• "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Vit [31.60.81.*]
    Rynek najwyraźniej przeoczył "dobry raport"
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Krzysztof [31.60.226.*]
    Na widły !!!
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~gracz [46.134.107.*]
    Pamapol zanotował najlepszy wynik w historii i zero odzewu.I wiele takich spółek średniej ligi.Przyjdzie czas spekula i MTE ruszy.
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Vit [31.60.81.*]
    Żeby spekulacje ruszyła to chyba nie trzeba dobrego raportu. Niektórzy tu już od dwóch lat wróżą ze ruszy...
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~gracz [83.26.194.*]
    Pytanie czy Tu siedzi spekuła.Jakaś zoorganizowana grupa wątpie.
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Opinia [188.146.120.*]
    Straszna kiła na kursie.
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~bubuzubu [31.61.245.*]
    Od innych wymagasz wiszenia z godnością a sam z kiłą wyjeżdżasz:P
    Jak się wieczorem na kolanie pisze raport pełen bajek to potem są takie efekty na kursie.
    Jeszcze w zeszłym roku prezesunio z dumą wypinał pierś do medalu z ujęcie MTE w gronie spółek NC Focus a teraz sam swoimi dzialaniami spycha ją do rynsztoka.
    Raport na kolanie pisany, ogłoszony za pięć dwunasta.
    Szkoda słów. Zero szacunku dla kogokolwiek
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Info [89.200.225.*]
    Tak a myślałem że do końca maja 40gr i pakiet kupujesz po 0,2x. Haha co za leszczu. Schowaj się do swojej norki.
    Liczyłem na dobry raport i się przeliczyłem.
    Co zrobisz jak prezesunio ma na razie wywalone na ulicę
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Free [78.10.238.*]
    Jeżeli liczyłeś na zyski z tego kwartału, to niezłym musiałeś być optymistą.

Powstaje pytanie tez co uważasz za "dobry". Dla mnie redukcja kosztów jest czymś "dobrym". Wolę żeby na razie powściągnął prezes swoje rozdmuchane ego i zajął się realnym sprzedawaniem tego co już ma i szukaniem nowych mniej pinięznożernych form działania niż brnięcie w te magazyny, gdy jeszcze nie ma takiego popytu na rynku światowym. Magazyny na tę chwilę są ok jako dodatkowa działalność a nie core biznesu co udowodniły poprzednie raporty. Dobrze że szuka sposobu zbalansowania ryzyka i kosztów, to już jest znaczny progres w porównaniu do bajek z zeszłego roku.
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~gracz [83.26.198.*]
    Nie rozumie Cie Panie Opinia,ale chyba masz niezły ubaw.
    Nie liczyłem na mega zyski ale na dobry raport.
    Napisany rzeczowo i ogłoszony o ludzkiej porze.
    A tu znowu bajki za 5 dwunasta.
    Zero szacunku do drobnych.
    Poza tym raportowane przychody nie zgrają mi z espi z zeszłego roku o realizowanych pracach.
    Stąd czuję się rozczarowany. Myślałem że po wpadce z raportem za 2022 prezesunio zepnie poślady i tym razem się postara.
    Przecież podpisał umowę z audytorem kilka dni temu, to czego się po nim spodziewałeś?:)
    Ja i tak się zaskoczyłem, że tym razem bez opóźnień było i w terminie wydali raport. Zresztą znalazłem tam jeden błąd gdzie powtórzyli dane z 2021 i 2022 roku, ale już nie będę kopał leżącego:)

Raport wydany w terminie to i tak krok naprzód w porównaniu do ostatniego razu. Ten raport za IVQ nie dość, że spóźniony to chyba na ostatnia chwilę w exelu był robiony, bo podali same liczby. Tym razem przynajmniej było jakieś omówienie.

