Napisał: "Naiwni jeszcze liczą na spadki nikt tego nie kupuje na górce, kiszona i ubieranie nic więcej. MDG zrobił swoje dał zarobić tym co kupowali na dołku 200% teraz będzie odpoczywał i zsuwał się w dół, czas na spółki niedowartościowane"
Odp. Dobrze, że są takie wpisy, jak ty tworzysz. To świadczy tylko o tym, że zainteresowanie zakupami jest. Bo kto nagania na spadki, chce kupić taniej. Kto chce sprzedać drożej, nagania na wzrosty. Tak prosta zasada, a do dziś wielu tu tego nie kuma. Psychologia rynku nie jest tak skomplikowana. Jakże łatwo jest naganiać na spadki, gdy rynek kończy kolejny ruch w górę i nie ma bata, musi nastąpić korekta. Ja sam z chęcią dokupię jeszcze trzy pakiety. Jeden już prawie miałem za 17,20. Na razie grzecznie czekam. Może się doczekam, a może przyjdzie kupić wyżej, gdy rynek zacznie budować atak na lokalny szczyt i przy miarkę do zdobycia górnego ograniczenia długiego procesu akumulacji wyckoffa, która znajduje się w okolicy 33pln. To nie jest tak, że rynek tylko kupuje na dołku i sypie na górce. Rynek jest żywy, są przypływy i odpływy, wiele różnych celów. Każdy kupuje, dokupuje w innym miejscu, sprzedaje w innym, przychodzą nowi itd. Jeśli nowe rynki zbytu przełożą się na zysk dla firmy, to trend wzrostowy będzie się budować dalej, a Ty Sanderos o tym wiedząc będziesz tu siedział, szukał przesileń ceny i budził strach na coraz wyższych poziomach, by znowy zarobić na kolejnym swingu.
Dnia 2023-05-22 o godz. 18:44 ~Anavrin napisał(a): > Napisał: "Naiwni jeszcze liczą na spadki nikt tego nie kupuje na górce, kiszona i ubieranie nic więcej. MDG zrobił swoje dał zarobić tym co kupowali na dołku 200% teraz będzie odpoczywał i zsuwał się w dół, czas na spółki niedowartościowane" > > > > Odp. Dobrze, że są takie wpisy, jak ty tworzysz. To świadczy tylko o tym, że zainteresowanie zakupami jest. Bo kto nagania na spadki, chce kupić taniej. Kto chce sprzedać drożej, nagania na wzrosty. Tak prosta zasada, a do dziś wielu tu tego nie kuma. Psychologia rynku nie jest tak skomplikowana. Jakże łatwo jest naganiać na spadki, gdy rynek kończy kolejny ruch w górę i nie ma bata, musi nastąpić korekta. Ja sam z chęcią dokupię jeszcze trzy pakiety. Jeden już prawie miałem za 17,20. Na razie grzecznie czekam. Może się doczekam, a może przyjdzie kupić wyżej, gdy rynek zacznie budować atak na lokalny szczyt i przy miarkę do zdobycia górnego ograniczenia długiego procesu akumulacji wyckoffa, która znajduje się w okolicy 33pln. To nie jest tak, że rynek tylko kupuje na dołku i sypie na górce. Rynek jest żywy, są przypływy i odpływy, wiele różnych celów. Każdy kupuje, dokupuje w innym miejscu, sprzedaje w innym, przychodzą nowi itd. Jeśli nowe rynki zbytu przełożą się na zysk dla firmy, to trend wzrostowy będzie się budować dalej, a Ty Sanderos o tym wiedząc będziesz tu siedział, szukał przesileń ceny i budził strach na coraz wyższych poziomach, by znowy zarobić na kolejnym swingu.
Obecny poziom jest dobry do wychodzenia nie do kupowania, ale przyznam się że 3 lata temu kupowałem nawet po 28 zł i wiszę na haku nie wiedząc czy uda mi się kiedyś z tego haka uwolnić, nie naganiam na wzrosty bo obecnie nie ma podstaw nawet do 19 zł a wyniki zweryfikują potencjał spółki, jeszcze kilka dni i będzie drugi harpi.
