• Piekne. Autor: ~fanpli [213.134.189.*]
    nieliczni tylko umieją wycisnąć z unreala maksa, na szczęście oni robią to najlepiej:
    https://www.youtube.com/watch?v=sitXeGjm4Mc
  • Re: Piekne. Autor: ~nnn [193.109.244.*]
    Skąd wiadomo, że to PLI robiło?
  • Re: Piekne. Autor: ~fanpli [213.134.189.*]
    jakbyś był na walnym to bys się dpowiedział
  • Re: Piekne. Autor: bialoczerwony1972 [83.6.26.*]
    Wystarczy przeczytać opis pod filmem ;) Tylko nie na YT, a tu: https://www.karen.film/revuelto/ 
  • Re: Piekne. Autor: ~Xoxix [5.173.241.*]
    Fan PLI,

Coś na walnym odnośnie gier?
  • Re: Piekne. Autor: ~Jozue [31.0.71.*]
    Żenujące gadanie, w tym samym tonie co prezes Ż.
    Od kiedy jedynym źródłem dowiedzeniem się czegokolwiek sensownego jest walne? Co z relacjami inwestorskimi, szacunkiem dla wszystkich akcjonariuszy etc.
    Ale o co ci chodzi? To spółka ma tobie meldować każde wykonane zamówienie? Raportują zlecenia o znacznej wartości czyli powyżej 5% przychodów za miniony rok. Są inne problemy z relacjami inwestorskimi ale to akurat moim zdaniem do tego się zalicza....

• Re: Piekne. Autor: ~Jozue [93.157.78.*]
    Chodzi mi o pretensjonalną odpowiedź omnibusa fanpli, że trzeba było być na walnym.

hehe, wyedukowany inwestor /akcjonariusz choć raz w życiu powinien wpaść na walne pli
    bo to naprawdę fajne i pożyteczne spotkania
    lamborgini to świetna reklama zrobiona w unrealu, firmy biją się o takie prestiżowe zlecenia bo każda chce mieć w portfolio
    że dla kogoś takiego pracowała!
    ale ok, w sprawie gamingu ciśnienia nie mają tym bardziej, że wstrętny sentyment zagościł w tej branży, niektórzy nawet jak ten squere games zwalnia 25% personelu!
    a my wciąż do przodu i jest duży deficyt na taki serwis jak robi platige, skalowanie i jeszcze raz skalowanie- cel dojście do 500 osób personelu i ubieganie się o zlecenia vfx z najwyższej półki producentów, pozyskanie realizacji serialu to ok 1 mln usd za odcinek
    jest teraz świetnie oceniony serial na netflix ''cień i kość" i pli robiło dla nowego klienta cały ost odcinek 2 sezonu
    ponoć wypadło świetnie i zleceniodawca jest bardzo zadowolony, będzie więcej? jest szansa
    wracając do gier to projekty sie rozwijają, pli stawia mocniej bo tu ma decydujący głos na pj games
    - podsumowując jest bardzo dobrze i trend poprawy i skalowania jest niezagrożony, portfel zamówień jest mocno wypełniony na obecny rok, ciekawostka, że opóźnienie raportu było z winy audytora bo wylosowany został do jakiejś kontroli i audyt pli zrobił wzorowy, a to jest gwarancją, że żaden tzw trup nie wypadnie z szafy
    pli może być ciekawym uzupełnieniem portfela każdego inwestora - tym bardziej, że na jej serwis jest duży popyt
    warto też porównać jak notowania zachowały się na bolesnej korekcie indeksu gier:
    https://stooq.pl/q/?s=fgms&d=20230317&c=3y&t=l&a=lg&r=pli

