pretensjonalny ton?
to nietrafione, nie udaję i nie wywyższam się
co do walnego to na wielu byłem tu i tam i naprawdę te organizowane przez pli to
pierwsza liga!
zawsze pojawia się zarząd i wyczerpująco odpowiada na każde pytanie
w innych spółkach próżno takiej jakości szukać
dlatego dziwi mnie fakt, że zaledwie parę osób się pojawiło
wpadniecie na pewno nie pożałujecie, był akcjonariusz z dolnego śląska i nie żałował
z innych tematów - pli korzysta z algorytmów AI, bardzo to przyspiesza pracę
co zaś do unreala to jak wiadomo zostali partnerem serwisowym epic - i tu jako dostawcy kontentu na ekrany led
wykorzystują swój sposób realizacji i niewiele spółek światowych potrafi to co oni
natomiast zastosowanie tego silnika do realizacji całych reklam i to prawie bez utraty jakości?
takiej rzeczy naprawdę mało kto na świecie robi!
niewykluczone, że w tej technologii dokończą fatimę bo znacznie spadnie koszt
relacje inwestorskie bezpośrednio są na piątkę, te pośrednio medialne na jakieś 3+ 4-
ostatnio pojawiły się wywiady w parkiecie i forbesie i webinar z gpw
oczywiście zawsze mogłoby być lepiej, ale zauważyć trzeba poprawę
w sprawie raportowania mają ten próg 5% przychodów i z tego powodu pojawiają się te największe kontrakty
takich inf jest kilka w roku, ale naprawdę spółka jest zawalona robotą i ciągle nad czymś pracują w mniejszym wymiarze
co w sumie znacznie wpływa na te prawie 140 mln roczne przychody
branża filmowa w ogóle jest trudna do raportowania z powodu takiego aby nie wyjść przed szereg zamawiającego
inna sprawa to czasokres trwania, szczególnie dużych realizacji jak np wieśiek
personel rośnie mimo presji płacowych, ale inflacje na szczęście ma spadać - zatrudniają coraz więcej obcokrajowców gdyż mają taki
pipeline który umożliwia np gościowi z haiti podpięcie się do projektu i pracowanie w domu
-- pisanie na forach i posługiwanie się wyłącznie nckiem w czasach zalewu wszelkich lipnych treści i hejtu może budzić
dystans i niewiarę w coś co np ja napiszę - konfabulacja? hehe, długo już i dużo postów napisałem i czas weryfikuje treści
a ci co mnie czytają potrafią zauważyć, czy to jest prawda czy fałsz?
>> więc z platige jest naprawdę dobrze i są podstawy aby liczyć na ujawnienie się sporego potencjału w ciągu 1-2 lat
na koniec dam niektórym satysfakcję, że myliłem się w sprawie notowań, kiedys pisałem, że powinno być wyżej bo jednak tu widzę spore dyskonto a nie premię
to ból tych co za wcześnie kupią/kupili... w zasadzie obecnie jest najlepszy czas na akumulację bo fundamentalnie spółka nigdy lepiej nie wyglądała a jej akcje w stos do tego nie były tak tanie, czasem trochę grosza wpadnie to dokupuję bo widać akumulację jak zauważył b-cz i dorzucę, że ulicy ulicy nie widać co dobrze rokuje na przyszłość
ps> oby platige przekonało nie tylko inwestorów ale też tych dużych producentów i dostało szansę na vfx do całego serialu ot choćby jak ''cień i kość'', dla którego zrobili cały 8 odc drugiego sezonu!