enkapsułowaną tak się zapędzili w coś na czym się nie znają, że nawet poprawnie wymienić procesu nie potrafią - enkapsuLacja!!!!! Gdzie "Szef aRenDi"? technolog obuwia?
Dnia 2023-05-09 o godz. 16:03 ~Kisiel napisał(a): > enkapsułowaną > tak się zapędzili w coś na czym się nie znają, że nawet poprawnie wymienić procesu nie potrafią - enkapsuLacja!!!!! > Gdzie "Szef aRenDi"? technolog obuwia? >
Ten "szef" dogaduje przyszłą umowę z "partnerka bliskowschodnią". Nie w głowie mu teraz leksykon języka polskiego. Ważne przy tej okazji, jak zredagować informację o współpracy z partnerką bliskowschodnią, bo wybrzmieć powinna skutecznie ale zarazem nie może rodzić konsekwencji karnych i odpowiedzialności przed KNF
Ciekawe, że wygooglowałem w 5 sekund, po przeczytaniu twojego "merytorycznego" wpisu, recenzje jakiejś pracy doktorskiej dokonanej przez profesor Wilk z Wydziału Chemii Politechniki Wrocławskiej i ona tam piszę "enkapsułowanych substancji bioaktywnych" (2 strona, 1 akapit). Czyli przez "ł" jest dobrze, a ty jak zawsze strugasz mędrca, a wiesz wielkie "g".
:):):) ja potrafię wygooglać "IDJOTA" przez J :):) cóż - jak ktoś WŁANCZA takie myślenie to nic nie poradzę. Poczytaj sobie o enkapsulacji. https://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/218537 a ten Wasz technolog obuwia chyba ma korzenie wrocławskie -- to by się wszystko zgadzało. I nie mówi się "ona tam piszę" tylko "ona tam pisze" .... ku pamięci widzisz i nie grzmisz..... naród tępy i nawet poprawnie mówić i pisać nie potrafi....
Internet Cię przerósł :D Oni to odmienili od kapsułkowania a nie procesu enkapsulacji :D buhahaha zresztą enkapsulacja to też kapsułkowanie jak podaje wikipedia więc czemu zrobiłeś z siebie pośmiewisko tego nie wiem....
Panie Ty rozumiesz cokolwiek? Bo widać że nie rozumiesz co piszesz. To już napewno nie rozumiesz co czytasz. Sierota o kapsułkowaniu myśli w kapsułki 0, 00, 000 :):):) Jak BCAA czy Kolagen :):):) ech... widzisz i nie grzmisz.... Już wiadomo skąd jedyna słuszna Partia plus einsztajny z Konfederacji mają takie poparcie :( Doczytaj sieroto o polimerowych nanokapsułach z poli(cyjanoakrylu n-butylu), polimeryzacji międzyfazowej etc. No chyba, że też jesteś na poziomie technologii obuwia :):) A wracając do POLSKIEGO: kapsułkowanie - TAK enkapsulacja/enkapsulowane - TAK enkapsułowanie - NIE - nie ma takiego słowa. No chyba, że w Borucie.
"Merytoryczny" kisielu dałem link do recenzji autorstwa Profesor z Politechniki Wrocławskiej, gdzie ona tak samo napisała dane słowo jak w komunikacie, a ty twierdzisz, że jest źle napisane i się wyśmiewasz. Podałem na której stronie i w którym akapicie tego szukać. Czyli podałem źrodło. Ty raczej nie znajdziesz recenzji żadnego Profesora w której jest napisane "idjota". Nie znajdziesz też żadnego opracowania z którego będzie wynikać, że "idjota" jest poprawnie. A mój błąd, który mi wytykasz to po prostu słownik w telefonie mi zmienił z "e" na "ę" i tyle.
Czyli jednak. Najsze jest najsze. i nic nas nie przekona że czarne jest czarne a białe jest białe Ja przedstawiam jak sytuacja wygląda, a ten dalej posługuje się błędem który znalazł.... a który powielają boruciane miernoty znające się na obuwiu. Jednak faktycznie - rozumie to w rozumie a ty masz tylko podniebienie. ale by wskazać ci, idjota ma uzasadnienie (w przeciwieństwie do BŁĘDNEGO ENKAPSUŁOWANIA) przesyłam link do PWN: https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Najtrudniejsza-sprawa-ortograficzna;20059.html Zaorane. podziękował i bawcie się dobrze. Idę robić prawdziwą chemię. a nie technologię obuwia z Bydgoszczy. Only"bio"
Jeśli Profesor Wydziału Chemii z Politechniki Wrocławskiej też tak napisała w swojej recenzji rozprawy doktorskiej i ta recenzja widnieje na stronie Wydziału Chemii UJ to ja uznaje, że to jest bardziej wiarygodne źródło informacji niż anonimowy Kisiel z internetowego forum, który twierdzi, że to źle. Mniemam, że Profesor Wilk wie o czym pisze, a ty niekoniecznie. Oczywiście ty masz prawo twierdzić, że wiesz lepiej nawet od Profesor Wilk :))) Tylko jak jesteś taki mądry, a ja taki głupi to dlaczego wiszę niżej na Hubie niż ty? :))) W ogóle jakim cudem taki mędrzec wisi na Hubie? :))) Nie raz płakałeś jak to brak merytorycznych wpisów, przychodzi co do czego to sam masz z tym problem i tylko potrafisz obrażać innych. I nawet jak wrzucisz 100 linków z wikipedii oraz słownika to dla mnie Profesor Wilk jest bardziej wiarygodnym źródłem niż anonim Kisiel z forum internetowego, który nie wiadomo czy nawet wie o czym pisze i może myli terminy. I myślę, że każda rozsądna osoba tak uzna. Oczywiście np. Maliniak, Mario i Kamikadze mogą mieć cię za eksperta i autorytet w dziedzinie chemii i w różnych innych dziedzinach. :)))
Pewien osioł powiedział tygrysowi:
- Trawa jest niebieska
Tygrys odpowiedział mu:
- Nie, trawa jest zielona.