• Re: Piekne. Autor: ~Xoxix [5.173.241.*]
    Dzieki
  • Re: Piekne. Autor: ~Kosa [79.153.176.*]
    Niektórzy mimo chęci nie darzą rady pojechać na walne. Dzięki.
  • Re: Piekne. Autor: ~eye_of_beholder [88.156.139.*]
    Super, bardzo prestiżowe zlecenie. Feedback pod filmem na youtube też bardzo pozytywny (oprócz oczywiście auta - jakość VFX i dźwięku robi wrażenie).
  • Re: Piekne. Autor: ~Kibic [31.135.171.*]
    Raczej nie pretensjonalną, a protekcjonalną.
    @Jozue

Jesteś z Warszawy, a ciężko ci się wybrać na walne? Dziwne. Doceń to, że ktoś tam był i ci napisał ogólnie o czym była mowa w kuluarach. To normalne, że człowiek w kontaktach bezpośrednich dowie się więcej o ile to nie podpada pod paragrafy bo łatwiej jest zapytać o to i o tamto, a przy odpowiedziach widać np uśmiech odpowiadającego ;) No niestety są spółki gdzie core biznes i relacje inwestorskie kuleją. PLI nie było wyjątkiem i oprócz relacji bardzo długo kulała tu także podstawowa działalność i moim zdaniem prezes chciał najpierw ogarnąć core biznes i to mu się świetnie udało co widać po wynikach. Przyjdzie czas i na poprawę relacji inwestorskich. Tak podejrzewam. Osobiście wolałbym mieć spółkę ze słabymi relacjami, a z dobrym i perspektywicznym core biznesem niż odwrotnie. Bo to pierwsze dużo łatwiej naprawić/poprawić niż to drugie...

AD od dłuższego już czasu pokazuje akumulację i tylko ignoranci tego nie widzą i oddają papier za bezcen, ja poczekam bo mam czas. Na MCI czekałem kilka lat to i tu poczekam bo mnie nie interesuje 30% czy 70% tylko dużo, dużo więcej.

bialoczerwony - bredzisz.
    1) kto powiedział, że jestem z Warszawy?
    2) odnosiłem się początkowo do wpisu "jakbyś był na walnym to bys się dpowiedział". Już raz to tłumaczyłem, ale najwyraźniej potrzebujesz, żeby Ci powtórzyć dwukrotnie.
  • Re: Piekne. Autor: bialoczerwony1972 [31.61.183.*]
    Może i bredzę. IP 31.0.71.x jest ze stolycy, ale nawet jeśli nie, to tylko sympatyk eLki mógł wybrać sobie taki nick xD
    A ja, się odniosłem do drugiej części posta. Czego nie rozumiesz?
    Jak miałem docenić coś, co jeszcze nie było w danym momencie napisane?
    O IP coś bredzisz - słyszałeś o takim pojęciu jak dynamiczne IP? I zdecydowanie nie jestem fanem drużyny ze stolicy.

PS. Wiesz czym różni się Turyn od Warszawy?