Potencjał to spółka ma w tej chwili, czyli szansę na duży zarobek w kolejnych kwartałach, a wyniki zweryfikują, czy potencjał został wykorzystany i rynek pod to kupuje. Na wyniki trzeba poczekać ze 3 lub 4 kwartały. Jeśli zdobyte certyfikaty będą przekute na umowy, to nadzieję rynku się potwierdzą. Rynek wycenia co będzie, a nie co jest teraz. A odnośnie twojego haka, to jeszcze długa nauka przed tobą, nad samym sobą i twoją psychiką. Jak według ciebie rynek poleci w dół, a Ty nie puszczasz straty teraz, to niezły z ciebie gracz.
Dnia 2023-05-22 o godz. 20:11 ~Anavrin napisał(a): > Potencjał to spółka ma w tej chwili, czyli szansę na duży zarobek w kolejnych kwartałach, a wyniki zweryfikują, czy potencjał został wykorzystany i rynek pod to kupuje. Na wyniki trzeba poczekać ze 3 lub 4 kwartały. Jeśli zdobyte certyfikaty będą przekute na umowy, to nadzieję rynku się potwierdzą. Rynek wycenia co będzie, a nie co jest teraz. A odnośnie twojego haka, to jeszcze długa nauka przed tobą, nad samym sobą i twoją psychiką. Jak według ciebie rynek poleci w dół, a Ty nie puszczasz straty teraz, to niezły z ciebie gracz Nie uważam się za dobrego gracza, popełniam dużo błędów a mały pakiecik kupiony po 28 trzymam bo nie potrzebuje realizacji strat których mam dużo na Harper. Sprzedałem akcje mdg na których miałem zyski a z tymi mi się nie spieszy bo w dłuższej perspektywie wierzę w tą spółkę.. Popatrz na arkusz zleceń wszyscy chcą sprzedawać , zobacz do 19,2 ile jest wystawione akcji na S, Tu bez wyników nie ma szans na wzrost kursu/ jeśli będzie poprawa wyników to za kilka kwartałów możemy zahaczyć o 28 ale powtarzam nie teraz.
Do 19,20 jest tylko 2tys sztuk. To raczej bardzo mało. Poza tym pisałem, że wzrosty w przeciągu trzech lub czterech kwartałów. Nikt tu nie pisze, że jutro rakieta.
Zupełnie nie masz racji. Piszesz o tak małym zakresie ceny, jak byś grał na 5 minutówkach, a piszesz, że tu trzeba poczekać na wzrosty kilka kwartałów. To wtedy nie ma znaczenia, czy ktoś kupi po 17pln, czy 18pln. Tak na prawdę skupuje się w jakimś przedziale cenowym. Ale widać po twoich wpisach, że strasznie się podniecasz każdym ruchem ceny, zatem Ty chyba grasz intraday.
Sanderos myslisz z,ze granie w obecnejh chwili DOBREGO POLICJANTA i ZLEGO przyniesie efekt,raczej nie. Zmien w drugiej pisownie w drugiem IP bo nawet te same literowki robisz. Zawsze lubiles pisac sam ze soba ale dzis to juz szczyt twoich mozliwosci jak widze. I w kolko Macieja to samo a akcji jak nie chcieli oddawac tak nie oddaja. A zegar tyka,tyk,tyk ,tyk....i premi od Fundu nie bedzie:)
Dnia 2023-05-23 o godz. 13:36 ~piracik33 napisał(a): > Sanderos myslisz z,ze granie w obecnejh chwili DOBREGO POLICJANTA i ZLEGO przyniesie efekt,raczej nie. > Zmien w drugiej pisownie w drugiem IP bo nawet te same literowki robisz. > Zawsze lubiles pisac sam ze soba ale dzis to juz szczyt twoich mozliwosci jak widze. > I w kolko Macieja to samo a akcji jak nie chcieli oddawac tak nie oddaja. A zegar tyka,tyk,tyk ,tyk....i premi od Fundu nie bedzie:)
piracik33 kupiłeś sam po 7 i myślisz że naiwni bedą teraz płacili za gniota po 19 byś ty sam sprzedał, w USA recesja bedzie spadać.
