Czy ktoś coś wie na ten temat? Pytam w miarę rozsądnych i racjonalnych inwestorów. Dodam ze firma mitech jest z Żywca. Nie interesują mnie opinie fekalno kloacznego towarzystwa.
rozumie że szukasz odpowiedzi skąd bierze się odór tych akcji wiec poczytaj raporty. to z innej beczki "rozdział I https://www.knf.gov.pl/knf/pl/komponenty/img/Komunikat_ws_zawieszenia_obrotu_akcjami_02-05-2019_65557.pdf https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2019-05/Uch_367_201905020831820381.pdf to tylko 6 m-cy rozdział II https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2022-10/Uch-898_202210041498739874.pdf na jak długo nie mam pojęcia być może ponownie 6 m - cy
Czytając komunikaty to od wielu lat prawie każda data publikacji raportu jest przesuwana w stosunku do kalendarium spółki. Można spytać w jakim celu zarząd publikuje kalendarium? Pewien pan z zarządu napisał do akcjonariuszy mniejszościowych, że są "psami szczekającymi na karawanę"
Kupiłem taki tynk, jest drogi i OK. Czy to był produkt powiązany z EEX trudno powiedzieć. Czy zawojuje rynek ? Konkurencja jest tu duża, ale produkt powinien obronić się sam. Takie tynki są dostępne w popularnych marketach.
Wiecej konkretów proszę. Jaki tynk i jacy producenci? Od siebie dodam że w Żywcu działa jeszcze jeden wytwórca chemi budowlanej Bokix a w Bielsku jest tez Kabe.
Dnia 2023-04-12 o godz. 10:08 ~wungiel napisał(a): > Pytam w miarę rozsądnych i racjonalnych inwestorów.
Sprawa wygląda tak. Gdy masz akcje eksporciny i wisisz na haku już trzeci rok, ratunku nie ma. Natomiast, gdy wepchnęli cie pod lód kilka miesięcy temu i nie ogryźli do kości, to kupujesz na Allegro zestaw wisielca (wodery, gumowe sandały, skrobaczke do brązu i laxigen) Wypijasz litr maślanki, zagryzając ogórkami kiszonymi i marmeladą z jagód leśnych. Ważne, byś nie odchodził dalej niż 7 metrów od latryny. Mi raz sedes pękł na pół, po detonacji!
Dnia 2023-04-22 o godz. 11:04 ~go napisał(a): > Branża się rozwija i zastosowanie też.
A świstak siedzi i zawija... Eksporcinę zadusiła rodzinka swoimi kłamstwami i skrótami myślowymi. Kiedyś kurs chodził po 50 złotych a labrygi ani śladu nie było. A teraz? EEX to pośmiewisko i symbol zbrązowienia
Dnia 2023-04-22 o godz. 11:11 ~bla_bla napisał(a):
> A teraz? EEX to pośmiewisko i symbol zbrązowienia
Dlatego powinni sie przebranżowić na konfekcjonowanie pulpy. Dostawcami byliby sami wisielce eksporcinowi. Każdy może dziennie dostarczyć kilogram smolistego surowca, przez InPost na przykład
Mozecie sie smiac i mieszac spolke z blotem..wzrosty sa i beda nie uniknione..wkrotce koniec wojny..odbudowa ukrainy a te akcje beda po 10zl..a teraz sie smiejcie i zobaczymy sie za rok w Maju...i zobaczymy kto wtedy bedzie sie smial...pozdr
Dnia 2023-04-23 o godz. 11:34 ~Sergiej napisał(a): > zobaczymy sie za rok w Maju...i zobaczymy kto wtedy bedzie sie smial...pozdr
Nie zobaczymy się. Znikniesz w sromocie z forum, po sprzedaży swoich akcji po 90 groszy. Wielu takich już tu było. Buńczucznie zapowiadali wzrosty, zyski, amerukańskiego inwestora, monopol zakładu w Astanie, no cuda! Niestety, tu jest EEX, tu się traci!
Eksporcina nie wybacza nigdy, tytłając brązem swych wisielców.
No byc moze gielda jest nie przewidywalna.... ja jednak obstawiam ze jeszcze firma zarobi..i tak samo ja...jesli strace to strace trudno...widzimy sie za rok..nie zapomnij
Dnia 2023-04-23 o godz. 18:38 ~Sergiej napisał(a): > No byc moze gielda jest nie przewidywalna
To nie giełda, tylko sposób prowadzenia biznesu przez Bakunów. Poczytaj raporty a później leć po wzmacniane w kroku gacie. Po co ci to było, Sieroża? Mało jest zdrowych spółek?
> To nie giełda, tylko sposób prowadzenia biznesu przez Bakunów. > Poczytaj raporty a później leć po wzmacniane w kroku gacie. > Po co ci to było, Sieroża? > Mało jest zdrowych spółek?
oxi, Siergiej jest raczej z tych, co to maja wypisana na twarzy tęsknotę za intelektem. Raz utytłany, będzie brązowy do końca.