No nie słyszałem... Czy to magiczne IP to jest dostępne tylko dla kiboli kopaczy z Łazienkowskiej Jozue, Kapustka, Wszołek, Jędza i inni xD
    pretensjonalny ton?
    to nietrafione, nie udaję i nie wywyższam się
    co do walnego to na wielu byłem tu i tam i naprawdę te organizowane przez pli to
    pierwsza liga!
    zawsze pojawia się zarząd i wyczerpująco odpowiada na każde pytanie
    w innych spółkach próżno takiej jakości szukać
    dlatego dziwi mnie fakt, że zaledwie parę osób się pojawiło
    wpadniecie na pewno nie pożałujecie, był akcjonariusz z dolnego śląska i nie żałował
    z innych tematów - pli korzysta z algorytmów AI, bardzo to przyspiesza pracę
    co zaś do unreala to jak wiadomo zostali partnerem serwisowym epic - i tu jako dostawcy kontentu na ekrany led
    wykorzystują swój sposób realizacji i niewiele spółek światowych potrafi to co oni
    natomiast zastosowanie tego silnika do realizacji całych reklam i to prawie bez utraty jakości?
    takiej rzeczy naprawdę mało kto na świecie robi!
    niewykluczone, że w tej technologii dokończą fatimę bo znacznie spadnie koszt
    relacje inwestorskie bezpośrednio są na piątkę, te pośrednio medialne na jakieś 3+ 4-
    ostatnio pojawiły się wywiady w parkiecie i forbesie i webinar z gpw
    oczywiście zawsze mogłoby być lepiej, ale zauważyć trzeba poprawę
    w sprawie raportowania mają ten próg 5% przychodów i z tego powodu pojawiają się te największe kontrakty
    takich inf jest kilka w roku, ale naprawdę spółka jest zawalona robotą i ciągle nad czymś pracują w mniejszym wymiarze
    co w sumie znacznie wpływa na te prawie 140 mln roczne przychody
    branża filmowa w ogóle jest trudna do raportowania z powodu takiego aby nie wyjść przed szereg zamawiającego
    inna sprawa to czasokres trwania, szczególnie dużych realizacji jak np wieśiek
    personel rośnie mimo presji płacowych, ale inflacje na szczęście ma spadać - zatrudniają coraz więcej obcokrajowców gdyż mają taki
    pipeline który umożliwia np gościowi z haiti podpięcie się do projektu i pracowanie w domu
    -- pisanie na forach i posługiwanie się wyłącznie nckiem w czasach zalewu wszelkich lipnych treści i hejtu może budzić
    dystans i niewiarę w coś co np ja napiszę - konfabulacja? hehe, długo już i dużo postów napisałem i czas weryfikuje treści
    a ci co mnie czytają potrafią zauważyć, czy to jest prawda czy fałsz?
    >> więc z platige jest naprawdę dobrze i są podstawy aby liczyć na ujawnienie się sporego potencjału w ciągu 1-2 lat
    na koniec dam niektórym satysfakcję, że myliłem się w sprawie notowań, kiedys pisałem, że powinno być wyżej bo jednak tu widzę spore dyskonto a nie premię
    to ból tych co za wcześnie kupią/kupili... w zasadzie obecnie jest najlepszy czas na akumulację bo fundamentalnie spółka nigdy lepiej nie wyglądała a jej akcje w stos do tego nie były tak tanie, czasem trochę grosza wpadnie to dokupuję bo widać akumulację jak zauważył b-cz i dorzucę, że ulicy ulicy nie widać co dobrze rokuje na przyszłość
    ps> oby platige przekonało nie tylko inwestorów ale też tych dużych producentów i dostało szansę na vfx do całego serialu ot choćby jak ''cień i kość'', dla którego zrobili cały 8 odc drugiego sezonu!
    odnośnie odcinka 8 "cień i kość'' to oczywiście zrobili całość ale w zakresie efektów vfx
    czyli podobnie jak w wiedźminie...
  • Re: Piekne. Autor: ard_25 [5.173.168.*]
    fanpli
    Co z Muzeum Historii Polski ? Będą cos tam więcej robić ?
    Dobre pytanie. Podbijam :)
    na pewno nie sami bo do takiej kasy to za małe studio, ot choćby gwarancje bankowe i przepisy jako
    że robili kiedyś dokumentację to wykonawcą mogą być wyłącznie w jakimś konsorcjum
    mają rękę na pulsie i znając ich jakość oraz know how trudno sobie wyobrazić, że ktoś zrobi to lepiej od nich
    wystawa ma wykorzystywać wszystkie dostępne bajery multimedialne więc dobrze, że jeden ze współwłaścicieli
    zbiera doświadczenie w założonej przez siebie spółce robiącej żywe wystawy:
    Strona główna Art Box Experience 
  • Re: Piekne. Autor: ard_25 [5.173.168.*]
    Jest bardzo mało informacji na ten temat. Niedługo ma być ogłoszony kolejny przetarg na wystawę główna. Niestety nie mogłem być na walnym aby się zapytać.
    prawdopodobnie do końca roku sprawa się rozstrzygnie
[x]
PLATIGE -1,15% 5,14 2026-04-13 14:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.