• Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~adam56 [176.102.191.*]
    na kupno akcji po przytuleniu dywidendy, miało być tak dużo chętnych a obrót 10 tys akcji .
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~Czytelnik [31.61.178.*]
    Jak nie masz co sprzedać to nie masz się czym przejmować.
    Chyba nie jesteś na bieżąco skoro nie wiesz że wiele osób nawet przelewu nie dostało.
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~adam56 [176.102.191.*]
    Nikogo nie atakuję bo ja zdecydowałem się na kupno akcji po odcięciu dywidendy ale uważam, że potencjalnych nabywców przestraszyło zejście ceny do 180 zeta i teraz mają mętlik . Jeżeli na początku przyszłego tygodnia nie wzrośnie obrót to będzie potwierdzenie moich przemyśleń.
    Tak czy tak , ta spółka jest godna do dużego inwestowania.
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~Free [78.8.205.*]
    Ja dostałem ale czekam z kupnem. Liczę na to, że wróci znowu niżej. Zobaczymy czy to dobra taktyka. Optymalnie dla mnie byłoby jakby info o nowej technologii było dopiero w przyszłym roku, bo czekam na innej spółce na jedno wydarzenie.
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~tycw33lu [83.23.211.*]
    co taki żebrak jak ty, takie coś co inwestuje w road tutaj robi?
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~ZAz [83.4.5.*]
    Ja kupowałem po 185 zamiast czekać na dywidendy. Teraz czekam i patrzę co będzie. Jak spadnie to dokupię jak nie to dokupię drożej trudno.
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~Free [78.8.205.*]
    Dziwna ocena. Chyba warto mieć w portfelu wszystko co uważasz, ze w przyszłości może przynieść zysk? Tak na marginesie to nie jest spółka, na która czekam, to tylko jedna z pobocznych inwestycji niemniej liczę tam przynajmniej na kilkadziesiąt procent w przeciągu kilku miesięcy.

Swoją drogą skoro wiesz, że inwestuję na Road to logika podpowiada, że sam jesteś żebrakiem, bo niby skąd miałbyś wiedzieć, że tam jestem jakbyś spółką się nie interesował?;) Mam mocno zdywersyfikowany portfel i lubię trzymać wiele srok za ogon. Jedne są dywidendowe a inne bardziej ryzykowne. Zakładam że tak gra każdy rozsądny inwestor.

Kwestię dobrego wychowania pominę litościwym milczeniem, bo już zauważyłem, że niektórzy jak nie ma zachwytów nad spółką na której siedzą i wpakowali dużo hajsu, to nie potrafią racjonalnie myśleć i lubią obrażać innych:)

Uważam, że spółka jest świetna ale nie na teraz, bo w najbliższej przyszłości raczej nic się na niej nie wydarzy i być może da się ją kupić taniej. To moje domysły, najwyżej dokupię drożej jak będę miał przypływ gotówki, ale tak samo mam prawo wyrazić swoją opinię jak ci co uważają, ze teraz już tylko w górę bo perspektywy są zbyt dobre
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~asd [89.64.64.*]
    "Uważam, że spółka jest świetna ale nie na teraz, bo w najbliższej przyszłości raczej nic się na niej nie wydarzy i być może da się ją kupić taniej. "

Chyba wiele osób ma taką strategię...
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~otco [109.233.92.*]
    Dnia 2023-03-31 o godz. 20:13 ~asd napisał(a):
    > "Uważam, że spółka jest świetna ale nie na teraz, bo w najbliższej przyszłości raczej nic się na niej nie wydarzy i być może da się ją kupić taniej. "
    >
    > Chyba wiele osób ma taką strategię...

No właśnie chyba masz rację --I mogą sie pomylic--przypominam ze SCP juz pare lat temu miał 270 PLN na liczniku pod potencjalną monetyzacje PCR i miał większa kapitalizacje niz teraz gdy ma kase kamienie milowe wypłacił dywidendę i BActerOmic moze byc w kazdym momencie zmonetyzowany ( jesli bedzie ODPOWIEDNIA OFERTA) ---- także warto to miec na uwadze że często WZROSTY SA POD " PLOTKI "a nie pod FAKTY ---pod "FAKTY" sa wzrosty jeśli nie było ICH POD PLOTKI i papaier nie był odpowiednio Wyceniony Wcześniej przed FAktami.
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~Bas [31.0.125.*]
    Jak się pomylą, to się pomylą. Po co naganiać, najwyżej kurs spadnie i będzie szansa taniej kupić, choćby za wypłaconą dzisiaj dywidendę. Też wierzę w tą spółkę, czekam, chcę dokupić, po kursie niższym niż obecnie.
  • Re: Jakoś nie widzę chętnych Autor: ~ekkkk [45.85.10.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
SCPFL 2,43% 117,80 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.