Dyskusja nabrała tempa i obaj postanowili poddać sprawę arbitrażowi i w tym celu zwrócili się do lwa, króla dżungli.
Przed dotarciem na polanę w lesie, gdzie na tronie siedział lew, osioł zaczął krzyczeć:
- Wasza Wysokość, czy to prawda, że trawa jest niebieska?
Lew odpowiedział:
- To prawda, trawa jest niebieska.
Osioł rzucił się naprzód i kontynuował:
- Tygrys nie zgadza się ze mną, zaprzecza i denerwuje mnie, ukaraj go.
Król wtedy oświadczył:
- Tygrys zostanie ukarany 5 latami milczenia.
Osioł skoczył z radości i poszedł swoją drogą, zadowolony i powtarzając:
- Trawa jest niebieska, trawa jest niebieska...
Tygrys przyjął jego karę, ale zapytał lwa:
– Wasza Wysokość, dlaczego mnie ukarałeś, przecież trawa jest zielona?
Lew odpowiedział:
- W rzeczywistości trawa jest zielona.
Tygrys zapytał:
– Więc dlaczego mnie karzesz?
Lew odpowiedział:
- To nie ma nic wspólnego z pytaniem, czy trawa jest niebieska czy zielona. Kara jest taka dlatego, że tak odważna, inteligentna istota jak ty nie może tracić czasu na kłótnie z osłem, a na dodatek przyjść i zawracać mi głowę tym pytaniem.
Roz odpisujecie ludziom choć ciężko ich tak nazwać którzy się żywią nienawiścią którzy odrazu po przebudzeniu potrzebują wroga do życia karmią się złością i obrażaniem ludzi naprawdę nie wiedzcie tego ze tylko szukają tu dyskutantów dla swoich problemów z którymi sobie nie radzą żal takich ludzi ale po prosu im nie odpisujcie
Jak nie ma argumentów na moje dictum poparte materiałem źródłowym to zaczyna się wyzywanie, obrażanie... ech... jakież to hubrawe. Przyjmijcie do wiadomości i pogódźcie się ze swoją miałkością - nie ma słowa "enkapsułowana" argumentacja j.w.
Jak nie ma takiego słowa, to dlaczego Profesor Wydziału Chemii w recenzji rozprawy doktorskiej, która widnieje na stronie Wydziału Chemii UJ tak napisała? "Enkapsułowanych substancji biokatywnych" (2 strona, 1 akapit, https://chemia.uj.edu.pl/documents/41638/10323292/Zatorska-Plachta_rec_Wilk.pdf/53122c6c-36ab-40bf-be26-bde61d0b2c4f ) Potrafisz merytorycznie odpowiedzieć? Czy znów dasz link do tytułu pracy magisterskiej, albo do artykuły gdzie rozwodzą się nad tym, że w 1936 była reforma pisowni i teraz poprawnie jest Maria, a nie Marja? Swoją drogą jak ci ktoś coś napisze jak wyżej to płaczesz, że nie merytorycznie, że nie ma się argumentów itd. A jak ja ci podałem link do recenzji Profesor Wilk gdzie ona używa ponoć słowa, którego według ciebie nie ma to co zrobiłeś? Zacząłeś płaczku o moralności Kalego pisać o idjocie i tępym narodzie :)))
To, że prof Wilk używa błędnie słowa (enkapsułowanie, zamiast enkapsulacja lub otoczkowanie) to ja nic nie poradzę. Nie odwołuj się do autorytetów jak nie wiesz co odpowiedzieć. Prezydent też powiedział "A friend in need is a friend in di..ck" - i to znaczy, że jest dobrze? Bo powiedział Prezydent. Ech zakompleksiony człeku. "Są rzeczy trudne i wszyscy wiemy, że są rzeczy trudne". Dla niektórych Himalaje skomplikowania. Jak dla Ciebie. Poczytaj o polimerowych nanokapsułach z poli(cyjanoakrylu n-butylu) i polimeryzacji międzyfazowej.
Dnia 2023-05-12 o godz. 10:49 sandman76 napisał(a): > Dnia 2023-05-12 o godz. 10:28 ~Oczy_tany napisał(a): > > Hehehe, jaki smutny desperat. Wszyscy wiedzą gorzej :-) > > > > Dawaj dalej swoje elaboraty :-) > > desperat, ale nawet śmieszny :)
Póki nic ciekawego z kursem się nie dzieje, to przynajmniej mamy ubaw na forum :-)
A do kogo się mam odwoływać? Do ciebie? :))) Jesteś lepszym ekspertem od Profesor Wilk w tej dziedzinie? Może ty nie wiesz o czym piszesz, a nie Profesor Wilk? Ci co wrzucili tą recenzje na stronie UJ to też nie widzieli, że to błąd? Nikt nie zauważył znów, tylko ty wykryłeś :))) Kompleks to ty masz, kompleks wyższości. I "inteligencie" spod znaku ośmiu gwiazdek na angielskim pewnie też się lepiej znasz niż ten gość https://m.youtube.com/watch?v=_yqsDxUlSoQ