• Urteste PDA Autor: ~Chutliwiec [178.235.219.*]
    Moi drodzy inwestorzy,
    Napiszę wam tak informacyjnie, że obecnie w obrocie są już prawa do akcji i chodzą one sporo poniżej ceny rynkowej.
    To tyle ode mnie
  • Re: Urteste PDA Autor: ~Luiz [185.234.91.*]
    Tak było jest i będzie. Kiedyś się gdzieś spotkają i zrównają. A dlaczego tak jest? Czy posiadacze akcji nie wiedzą, że lepiej się przesiąść na tańsze pda? Czy kupujący akcje nie widzą tańszej alternatywy? Oto jest wielka tajemnica gpw..
  • Re: Urteste PDA Autor: ~qw2 [5.172.255.*]
    To naprawdę ciekawe, że ktoś kupił po 110 i sprzedaje "od razu" ze stratą, a jednocześnie ktoś inny kto ma urteste na dłużej nie woli sprzedać po 120 i kupić po 110?
  • Re: Urteste PDA Autor: ~Chutliwiec [178.235.219.*]
    Dnia 2023-05-22 o godz. 21:19 ~Luiz napisał(a):
    > Tak było jest i będzie. Kiedyś się gdzieś spotkają i zrównają. A dlaczego tak jest? Czy posiadacze akcji nie wiedzą, że lepiej się przesiąść na tańsze pda? Czy kupujący akcje nie widzą tańszej alternatywy? Oto jest wielka tajemnica gpw..

Jak dla mnie wielu inwestorów po prostu nie wie co to jest PDA. Rozumiem jakieś drobne dyskonto w stylu 2 złotych, ale wczoraj ludzie kupowali za 138, podczas gdy PDA były bo 110, ponad 20% różnicy. Dla mnie prawdziwe szaleństwo.
  • Re: Urteste PDA Autor: ~zarabiajacyanalityk [83.30.224.*]
    no właśnie to lubię,
    kupować poniżej 110 zł,
    ale pewnie to już ostatnie dni okazyjnej ceny :(
  • Re: Urteste PDA Autor: ~alfa_bez_omegi [188.127.29.*]
    Dzięki za podpowiedź. Mały arbitraż cenowy zrobilem. JUżnawet na 1 akcji zwraca się prowizja a co dopiero na większej ilości.
    Ludzie po prostu nie wiedzą, że PDA weszlo, po drugie - PDA to jednak papier gorszej jakości do czasu zamiany na prawdziwe akcje - i dobry tylko dla longów.
    Choc na URTESTE daytraderów chyba nie ma... :)
  • Re: Urteste PDA Autor: ~Vaquero [87.206.127.*]
    Wydaje się, że tu może być spory atak podaży po konwersji PDA na akcje, ale i tak wygląda na okazję.
  • Re: Urteste PDA Autor: ~Alfa-bez-omegi [188.127.29.*]
    No i moj"long" trwał tydzień. Sprzedałem ciut akcji, kupiłem pda. Jutro będę miał tyle samo akcji co 10 dni temu a na koncie więcej złotówek....
[x]
URTESTE -3,94% 43,90 2025-11-17 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.