :)
  • Re: DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~Marcinek [188.146.205.*]
    Wychodzi na to ze ten Sander to leszcz pospolity i pamiętaj wujo nie wyzywaj nikogo od leszcza to trafi kosa na kamień i się nie utemperujesz…
  • Re: DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~Nikk [145.14.241.*]
    Jak ktoś ma zdanie na NIE to widać jest tępiony na maksa. Powód? Bo wszyscy na forum maja akcje i pieją za wzrostami. Proste i logiczne
  • Re: DO Sanderosa....no w koncu wykorzystujesz nowe IP Autor: ~sanderos [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-23 o godz. 22:39 ~Nikk napisał(a):
    > Jak ktoś ma zdanie na NIE to widać jest tępiony na maksa. Powód? Bo wszyscy na forum maja akcje i pieją za wzrostami. Proste i logiczne

widzisz Niki ja też mam akcje ale nawet nie robię sobie nadziei że wyjdę w tym roku na zero, pożyjemy zobaczymy, niech Wam rośnie !!!
  • Niki Autor: ~Piracik33 [149.34.242.*]
    Przestan ty sie chlopie w koncu kompromitowac. Jakim to trzeba byc zlym I nieuczciwym czlowiekiem zeby wiedziec ze spoka jest perspektywiczna inwestujac w nia I piszac na forum bzdury zeby dokupić jeszcze wiecej I nizej.
    No ale czego sie nie zrobi dla paru groszy dla premi Judaszu.....karma cie dosiegnie I to niedlugo
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~xd [31.6.159.*]
    no i mamy 17x, kasiorka paruje jak woda na pustyni, gdzie piracik33 planujesz wakacje, ja z rodziną zamierzam odwiedzić tym razem Afrykę .....? bo na kontynencie Europejskim robi się gorąco !
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~mdg [31.61.246.*]
    Nic nie paruje dopóki się nie sprzeda akcji.

Średnia 7zł
    Dnia 2023-05-24 o godz. 10:25 ~mdg napisał(a):
    > Nic nie paruje dopóki się nie sprzeda akcji.
    > >
    > > Średnia 7zł

super macie średnią 7 zł, ciekawe kto przepłaca i kupuje po 18
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~MDG [31.61.246.*]
    Automat.

MIRI kupował po 18,5zl
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~Piracik33 [149.34.242.*]
    Hahaa dobre....jak pisalem wczorej. Czym wiecej I bardziej nachalne sa twoje posty tym lepiej. Dokoncz rozprawke z drugiego IP:)
    Poza tym I'm nizej tym lepiej. Wiesz o tym:)
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~do_piracik33 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-24 o godz. 10:36 ~Piracik33 napisał(a):
    > Hahaa dobre....jak pisalem wczorej. Czym wiecej I bardziej nachalne sa twoje posty tym lepiej. Dokoncz rozprawke z drugiego IP:)
    > > Poza tym I'm nizej tym lepiej. Wiesz o tym:)