Ja jestem zwolennikiem teorii małych kroków - generalnie widać poprawę, chociaż do normalności jeszcze daleko. Przynajmniej już przestałem czytać bajki na dobranoc w liście do akcjonariuszy i trochę brutalnej prawdy napisał prezes. Widać, ze trochę się ogarnął i zmienił strategię, a jeżeli na spółce jest duża strata i prezes decyduje się zmienić strategię a nie brnie w zaparte, to już jest jakiś plus. Niemniej od zdania sobie sprawy z błędu i zrobienia dochodowego biznesu jest jeszcze sporo tych drobnych kroków do zrobienia.
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Opinia [188.146.124.*]
    Raport podany za 5 dwunasta to już szlam.
    A te cyferki podawane z dokładnością do złotówki nie budują zaufania.
    Niestety
    Cyferki podawane z dokładnością do złotówki nie budzą zaufania?:)
    A co to za kolejna bzdura, teraz nagle ganisz raport za to że jest zbyt dokładny:)

A co do czasu podania, to znam wiele spółek z GPW, gdzie odwalają dokładnie te same cyrki, więc to dla mnie nie jest żaden argument. Miałeś raport w terminie? Miałeś. I tyle w temacie. Z tego co widziałem już w dniu raportu łkałeś że go na bank nie będzie, więc i tak przekroczyli twoje najśmielsze oczekiwania.

Już chyba wolałem jak wychwalałeś spółkę pod niebiosa bez powodu i w każdym infie widziałeś miliony złotych. Takie płaczki formowe co im nic nie pasuje, jednak są bardziej denerwujące od niepoprawnych optymistów.

No ale kumam widzisz poprawę, więc teraz chcesz kupić. Wtedy chciałeś się pozbyć akcji bo bałeś się spadków i dlatego wszystko było w złotych kolorach. No nie wyszło z tym sprzedaniem, ale teraz może sobie kupisz:)

Ja już pomału zaczynam się szykować do jakiś zakupów na poziomie 25-26 groszy, niech tylko wpadnie trochę hajsu ze sprzedaży innej spółki, ale tam jeszcze troszkę za wcześnie na spieniężanie zysków, bo dużo dobrych inf w drodze.

P.S.
    Swoją droga zauważyłem, ze odkąd zacząłeś pisać negatywy Twoje alter ego prospadkowy ŁEB z zniknął z forum. Pozdrów go ode mnie. Może teraz dla odmiany on ponagania na wzrosty?:)

• Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Madagaskar [37.225.79.*]
    Moi drodzy, po co kłótnie, po co wasz swary głupie.
    Lepiej usiąść, zrelaksować, piwko strzelić w swej hałupie.
    Raport dobry, nie nijaki. Nie dziś i nie jutro będą tu kokosy.
    Zamiast czekać i się wspierać, wy wolicie trzeć se nosy.
    A Pan prezes spokojowo, przy waszych sporach je nachosy.
    Zamiast szarpać się za włosy, idź na spacer.
    Spójrz na chmurki, wiatr pokaże Ci kierunki.
    Ja żem z wiatrem za Pan brat, wiem co tu robię pyk! od tak.
    Cena niska? Dokup bracie, kupisz później złote gacie.
    A jak dupsko piecze z bólu, wypier*alaj z tego ulu.
    Piątka za starania dwója z plusem za wykonanie;)
    Prezes nie powinien tworzyć raportu jak księgowy.
    Powinien pokazać okrągłe kwoty oraz kierunki rozwoju.
    A on ciągle bawi się cyferkami i bajeczki snuje.
    Zdjął czapkę, założył koszulę, to czas wydorośleć i zachowywać się jak na prezesa spółki giełdowej przystało
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: racjonalista0220 [5.173.1.*]
    Czy Ty kiedyś stad znikniesz ? Czytać się Ciebie nie da
    Długo nie poczytasz.
    Podejrzewam że dzisiejsze zrzuty to twoja robota
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: racjonalista0220 [5.173.1.*]
    Taaak, siedzę tu ponad 3 lata, dobierając co jakiś czas, nawet od prezia po 50 gr niedawno, ci starasz się mi wypomnieć ma każdym kroku, a teraz sypie po 26 groszy. Twoje podejrzenia są tak genialne jak Twoje wpisy :D. Yyyy panie opinia po twojemu: nie sadź wszystkich swoją miara ^^
  • Re: "Dobry raport" i 77PLN obrotu Autor: ~Robin [188.146.126.*]
    To ja troszkę oddałem w ostatnim czasie bo na chwilę przenoszę się na termo2power bo w następnym tygodniu troszkę będzie się tam działo.
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.