Skoro SCPFL dostało 170 (100 + ewentualne 70) mln S za pcr one to zdajecie sobie sprawę ile Sds optic jest warte? a co jak Wam powiem, ze to może być przedział 400-700 zł/akcja
nie trzeba będzie czekać 2-3 lata,czas pracuje na korzyść SDS (vide dzisiejsze info o umowie z Biosaxony) ,to kupującym powinno się śpieszyć z zakupem technologii ...inwestorom na GPW również :) :) Co do wartośći transakcji bardzo potencjalnej przełomowej technologi myślałem o 500 mln $ (całość) ale pewnie będzie więcej... Po badaniach klinicznych będzie pozamiatane...czy należy się ich bać ? moim zdaniem nie za bardzo bo to nie jest badanie skuteczności lekarstwa gdzie mamy mnóstwo zmiennych i skomplikowany ludzki organizm... tutaj clue to narzędzie opisujące i mierzące np biomarkery nowotworowe a to genialne narzędzie jest już wyprodukowane i opatentowane (b.ważne) Sam nie wiem jaki kapitał tu docelowo zainwestować :) :)
Ja tez czekam, chętnie będę brał dywidendy, inprobe, fibiomet, transport leków w okolice guza, okulistyka, diagnostyka kolejnych nowotworów… czekam sobie cierpliwie, czas i tak upłynie. Ciekawe Kto będzie tutaj ze mną przez te 3 lata, a nie opchnie po 50 zł… jak za darmo.
To jest jedna z tych spółek na której nie chce wyjść za wcześnie, najwyżej stracę jak wyjdę później za parę zł niżej, ale chcę posiedzieć do końca, zobaczyć jak to się potoczy. Może akurat to jedna z tych spółek jedna na milion.
Robili badania już na 18 pacjentach, czy coś koło tego. Działa, fajnie że już robią apke pod PSA u mężczyzn, inne projekty też dobrze ruszyły i nikt nie kłamie że jutro ktoś dorobi się fortuny, sam dyrektor mówi, to jest długoterminowa inwestycja
Wchodzę tu raz na jakiś czas i za każdym razem coraz więcej trolli. Jak nie w jedną, to w drugą strone kręcą xp
Przedklinika była i musiała być OK, bo inaczej by nie ciągnęli tematu. Na jednym wideo wypowiada się nawet Profesor Polkowski z onkologii z Lublina - mocny fachowiec kliniczny, który jest zresztą w ich SABie. Żeby potwierdzić, że urządzenie działa na ludziach, to przed nami II faza badań, która ma niby się rozpocząć w wakacje, ale jak przy I etapie była obsuwa, to tutaj też mnie dodatkowy kwartał nie zdziwi. tak już jest w biotechu. Spółka na długi termin, z ogromnym potencjałem, bo sama onkologia dużo więcej warta niż przy mniej specjalistycznej diagnostyce. Spodziewam się przy komercjalizacji mocnego wynagrodzenia cierpliwości :D
Jedni i drudzy siebie warci. Jedni piszą o tym, że leci na łeb, inni z fusów wróżą 500 złotych. Śmiać mi się chce z jednym i drugich. A prawda jest taka, że po dobrych sygnałach spółka przebiła 20 złotych, ale dalej czeka nas... czekanie... I właśnie to jest coś czego większość inwestorów nie lubi. I będziemy mieli naturalny odpływ gotówki. Pytanie jak nisko zejdzie kurs? 16-18? Oczywiście dla tego kto spodziewa się sprzedać za 50 czy 100 to bez różnicy. Ale zauważcie też, że narazie wszystko szło bardzo dobrze, a co jak usłyszymy info o jakimś błędzie? Albo, że jakieś półroczne badania trzeba powtórzyć? Będą kolejne spadki i strach. Wtedy 50 złotych może odwlec się w czasie nie o rok, ale o lata...
Zawsze jest ryzyko, że coś się wydłuży, nawet spółka o tym informuje,że nie które rzeczy są nie zależnie od nich. Wiadomo, że czasami nie jest tak jak tego , chcemy jak szybko chcemy. Tylko co, wyjdę z tego z zyskiem powiedzmy 100% i gdzie pójdę , na Orlen? Tauron? Banki? Nie ma alternatywny, aby wyjść i gdzieś mielić pieniądze w szybkim tempie. Wolę tu siedzieć, mam dobrą średnia, taniej tutaj nie kupię, cena do ryzyka dla mnie, do zaakceptowania. Nie wiem, kazdy musi mieć swoją strategię i myśl inwestycyjna. Mnie śmieszy to jak tutaj jedni drugim namawiaja sprzedaj, kup etc. Ja nikogo nie namawiam, uważam spółkę za dobrą inwestycję na long, ale każdy niech używa mózgu , a nie kieruje się wypocinami z bankiera. Kiedyś tutaj można było normalnie pogadać, wyciągnąć wnioski, plisy minusy spółki. Te czasy dobiegły końca, przez co? Przez podbicie kursu... Rosło 1-2% była cisza, wlazła jakąś spekula u kombinuje, ale sądzę że to nie spółka na której się dorobią kokosów więc jak szybko przyszli, tak szybko pójdą.
Zgadzam się 100%. Też nie namawiam. Twoja strategia wydaję się słuszna. Ja nie mogę pozwolić sobie na takiego longa na jakiego spółka zasługuje, więc po dużym zysku robię w tył zwrot. Może jeszcze wrócę, jak cena się trochę cofnie, bo moim zdaniem na teraz jest sztucznie zawyżona. Ale to tylko moje zdanie :)
Grubasko, dlatego ty nie kupuj akcji. Bo co jak coś się nie uda? Nie kupuj akcji Sds optic. pod żadnym pozorem nie kupuj, broń Boże nie kupuj akcji! Zabraniam! nie kupuj tych akcji. Zakaz! nie ma mojej zgody! Nie kupuj sds optic!