• Walne- lipiec Autor: ~Tomek [37.30.101.*]
    Quest, kiedy jest planowane to walne w lipcu dokładnie. Chciałbym
    zaplanować urlop i nie wiem na kiedy. Jesteś wtajemniczony w te tematy
    to powinieneś wiedzieć . Chciałabym się wybrać i poznać chcociaż cześć
    tej mocno wierzącej ekipy grupy HubTech oraz poznać te skrywane
    tajemnice dotyczące przyszłości spółki.
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~Kar [195.117.29.*]
    Daj spokój. Gdyby było cokolwiek pozytywnego to by było rozpowiadane gdzie tylko się da - każdy chce aby kurs rósł, więc ta tajemnica to bajka. Trzymają wszystko w sekrecie aby utrzymywać kurs na poziomie 0,35? No w życiu. Cisza sugeruje, że nie było żadnych obietnic to nie ma czym się chwalić.
    Fakty są takie, że ponieśli ogromne koszty aby przejść na rynek regulowany i jako jedni z nielicznych się wycofali - bo nagle przestało się opłacać (chociaż w strategii jeszcze się opłacało). Kolejny fakt to taki, że nie komunikują się z akcjonariuszami - plotki krążą, że to z powodu konkurencji. Bzdura. Konkurencja jest na każdej płaszczyźnie, a inne spółki potrafią budować relacje z inwestorami. Nie organizują już czatów - bo boją się pytań. Nie odpisują ani nie odbierają telefonów. A wisienka jest taka, że mają problem aby skończyć jakikolwiek projekt. Obrotów nie ma. Wesołego 0,3465.

I tak, wiszę na 60 groszy i jeszcze długo powiszę.

Będzie niedługo raport to będzie można pogadać. Tak to nie ma o czym.
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~Elo [89.205.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~quest [185.241.254.*]
    Kar a tak na maliniaka jechałaś a teraz o 180 st przeciwna spółce. Ludzie się jednak zmieniają :)
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2023-05-10 o godz. 14:54 ~quest napisał(a):
    > Kar a tak na maliniaka jechałaś a teraz o 180 st przeciwna spółce. Ludzie się jednak zmieniają :)

No wiesz, skoro brak jakichkolwiek sensownych informacji co dalej będzie się działo, mając na uwadze ostatnie poważne zmiany "planu rozwoju" spółki, brak jakichkolwiek webinarów itp. a ESPI w większości takie "niewygodne" dla drobnych akcjonariuszy, to można zmienić podejście i utracić wiarę w Spółkę. Nie dziwi mnie postawa Kar, w jakimś stopniu na pewno to rozumiem. A niektórzy z różnych powodów nie mogą być na WZA.

Ja też nie byłem na WZA, ale akurat mam trochę przecieków od zaufanej osoby, która była na WZA więc jestem jakby dość spokojny o posiadane akcje. Jednocześnie też zostałem poproszony o nieprzekazywanie dalej tych informacji więc nie przekazuję.

No ale dziwię się tej polityce "tajemnicy", choć gdybym był za sterami spółki to może bym robił podobnie. Cholera wie.

Na pewno jednak na najbliższe WZA wybiorę się, nawet z czystej ciekawości, żeby poczuć ten "klimat" i sprawdzić, jak to jest faktycznie.

Wiem, że akcji nie ma sensu sprzedawać w najbliższym czasie. A już na pewno nie po tej cenie.
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~quest [46.134.116.*]
    Muminek ja też nie mam pewności. Ale jak jestem od 2006 chyba na giełdzie to co do żadnej nie można mieć pewności. Przykład chociażby z dziś...XTB... ale te kilkanaście lat inwestowania nauczyło mnie jednej zasady . Inwestuje się na długi termin. Wtedy jest największą stopa zwrotu . Patrz takie akcje po 10 latach jak cdr czy 11 bit które miałem w portfelu ... nic dodać nic ująć. W przypadku Hub wystarczy spojrzeć na wyniki kwartalne spółki i myślący człowiek wie w jakim tempie się spółka rozwija i co może tu być za rok czy dwa. Każdy podejmuje własne ryzyko. Ja tez ryzykuje ale racjonalnie rzecz ujmując o wiele więcej jest do zyskania niż do stracenia
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~Kar [5.173.174.*]
    Z wieloma aspektami się zawsze z Tobą zgadzam, ale tutaj w jednym nie mogę. Jeżeli spółka decyduje się być na GPW to według mnie powinna utrzymywać minimalne relacje z inwestorami. Tutaj mamy ograniczenie do wymogów - czyli raportowania. Rozumiem, że komunikatów, które nie są cenotwórcze nie trzeba podawać, ale totalnie nic? Już pomijam kwestie najbardziej mnie drażniącą czyli podanie w strategii terminu przejścia - ten zacny przełom roku, a następnie zmianę o 180. Po co to było? Przez tak długi okres czasu próbowali przejść na rynek główny, w strategii jeszcze podali informację o przejściu, a następnie nagle przejście zrobiło się nieopłacalne? To jest największy absurd tego wszystkiego.
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~stefan [188.147.76.*]
    Informacja o zmianie była po przejęciu spółki.
    Decyduje w spółce właściciel, a nie sama "spółka".
    Teraz mam wrażenie, że ktoś zabrał się za porządkowanie i jak skończy, to będą dalsze informacje.

• Re: Walne- lipiec Autor: ~Kar [89.64.107.*]
    A jakie informacje mamy do tej pory?
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~qwe [178.43.244.*]
    Dnia 2023-05-10 o godz. 17:55 ~Kar napisał(a):
    > A jakie informacje mamy do tej pory?

Chciałeś tanio kupić i drogo sprzedać?
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~Kar [5.173.174.*]
    Plany spółki się zmieniło to i moje podejście. A jeżeli nie widzisz różnicy między moim sposobem wypowiadania się na temat spółki, a Maliniaka to co mam począć. Jak widzisz moja wypowiedź jest kulturalna i merytoryczna. Nic co zaplanowali to się nie spełniło. :)
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~stefan [188.147.76.*]
    Podobnie było kiedyś na CIGames.
    Akcje można było kupić po 33 grosze, teraz są ponad 5 złotych.
    Tez nikt nie wierzył, że pójdą w górę. Kupiłem po około 80 groszy a sprzedałem prawie za jakieś 2,8 zł ... tez nie podejrzewałem, że do 5 dojdą. A jednak.
    W życiu pozory mylą. Emocje, to zły doradca.
    Mnie to nie dziwi. Jeśli nic nie wiadomo, to chodzi o kasę, pytanie czyją?
    Nikt im nie wierzył, że zrobią spółkę z eko kosmetykami, a jednak im się udało i szturmem zdobyli rynek.
    Teraz wygląda jakby "ktoś" porządkował sprawy spółki.
    Ja zaryzykowałem i dokupiłem.
    Też nie wiem co dokładnie wyjdzie.
    Pożyjemy zobaczymy.
  • Re: Walne- lipiec Autor: ~quest [46.134.116.*]
    Dokładnie Stefan. Krótkoterminowo nie ma sensu . Ja osobiście w długim terminie widzę ogromny potencjał w spółce. Niech każdy robi jak uważa. Ps. Tomek walne chyba 3 lipca jak dobrze pamiętam. Będzie info zresztą odpowiednio wcześniej
[x]
HUBTECH -1,64% 0,24 2026-05-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.