• 26gr Autor: ~Opinia [188.146.122.*]
    Narazie tu wyhamowują spadki.
    Jak długo to wytrzyma?
    Prezesuniu czas na jakiś pozytyw bo kurs idzie na dno
  • Re: 26gr Autor: ~tomekw31 [165.225.26.*]
    https://enerad.pl/aktualnosci/magazyny-energii-minutor-energia-opinie-i-recenzja/
  • Re: 26gr Autor: ~Free [78.8.227.*]
    Prezes nie jest od produkowania lipnych pozytywnych inf, żeby tobie podtrzymywać kurs. Chcesz żeby nie spadł, to sobie zbieraj na tych poziomach i nie marudź
  • Re: 26gr Autor: ~Opinia [188.146.122.*]
    Zbierać to można poniżej 20gr.
    Na tych poziomach to tylko mrożenie pieniędzy
    No to jak już mówiłem nie marudź, tylko ustaw się niżej chorągiewko.
  • Re: 26gr Autor: ~racjonalista0220 [188.252.84.*]
    przecież on zbiera i jak ktoś mu nasypie wystawia grosza wyżej na sprzedaż
  • Re: 26gr Autor: ~Opinia [188.146.122.*]
    I znowu kolarz klepie kolarza po plecach.
    Niezły z ciebie błazen to trzeba ci przyznać, ale przynajmniej odrobiłeś lekcje z podręcznika rosyjskiej propagandy - oskarżaj każdego o to co sam robisz albo zamierzasz zrobić:)
  • Re: 26gr Autor: ~15500100900 [37.47.200.*]
    Spekulant widzisz a nie grzmisz
  • Re: 26gr Autor: ~Opinia [188.146.120.*]
    Naucz się trochę kultury.
    Potem możesz pisać na forum
  • Re: 26gr Autor: ~racjonalista0220 [188.252.84.*]
    Sypie kolejny ananas typu "spekulanty" przerzucając kasę na termo2power, szkoda że odbierają groszołapy. Dużo Panie Robin jeszcze masz do sypnięcia ?
    Spekulant już zarobił kokosy na swojej perle
    A gdzie się wypowiedziałem niekulturalnie?
    Ze słownika PWN:
    błazen
    1. «artysta cyrkowy występujący w roli komicznej»
    2. «człowiek ośmieszający się»
    3. «na dworach królewskich i wielkopańskich: osoba mająca zabawiać, rozweselać»

Moim zdaniem ewidentnie kwalifikujesz się do drugiej definicji z chwilowymi momentami kiedy rozweselasz swoimi dziwnymi uwagami - jak np. ten dotyczący zbyt dokładnego raportu w zakresie prezentowanych wartości cyfrowych.

Ośmieszasz się ciągłym zmienianiem zdania, zazwyczaj co kilka miesięcy przychodzi przejście od zachwytu spółką do krytyki. Po tym zawsze następuje faza udawania greka i twierdzenia, że nic się nie stało tylko inni czepiają się biednego Opinii, a przecież zmiana zdania to nic złego:)

Jeszcze to twoje niby piętnowanie kolarstwa, kiedy sam ewidentnie kręcisz kółka. To Twoje udawanie długodystansowego inwestora może zwieść co najwyżej kogoś kto pierwszy raz na forum się pojawił.

Aha a co do nazywania ciebie "płaczką", bo pewnie też Ciebie do obraża:

płaczka
    1. «kobieta, dziewczyna, która często płacze, zwykle z nieistotnego powodu»
    2. «kobieta wynajmowana dawniej do okazywania rozpaczy i opłakiwania czyjejś śmierci»
    płaczek «o dziecku, które często płacze, zwykle z nieistotnego powodu»

A z obecnego posta, gdzie napisałem, że "skomlisz":

skomlećskomlić
    1. «o niektórych zwierzętach, zwłaszcza o psach: piszczeć żałośnie, skowyczeć»
    2. pot. «żałośnie, natrętnie prosić o coś»

Jesteś dla mnie właśnie takim dzieckiem, które ciągle "płacze" bez powodu a potem udaje że nie się nie stało szczególnego, jak się okazuje że nie miał racji - tak jak z tym twoim jęczeniem że raportu na pewno nie będzie i się spóźnią.

W dodatku w tym wątku "skomlisz" do prezesa o pozytywne info co by kurs podźwignąć, bo Pan Opinia niezadowolony jest że leci.,

Zanim oskarżysz kogoś o brak kultury najpierw sprawdź znaczenie słów, które uznajesz za obraźliwe i postaraj się o chwilę autorefleksji nad tym co robisz, bo niestety zachowujesz się tak, ze każde z tych określeń pasują do Ciebie jak ulał. Jak ci się nie podobają to może czas zmienić swoje zachowanie.
    Brak kultury to ocenianie adwersarza, zamiast przedstawiania kontr argumentów.
    Wycieczki personalne świadczą o piszącym.

Generalnie nie pozdrawiam kółkowicza który zawisł.
  • Re: 26gr Autor: ~Free [78.8.105.*]
    Oceniam ludzi, bo każdy ma do tego prawo i predyspozycje umysłowe. A argumenty ad personam mają sens, gdy odnoszą się do twojego braku wiarygodności i skłonność do wylewania żali i niespełnionych pragnień na forum. Nie ma to nic wspólnego ze spółką, tylko są wyrazem twojego ego.

