• Wafelek gra na spadki ujawnił się Autor: ~mistrzu [31.182.225.*]
    Wafelek wcześniej byłeś obiektywny ale pisząc o sprzedaży Menavitinu po 5 zł bez wyjaśniania, że dotyczy to partii z krótką datą ważności, 60 tabletek a ważność upływa za 24 dni (30 kwietnia), w oczywisty sposób grasz na spadki.
    Czyli nie masz akcji a skoro jesteś na wątku to obserwujesz spółkę i chętnie byś kupił po niskiej cenie.
    Zabawne, że to ty wskazałeś mi zagraniczne linki wyśmiewając dystrybutora i tam znalazłem Endotelio 1 MNA w cenie ponad 320 zł :):):)

Co więcej to w sprzedaży w polskich aptekach znajdziesz owszem Menavitin ale jest to Menavitin Witalność Seniora ale nigdzie nie ma Endotelio Menavitin czyli produkt sprzedawany w USA.
  • Re: Wafelek gra na spadki ujawnił się Autor: ~mistrzu [31.182.225.*]
    Wafelek i znowu naganiasz, że Menavitin można kupić za 1 grosz a okazuje się, że produkt jest niedostępny. Może sprawdzaj linki które podajesz:

https://www.aptekarosa.pl/produkt/51785-menavitin-endotelio-60-kapsulek.html
  • Re: Wafelek gra na spadki ujawnił się. Tak, tak, a wuj na co? Autor: ~Wafelek [176.221.122.*]
    mistrzu, jesteś tu nowy. ja i wuj piszemy tu od paru lat. nie zmieniamy swojego spojrzenia na działania spółki.
    nie naganiam na spadki. po prostu przyglądam się działaniom spółki. nawet je podziwiam.
    gdybyś czytał wcześniejsze wątki to wiedziałbyś o co tu biega.
    a o dacie ważności (powtarzam) nie muszę informować - nawet na oficjalnej stronie Menavitin wszystkie produkty sa ważne jeszcze tylko 24 dni. czy to normalne żeby poważna firma sprzedawała swoje produkty (na oficjalnej stronie) z tak krótką data ważności?
    powtarzam - produkty są sprzedawane za przysłowiowe grosze, bo nie ma na nie popytu. normalne. a dlaczego konsumenci ich nie kupują? temat ten był już poruszany na forum.
    a produkt za grosz? no cóż komuś udało się go kupić. mam nadzieję, że stan jego zdrowia się poprawi.
    mistrzu - mam małą radę - poczytaj stare tematy z największą liczbą odpowiedzi. mam nadzieje, że otworzą ci sie oczy.
    a najlepiej (bez obawy, że ktoś nagania na spadki albo wzrosty) to poczytaj komunikaty i raporty spółki a poźniej posprawdzaj wszystko w wujku Google. pokażą ci sie cuda o których nie śniłeś. tak jak to z komunikatu o sprzedaży Menavitin i Dermeny (a gdzie ona?) w USA, Kanadzie i Meksyku.
  • Re: Wafelek gra na spadki ujawnił się. Tak, tak, a wuj na co? Autor: ~mistrzu [31.182.225.*]
    Wafelek - zgadza się jestem tu nowy.
    Zakupiłem akcje po rozmowie z RI Pharmeny. Jeśli zarząd myśli nad zorganizowaniem czatu z akcjonariuszami to oznacza, że ma się czym pochwalić.
    Pharmena ma jednego dużego akcjonariusza. Od wielu lat nie potrafią zmonetyzować swojego wynalazku cząsteczki 1-mna.
    Przejrzałem raporty i od ubiegłego roku znacząca poprawa przychodów i ograniczenie strat. Wyniki są na fali wznoszącej.
    Jeśli ruszy sprzedaż w USA to szybko pokonamy poziom 10 zł.
    Jeśli dodatkowo uda im się znaleźć koncern do parentingu dla 1-mna to będziemy szybować na nowe ATH. Z drugiej strony od wielu lat nie mogli nikogo przekonać do swojej cząsteczki. Podejrzewam, że jak zwykle chodziło o kasę.
  • Re: Wafelek gra na spadki ujawnił się. Oczywiście ; ) Autor: ~Wafelek [176.221.122.*]
    dziekuję za odpowiedzi.
    "Zakupiłem akcje po rozmowie z RI Pharmeny" - czyli w okolicach 5 kwietnia?

"Jeśli zarząd myśli nad zorganizowaniem czatu z akcjonariuszami to oznacza, że ma się czym pochwalić". - poproszę o info o czacie zarzadu z akcjonariuszami.