Jasne Sanderos,zapomniales dodac ze oprocz recesji w Usa,mozliwe zajecie Tajwany,ulewy w Salwadorze, pucz w Gwatemali itp. Czlowieku ty z kazdym dniem wypisujesz gorsze dyrdymaly....naprawde zaczyna mi byc Ciebie po ludzku szkoda. A ci naiwni jak piszesz niedlugo beda kupowac po 25 i wyzej ,co dobrze wiesz:) Zapisuje posta i podbije niebawem:)
Dnia 2023-05-23 o godz. 16:32 ~piracik33 napisał(a): > > Jasne Sanderos,zapomniales dodac ze oprocz recesji w Usa,mozliwe zajecie Tajwany,ulewy w Salwadorze, pucz w Gwatemali itp. > Czlowieku ty z kazdym dniem wypisujesz gorsze dyrdymaly....naprawde zaczyna mi byc Ciebie po ludzku szkoda. > A ci naiwni jak piszesz niedlugo beda kupowac po 25 i wyzej ,co dobrze wiesz:) > Zapisuje posta i podbije niebawem:)
piracik z MDG BANKU HANDLOWEGO nie zrobisz, naprawdę chciałbym aby tak się stało ale jutro pewnie drobnica sypnie po 17x, a o 25 na długo zapomnij.
Ty sanderos masz trochę akcji po 28pln. Jakbym myślał jak ty, to bym pkc puszczał ten stratny hak, bo wisieć latami chyba nie chcesz. Powiem ci jak będzie. Puścisz pakiecik z wielką stratą, a cena poleci wyżej na nową półkę po wyżej 24pln. A ty zaniesiesz się gorzkim płaczem i powiesz: "giełda nie dla mnie - odchodzę".
Sanderos juz nie bede ci watku zasmiecal swoimi wpisami bo zdecydowanie lepiej ci wychodzi pisanie z samym soba na dwa IP.... Ale pamietaj im wiecej jestes na forum i wiecej zniechecasz do zakupu waloru tym berdziej utwierdzasz forum ze bedzie inaczej:) Niech zdobnica sypie wiecej dla zorietowanych:) Co ty myslisz ze ja nie cieszyl bym sie z 15zl jak by teraz bylo? to szczyt marzen:) im nizej tym lepiej dla wszystkich akumulujacych walor bo znamy sile spolki :)
Dnia 2023-05-23 o godz. 22:39 ~Nikk napisał(a): > Jak ktoś ma zdanie na NIE to widać jest tępiony na maksa. Powód? Bo wszyscy na forum maja akcje i pieją za wzrostami. Proste i logiczne
widzisz Niki ja też mam akcje ale nawet nie robię sobie nadziei że wyjdę w tym roku na zero, pożyjemy zobaczymy, niech Wam rośnie !!!
Przestan ty sie chlopie w koncu kompromitowac. Jakim to trzeba byc zlym I nieuczciwym czlowiekiem zeby wiedziec ze spoka jest perspektywiczna inwestujac w nia I piszac na forum bzdury zeby dokupić jeszcze wiecej I nizej.
No ale czego sie nie zrobi dla paru groszy dla premi Judaszu.....karma cie dosiegnie I to niedlugo
no i mamy 17x, kasiorka paruje jak woda na pustyni, gdzie piracik33 planujesz wakacje, ja z rodziną zamierzam odwiedzić tym razem Afrykę .....? bo na kontynencie Europejskim robi się gorąco !
Hahaa dobre....jak pisalem wczorej. Czym wiecej I bardziej nachalne sa twoje posty tym lepiej. Dokoncz rozprawke z drugiego IP:)
Poza tym I'm nizej tym lepiej. Wiesz o tym:)
Dnia 2023-05-24 o godz. 10:36 ~Piracik33 napisał(a): > Hahaa dobre....jak pisalem wczorej. Czym wiecej I bardziej nachalne sa twoje posty tym lepiej. Dokoncz rozprawke z drugiego IP:) > > Poza tym I'm nizej tym lepiej. Wiesz o tym:)
nie dla każdego to przyjemne gdy kurs spada, za kilka dni po raporcie, kiepskim raporcie dodam zobaczymy z pewnością okolice 12 zeta piracik i na pewno ci co kupowali po 18-19 zł nie będą zadowoleni z tego stanu rzeczy.