A co do merytoryczności twoich postów. Z tego wątku:

"Narazie tu wyhamowują spadki.
    Jak długo to wytrzyma?
    Prezesuniu czas na jakiś pozytyw bo kurs idzie na dno" - pisownia oryginalna

Serio uważasz, ze ten apel jest czymś merytorycznym co prezentuje sytuacje spółki a nie wyraża twój osobisty ból niskim poziomem kursu? Kiedy piszesz merytorycznie to ci odpowiadam merytorycznie, a jak wyrażasz swoje żale i potrzeby, no to wtedy odnoszę się do Twojej osoby bo takie teksty świadczą o Tobie a nie spółce.

Innym zarzucasz, ze ich boli niski poziom kursu a sam zakładasz wątki o nim. Paradne. Widziałeś kiedyś żebym kiedykolwiek żalił się na to, że kurs jest nisko? Bo ja osobiście nie pamiętam takiego mojego postu. Co najwyżej mogłem napisać, ze kurs mi uciekł i nie zdążyłem dokupić. Już ci mówiłem że sobie nieźle przyswoiłeś tezy z rosyjskiej książki do propagandy i mamy na to kolejny dowód.

Znowu robisz z siebie obrażonego hrabiego, tak jak wtedy gdy wypunktowałem Ciebie pierwszy raz za zmianę narracji. Od tego czasu robiłeś to tyle razy, że aż żal pisać. Nie na darmo ludzie mówią tutaj na Ciebie "chorągiewka".

Jakbym był złośliwy, to zadałbym ci proste pytanie czy uważasz, ze którychś z moich zarzutów jest bezpodstawny i czy masz argumenty przeczące temu co napisałem, ale już zlituje się nad Tobą, nie musisz na to odpowiadać.
    I tu się różnimy. Nikt nie dał nikomu w tym tobie prawa, aby oceniać innych ludzi.
    To forum, które służy do komentowania spółki, kursu, otoczenia rynkowego. Forum nie służy ocenianiu osób udzielających się na forum.
    Nie masz pojęcia kto pisze, jakie ma intencje, co chce osiągnąć.
    Mierzysz ludzi swoją miarą.

Oceniać można komentarze, wpisy, argumentację. Nie osoby.

To świadczy wyłącznie o tobie.
    Nie mam zamiaru odpowiadać na wycieczki personalne.

Jak się nie zgadzasz z moimi wpisami i nie masz kontrargumentów to nikt Ci nie każe udzielać się w takim wątku.
    Załóż sobie nowy i wnieś coś do dyskusji.
  • Re: 26gr Autor: ~Free [78.8.105.*]
    Dobra to forum nie służy analizie psychologicznej z debatą na temat kontekstualnego stosowania zasad etycznych, dlatego pozwolę sobie zakończyć ten wątek.

P.S.
    Jak się boisz ocen innych ludzi to zaszyj się w jakiejś samotni, bo ludzie już są tak skonstruowani że oceniają innych na podstawie ich zachowania. Skoro udzielasz się niemerytorycznie na forum, bo niestety twój wpis z tego wątku to była taka płaczliwa prośba do prezesa o informacje podnoszące kurs, to nie dziw się że spotykać się z odpowiedzią nie dotyczącą spółki.

Gadasz o merytoryce a sam nie stosujesz się do własnych zasad prowadzenia dyskusji na forum tworząc takie beznadziejne nic nie wnoszące wątku, co w zasadzie jest najsmutniejsze.

• Re: 26gr Autor: racjonalista0220 [5.173.172.*]
    Przecież on tu jeszcze nigdy swoim wpisem nie wniósł nic merytorycznego do dyskusji na temat spółki. Jak ktoś wstawia jakieś linki do artykułów na temat OZE, magazynów, sytuacji na rynku to potrafi się wysilać i napisać jedynie coś w stylu „wiś z godnością”. Inaczej niż błazenada nie da się tego nazwać, trafiłeś w punkt
    Niewątpliwie merytoryczne jest chwalenie się na forum, że kupili się tanio od prezesa po 50gr.

Bardzo merytoryczne jest też pisanie że ustawia się kolarz na 23-25gr pod kółko na wybicie.

Dalej klepcie się po plecach kolarze.
  • Re: 26gr Autor: ~bubuzubu [31.61.244.*]
    Ja już chyba wolę czytać te błazenady niż rzucane z dużą pewnością pseudomerytoryczne przepowiednie że nie będzie raportu kwartalnego albo nowej firmy audytorskiej. Strona działa, raport w terminie, audytor jest i dziwnym trafem piszący pod nickiem Łeb zniknął.
  • Re: 26gr Autor: ~TyleWtemacie [46.134.67.*]
    Bo zamiast łeba pojawił się niejaki albo niejaka Robin bredząc jakieś kity o T2P. Jeden i ten sam trol wam tu kity pociska na różne sposoby a wy się dajecie nabierać. Nie wiem po co w ogóle dyskutować. Sam już ze soba pisze i niech tak zostanie.
  • Re: 26gr Autor: ~gracz [83.26.194.*]
    To jest forum gdzie zagląda duzo ludzi czasami opiniotwórcze ,i czesto sie zdarza że prawie każda spółka ma swojego dyżurnego i czesto bywa ze jest On także powiaząny ze spółka.
    Kto to dzisiaj kupuje tak drogo?
  • Re: 26gr Autor: ~gracz [83.26.194.*]
    Jeśli te zapowiedzi Prezesa się sprawdzą to nie wydaje się drogo.Nikt go jeszcze nie wygonił z farmy w Mysłowicach.A to już jest coś.
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.