• Jak odetną internet w Tworkach to dopiero to forum zamilknie Autor: ~UkochanyPisowiec [91.231.60.*]
    Innej opcji nie widze
  • Re: Jak odetną internet w Tworkach to dopiero to forum zamilknie Autor: ~Mike75 [188.47.46.*]
     Jak odetną internet w Tworkach to dopiero to forum zamilknie Autor: ~UkochanyPisowiec [91.231.60.*] 2023-04-05 20:21

Mój Ukochany Pisowcu! Prawdziwi chrześcijanie nie boją się Tworków ani śmierci - pamiętasz Quo Vadis Sienkiewicza i przesłanie?

I specjalnie dla Ciebie fragment poezji ( Słowacki ):

Niech przyjaciele moi siędą przy pucharze
    I zapiją mój pogrzeb — oraz własną biedę:
    Jeżeli będę duchem, to się im pokażę,
    Jeśli Bóg mnie uwolni od męki, nie przyjdę…[6] 
    25
    Lecz zaklinam: niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec[7];
    A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,
    Jak kamienie, przez Boga rzucane na szaniec
  • Re: Jak odetną internet w Tworkach to dopiero to forum zamilknie Autor: ~Mike75 [188.47.46.*]
    Zresztą MÓJ UKOCHANY PISOWCU!
    QUO VADIS jest książką niezwykłą, przeczytaj ( choć zakładam, że tak oświecony PISOWIEC jak Ty na pewno ją czytał ).
    Dostrzegłem jedno podobieństwo między Wami, MOI PISOWCY a Neronem.
    Neron mówił, że Chrześcijanie podpalili Rzym - a Wy na IDEĘ BANK zrzuciliście aferę Get Back - choć to nie IDEA się przyczyniła do przekrętów, dopuszczenia obligacji GetBack do obrotu publicznego i do upadku GetBack ale INstytucje Państwa Polskiego ( KNF itd. ).
    No tak... A gdzie skromne przepraszam, MÓJ UKOCHANY PISOWCU?
    Wystarczy powiedzieć - tak, to moja wina!
    A to wiele zmieni, naprawdę wiele zmieni!
    Ja chcę jedynie prawdy!
    NIe wiem, może to za dużo dla MOICH UKOCHANYCH PISOWCÓW!
    Wszak Wy się boicie prawdy, miłości, empatii, sprawiedliwości - jak diabeł święconej wody!
    I jeszcze jedno MOI PISOWCY - nie jesteście ponad Narodem, jesteście częścią Narodu - może się Wam wydawać, że jesteście kimś ponad - ale naprawdę to jest tylko złudzenie... Kiedyś zrozumiecie moje słowa...
[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.