Na pewno nie jest to przyjemne dla ciebie, który kupował za 28pln. Zamiast uciąć krótko stratę, to wisisz na haku lata i zachowujesz się, jak najgorszy, niedouczony typ ynwestora. Patrząc na twoje wywody o braku perspektyw, to dziwię się, że nie puszczasz teraz tych akcji. No ale skoro taki z ciebie ynwestor, to pewnie puścisz tuż przed końcem reakumulacji i znowu będzie płacz i kupowanie na kolejnej górce. Tacy tracą wszystko. Boją się kupić za 18pln, bo czekają na 12pln. A gdy rynek realizuje scenariusz pozytywny i idzie na nowy, lokalny szczyt ( 33pln ) to nie boją się kupić i biorą na górce szczęśliwi, że rośnie. Górka się korekci i znowu płacz i strach. Sprzedajesz że stratą, czekasz na jeszcze niższe poziomy, ale każdy z nich jest dla ciebie za wysoki i sytuacja zatacza koło. W końcu czyścisz do zera rachunek i odchodzisz z giełdy zapłakany.
Dnia 2023-05-24 o godz. 20:48 ~Anavrin napisał(a): > Na pewno nie jest to przyjemne dla ciebie, który kupował za 28pln. Zamiast uciąć krótko stratę, to wisisz na haku lata i zachowujesz się, jak najgorszy, niedouczony typ ynwestora. Patrząc na twoje wywody o braku perspektyw, to dziwię się, że nie puszczasz teraz tych akcji. No ale skoro taki z ciebie ynwestor, to pewnie puścisz tuż przed końcem reakumulacji i znowu będzie płacz i kupowanie na kolejnej górce. Tacy tracą wszystko. Boją się kupić za 18pln, bo czekają na 12pln. A gdy rynek realizuje scenariusz pozytywny i idzie na nowy, lokalny szczyt ( 33pln ) to nie boją się kupić i biorą na górce szczęśliwi, że rośnie. Górka się korekci i znowu płacz i strach. Sprzedajesz że stratą, czekasz na jeszcze niższe poziomy, ale każdy z nich jest dla ciebie za wysoki i sytuacja zatacza koło. W końcu czyścisz do zera rachunek i odchodzisz z giełdy zapłakany.
spokojnie po 28 kupowałem 3 lata temu i nie zamierzam robic wiecej strat, za 2 lata odrobię tą stratę bo wierzę że za kilka kwartałów spółka poprawi wyniki i kurs urośnie na 28, póki co jak spadnie na 12 planuje uśrednić i dokupić towaru., może od Ciebie, jak będzie spadać to nie jeden Tobie podobny odda mi swoje akcje.
Dnia 2023-05-24 o godz. 20:48 ~Anavrin napisał(a): > Na pewno nie jest to przyjemne dla ciebie, który kupował za 28pln. Zamiast uciąć krótko stratę, to wisisz na haku lata i zachowujesz się, jak najgorszy, niedouczony typ ynwestora. Patrząc na twoje wywody o braku perspektyw, to dziwię się, że nie puszczasz teraz tych akcji. No ale skoro taki z ciebie ynwestor, to pewnie puścisz tuż przed końcem reakumulacji i znowu będzie płacz i kupowanie na kolejnej górce. Tacy tracą wszystko. Boją się kupić za 18pln, bo czekają na 12pln. A gdy rynek realizuje scenariusz pozytywny i idzie na nowy, lokalny szczyt ( 33pln ) to nie boją się kupić i biorą na górce szczęśliwi, że rośnie. Górka się korekci i znowu płacz i strach. Sprzedajesz że stratą, czekasz na jeszcze niższe poziomy, ale każdy z nich jest dla ciebie za wysoki i sytuacja zatacza koło. W końcu czyścisz do zera rachunek i odchodzisz z giełdy zapłakany.
giełda to złodziejstwo i nieszczęście, wielu tutaj straciło i straci wszystko, miłość rodzinną i stabilizację życiową i według mnie nikt porządny co ma stałą i dobrą pracę i jest porządnym człowiekiem nie schodzi to tego poziomu .