nie dla każdego to przyjemne gdy kurs spada, za kilka dni po raporcie, kiepskim raporcie dodam zobaczymy z pewnością okolice 12 zeta piracik i na pewno ci co kupowali po 18-19 zł nie będą zadowoleni z tego stanu rzeczy.
    Na pewno nie jest to przyjemne dla ciebie, który kupował za 28pln. Zamiast uciąć krótko stratę, to wisisz na haku lata i zachowujesz się, jak najgorszy, niedouczony typ ynwestora. Patrząc na twoje wywody o braku perspektyw, to dziwię się, że nie puszczasz teraz tych akcji. No ale skoro taki z ciebie ynwestor, to pewnie puścisz tuż przed końcem reakumulacji i znowu będzie płacz i kupowanie na kolejnej górce. Tacy tracą wszystko. Boją się kupić za 18pln, bo czekają na 12pln. A gdy rynek realizuje scenariusz pozytywny i idzie na nowy, lokalny szczyt ( 33pln ) to nie boją się kupić i biorą na górce szczęśliwi, że rośnie. Górka się korekci i znowu płacz i strach. Sprzedajesz że stratą, czekasz na jeszcze niższe poziomy, ale każdy z nich jest dla ciebie za wysoki i sytuacja zatacza koło. W końcu czyścisz do zera rachunek i odchodzisz z giełdy zapłakany.
    Dnia 2023-05-24 o godz. 20:48 ~Anavrin napisał(a):
    > Na pewno nie jest to przyjemne dla ciebie, który kupował za 28pln. Zamiast uciąć krótko stratę, to wisisz na haku lata i zachowujesz się, jak najgorszy, niedouczony typ ynwestora. Patrząc na twoje wywody o braku perspektyw, to dziwię się, że nie puszczasz teraz tych akcji. No ale skoro taki z ciebie ynwestor, to pewnie puścisz tuż przed końcem reakumulacji i znowu będzie płacz i kupowanie na kolejnej górce. Tacy tracą wszystko. Boją się kupić za 18pln, bo czekają na 12pln. A gdy rynek realizuje scenariusz pozytywny i idzie na nowy, lokalny szczyt ( 33pln ) to nie boją się kupić i biorą na górce szczęśliwi, że rośnie. Górka się korekci i znowu płacz i strach. Sprzedajesz że stratą, czekasz na jeszcze niższe poziomy, ale każdy z nich jest dla ciebie za wysoki i sytuacja zatacza koło. W końcu czyścisz do zera rachunek i odchodzisz z giełdy zapłakany.

spokojnie po 28 kupowałem 3 lata temu i nie zamierzam robic wiecej strat, za 2 lata odrobię tą stratę bo wierzę że za kilka kwartałów spółka poprawi wyniki i kurs urośnie na 28, póki co jak spadnie na 12 planuje uśrednić i dokupić towaru., może od Ciebie, jak będzie spadać to nie jeden Tobie podobny odda mi swoje akcje.
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~Hahhaha [93.190.38.*]
    Ciekawa historia, wisisz kilka lat nie brałeś po 5-6 pol roku temu tylko czekasz na 12. Jak się kłamie może się pomieszać
  • Re: Do Sanderosa Autor: ~jw [31.6.159.*]
    ale jadu w tobie, typowy Polak który utopił by drugiego w łyżce wody, życzę ci gosciu samych strat i niestabilności życiowej aby wszystko wyparowało.
    Dnia 2023-05-24 o godz. 20:48 ~Anavrin napisał(a):
    > Na pewno nie jest to przyjemne dla ciebie, który kupował za 28pln. Zamiast uciąć krótko stratę, to wisisz na haku lata i zachowujesz się, jak najgorszy, niedouczony typ ynwestora. Patrząc na twoje wywody o braku perspektyw, to dziwię się, że nie puszczasz teraz tych akcji. No ale skoro taki z ciebie ynwestor, to pewnie puścisz tuż przed końcem reakumulacji i znowu będzie płacz i kupowanie na kolejnej górce. Tacy tracą wszystko. Boją się kupić za 18pln, bo czekają na 12pln. A gdy rynek realizuje scenariusz pozytywny i idzie na nowy, lokalny szczyt ( 33pln ) to nie boją się kupić i biorą na górce szczęśliwi, że rośnie. Górka się korekci i znowu płacz i strach. Sprzedajesz że stratą, czekasz na jeszcze niższe poziomy, ale każdy z nich jest dla ciebie za wysoki i sytuacja zatacza koło. W końcu czyścisz do zera rachunek i odchodzisz z giełdy zapłakany.

giełda to złodziejstwo i nieszczęście, wielu tutaj straciło i straci wszystko, miłość rodzinną i stabilizację życiową i według mnie nikt porządny co ma stałą i dobrą pracę i jest porządnym człowiekiem nie schodzi to tego poziomu .
[x]
MEDICALG -1,15% 38,80 2025-10-03 17:02:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.