czyli teraz strata roczna to pozytyw? "po udanym roku 2022" - to za komuny propaganda nie wymyślała śmieszniejszych haseł. czekamy na nowy cios Pharmeny. oj wuju, będziesz miał dużo roboty w tym roku - tylko żeby ktoś czytał te twoje wklejki.
jak prezio w końcu marca mówi o kontynuacji zwiększania sprzedaży to zna wyniki za 1 q i operuje faktami. Może ruszyła im sprzedaż w USA/KANADA/MEKSYK.
mistrzu, polecam ci sprawdzenie Firmy Longevity Lunch Lab. LLC, która zajmuje się rozwojem biznesu dla Boulder Longevity Institute. a ma sprzedawać tabletki od Pharmeny.
tak. to ta firma. i Endoteliol 1-MNA wyprzedany po $67.46 za opakowanie (w subskrypcji) a pojedyńczy zakup $74.95 (322 złote). Jezu, co się będzie działo jak wuj się o tym dowie.
Wafelek ~ zaskoczyła mnie ta cena, strasznie drogo. Dla nas to dużo kasy ale dla amerykańców to niekoniecznie porównując z innymi produktami na tej stronie internetowej. Czy wyprzedanie oznacza bardzo duży popyt czy może zatowarowanie było pilotażowe?
tylko dziwne, że ten produkt ma zdjęcie z polskim opakowaniem. czyli firma OHP dostaje z od Pharmeny oryginalne Menavitiny i sprzedaje je tak jak na zdjęciu? a co z i tubylcy je wykupili na pniu, bez żadnej reklamy. nie dziwię się wiedząc co nieco o rozmiarach tej "innowacyjnej" firmy Longevity Lunch Lab. LLC, która zajmuje się rozwojem biznesu dla znanej kliniki Boulder Longevity Institute. naprawdę zalecam odpalenie wujka google, google maps plus np. facebook i przyjrzenie się tym tworom. dla mnie jest to prowincjonalna przychodnia lekarska z kilkoma pracownikami i szefową, która sprzedaje suplementy na swojej stronce internetowej. ale coż, jak to bywa, mogę się mylić.
bardziej dociekliwym polecam zapoznanie się z tym: file:///C:/Users/User/Downloads/USA_Przegl%C4%85d%20wymaga%C5%84%20importowych%20dla%20produkt%C3%B3w%20spo%C5%BCywczych%20przeznaczonych%20do%20sprzeda%C5%BCy%20komercyjnej.pdf
komunikat o podpisaniu umowy opublikowano 15 grudnia 2022 (niecałe 4 miesiące temu) i już wszystko załatwione i OHP sprzedaje Menavitin za grube dolary. . WOW
prawidłowy link : https://www.wetgiw.gov.pl/download/USA_Przeglad-wymagan-importowych-dla-produktow-spozywczych-przeznaczonych-do-sprzedazy-komercyjnej,218.pdf
z tego co wiem, to Pharmena nie informowała o jakichkolwiek pracach z FDA a zwiazanych z Menavitin.
jedynie o planowanym spotkaniu z przedstawicielami Agencji Żywności i Leków (FDA). Celem tego spotkania miało byc przedstawienie i omówienie dokumentacji dot. badań klinicznych fazy II we wskazaniu NASH. czy ktoś (może wuj) wie czy do tego spotkania doszło?
a możesz spytać w spółce w jaki sposób załatwiono procedury z FDA aby sprzedawać Menavitin po niecałych 4 miesiącach od podpisania umowy? i dlaczego spółka nie informuje o takich faktach?
mistrzu, czytałeś przepisy z linku, który podałem powyżej? "Suplementy diety, jako kategoria produktów spożywczych, podlegają wymienionym w tym miejscu wymaganiom żywnościowym, ale posiadają dodatkowe przepisy dotyczące zafałszowania i niewłaściwego oznakowania wskazane w sekcjach 402 i 403 ustawy FD&C Act (21 U.S.C. §342 i §343), specyficzne dla suplementów diety. Dodatkowo, wymagania ustawowe dla suplementów diety, które zawierają nowe składniki diety, wskazuje sekcja 413 ustawy FD&C Act (21 U.S.C. §350b); produkty, które nie spełniają tych wymagań, są uważane za zafałszowane zgodnie z sekcją 402(f) ustawy FD&C Act. Zgodnie z sekcją 761 ustawy FD&C Act (21 U.S.C. §379aa1) firmy zajmujące się suplementami diety są również zobowiązane do zgłaszania do FDA poważnych niepożądanych zdarzeń związanych ze stosowaniem ich produktu w Stanach Zjednoczonych. "
W niecałe cztery miesiące lokalna przychodnia lekarska z Boulder w Kolorado uzyskała wszystkie restrykcyjne pozwolenia z FDA, sprowadziła Menavitin z Polski, zorganizowała amerykańskie opakowania (bo to polskie na stronie to ponoć błąd) wprowadziła na rynek i sprzedała wszystkie opakowania na pniu po totalnie wystrzelonej w kosmos cenie. WOW.
Wafelek ~zgadzam się brzmi niewiarygodnie. Stronkę znalazłem po tym jak napisałeś, żebym się przyjrzał dystrybutorowi z USA. W rocznym raporcie nic nie ma. Fakt jest taki, że wycofali cały Menavitin z polskich aptek a znajdujemy go w kosmicznej cenie w sprzedaży w USA. Nie chce mi się wierzyć, że Pharmena sprzedaje swój produkt w USA bez wymaganych zgód.
to nie Pharmena sprzedaje Menavitin w USA. podpisała umowy dystrybucyjne na sprzedaż na rynkach USA, Kanady i Meksyku. kontrakty podpisano na wyłączność z amerykańską firmą Longevity Lunch Lab. LLC. , którą to mniemam sprawdziłeś w Google.
polecam każdemu wejść na ich stronę internetową, sprawdzić siedzibę w Google Maps i zobaczyć zdjęcia na Facebook'u. tak zachwalana w komunikatach niemiecka spółka zależna Menavitin GmbH miała "siedzibę" w zwykłej mieszkalnej kamienicy na Mitte. teraz jest w stanie likwidacji.