"Pharmena ma jednego dużego akcjonariusza. Od wielu lat nie potrafią zmonetyzować swojego wynalazku cząsteczki 1-mna". - to święta prawda.

"Przejrzałem raporty i od ubiegłego roku znacząca poprawa przychodów i ograniczenie strat. Wyniki są na fali wznoszącej". - nie komentuję

"Jeśli ruszy sprzedaż w USA to szybko pokonamy poziom 10 zł". - już ruszyła ; ). a na poważnie - w jaki sposób wyszło ci te 10 złotych. możesz przybliżyć mi metodologię tych prognoz?
    i co znaczy ruszy sprzedaż? mniemam, że na stronce kliniki Boulder pojawi się Endotelio w "amerykańskim" opakowaniu za kupę zielonych. tak?
    po drugie nie sądzisz, że ważniejsze od tego, że "ruszy", jest to jak ta sprzedaż będzie wyglądała pod względem finansowym. przypominam krótką historię Menavitin GmbH. w ubiegorocznym raporcie były dane ile % miała otrzymywać Pharmena od niemieckiej spółki za sprzedane przez nią produkty. poszukaj jeśli chcesz wiedzieć ile można na tym zarobić ; )

"Jeśli dodatkowo uda im się znaleźć koncern do parentingu dla 1-mna to będziemy szybować na nowe ATH". - czytałeś raporty spółki. wiesz więc od ilu lat Pharmena szuka tego koncernu. i co z tego wyszło?

"Z drugiej strony od wielu lat nie mogli nikogo przekonać do swojej cząsteczki. Podejrzewam, że jak zwykle chodziło o kasę". - oczywiście o kasę. w raporcie za rok 2022 są podane kwoty jakie wydała m.in. na spółki zależne.
    czy widziałeś ile Pharmena zainwestowała w firmę Cortria? i poszukaj coś o niej w internecie ; )

miło się z tobą rozmawia (w przeciwieństwie do wuja), więc czekam na odpowiedzi.
  • Re: Wafelek gra na spadki ujawnił się. Oczywiście ; ) Autor: ~Wafelek [176.221.122.*]
    "Jeśli zarząd myśli nad zorganizowaniem czatu z akcjonariuszami to oznacza, że ma się czym pochwalić. Od wielu lat relacje zarządu z drobnymi akcjonariuszami są ZEROWE". - proszę, podaj link do info o czacie zarządu z akcjonariuszami.

"Co do sprzedaży w USA, nie wierzę, że spółka kłamie i oszukuje, nie pozwoliłby na to główny akcjonariusz". - nikt tutaj nie mówi o kłamstwie. przecież Pharmena nigdy nie poinformowała nas o tym, że sprzedaż ruszyła. a sprzedaż według ciebie już ruszyła. to ty nas poinformowałeś wklejając link kliniki Boulder Longevity Institute do wyprzedanego Endotelio. jeśli ktoś kłamie/oszukuje to może być to tylko klinika (tylko po co?). a ty to przekazujesz dalej bez sprawdzenia.

"Nie znalazłem wyników finansowych Longevity Lunch Lab i Boulder Longevity Institute za wcześniejsze lata". - i nie poznasz ich. nie muszą się nimi dzielić. a jeśli jesteś tak zaangażowany, to postaraj się skontaktować emailowo z kliniką i spytać bezpośrednio o Endotelio. czekam na wyniki.

"Nie mam wiedzy czy muszą uzyskać osobną zgodę FDA na sprzedaż Endotelio 1MNA w USA". - MUSZĄ. i uwierz mi - nie jest to łatwe i szybkie. na pewno nie zajmuje to niecałych 4 miesięcy.
    i jeszcze jedno mistrzu - nigdy nie napiszę, że naganiasz na wzrosty. a mógłbym ; )
  • Re: Wafelek gra na spadki ujawnił się. Oczywiście ; ) Autor: ~mistrzu [31.182.225.*]
    Wafelek ~ podoba mi się rozmowa z tobą bo jest merytoryczna. Nie naganiam na wzrosty ale jestem optymistycznie nastawiony. :)
    Z reguły w spółkach, które wracają na notowania ciągłe, dzieje się coś dobrego.
    Dysponuję tylko tym co usłyszałem w rozmowie telefonicznej. Napiszę maila do RI Pharmeny z zapytaniem o kilka spraw i zobaczymy co mi odpowiedzą. Potem mogę ci przesłać na prywatnego maila ich odpowiedź.
    napisz tutaj ich odpowiedź. a co z tym czatem zarządu, bo jestem ciekaw?
    jak miło nam się rozmawiało mistrzu : )
    masz coś nowego w tematach poruszanych w tym wątku?
[x]
PHARMENA -0,59% 3,37 2026-05-14 16:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.