Raporty w terminie to jest podstawa podstaw. Każdy popełnia błędy, ale gdy je powtarza, to musi sie nad sobą zastanowić. Zeszłoroczne upomnienie nic ich nie nauczyło. W przyszłym tygodniu nastąpi publikacja uchwały o zakwalifikowaniu spółek do poszczególnych segmentów. Jeśli nie uda się uniknąć zesłania na dwa fixingi, to nic tu po mnie.
Jak mówiłem, że w końcu wywalą to dziadostwo na 2 fixy to nikt nie wierzył, wszyscy tylko wyzywali włacznie z tobą. Teraz zmiękła rura i gacie pełne? Bo cóż to się stało, że sam zaczynasz wszędzie tym straszyć? Przecież to i tak bez różnicy czy to będzie na tych fixach czy nie. Większość handlu tutaj z pominięciem jednostkowych sesji jest na tak nisko żenującym poziomie że to żadna różnica czy sobie bedziesz handlował na ciągłych czy na zamknięciu/otwarciu. A no tak zapomniałem o najważniejszym, wizerunku to oczywiście nie poprawi. No ale cóż...trudno się mówi
Dokładnie to samo chciałem napisać. Martwią się o te zejście na fixy, jakby tutaj były obroty rzędu kilkuset tysięcy akcji dziennie, a zdarzają się dni gdzie obrót nie przekracza kilku tysięcy akcji.
Nawet dzisiaj gdzie spodziewałem się wodospadu a obrót był jakiś śmieszny. Z jednej strony fajnie, że jest stabilny akcjonariat i trzymają akcje, z drugiej no jednak przydałby się tutaj jakiś ruch, bo niedługo takie dni bez obrotów staną się normą.
Fixy, czy ciągłe nie mają obecnie znaczenia.
Pytanie czy ze spółką może być jeszcze gorzej?
Patrząc na to gdzie spółka była rok temu a gdzie jest teraz trudno sobie wyobrazić, żeby 2023 też zamknął się mega stratą.
Ja to mam wrażenie że w tej spółce jest tylko prezes i on się wszystkim zajmuje, spółka zatrudnia 16 osób, mógłby kogoś oddelegować do zajmowania się twarzą spółki, lepsza strona wizualna raportu, strona internetowa i pilnowanie terminów
Co on asystentki nie ma ? Czy nie ma innej kompetentnej osoby, patrz np. Prezes Minutor Prime
No właśnie, czym w takim razie zajmuje się dyrektor operacyjna Minutor Energia, Pani Natalia Lasek? Zbieżność nazwisk jest zapewne przypadkowa. Minutor Prime coś robi w ogóle?
Przecież on jest prezesem w większej ilości spółek niż MTE ma pracowników.
Ostatnio zniknął z eteru, brak wywiadów, czy artykułów o MTE w chwili gdy ruszyły dofinansowania na magazyny, a przed nami rok wyłączania fotowoltaiki w szczytowych okresach co będzie wymuszać na użytkownikach inwestycje w magazyny.
A tu raptem o MTE cisza i prezes zniknął z mediów. Relacja z targów lakoniczna do bólu.
W zasadzie co wpłacił do spółki w formie emisji może sobie wypłacić przez tzw usługi obce i nie musi czekać na dopuszczenie akcji żeby odzyskać kapitał
Jest tylko człowiekiem. Mógł najzwyczajniej w świecie nie udźwignąć stresu i ciężaru odpowiedzialnosci prezesa spółki notowanej na giełdzie.
Inaczej jest jak się planuje jak to będzie super a inaczej jak już zderzasz się z rynkiem i nie wychodzi tak jak miało być.
Nawet te jego tłumaczenia, szczególnie to przy raporcie za 3 kwartał pokazały że jest miękki.
W wywiadach i na sympozjach można błyszczeć.
Na końcu liczy się sprzedaż i zysk.
To już są tylko pomówienia i nasze gadanie, nie ma nigdzie dowodów które świadczą ze wyciągnął kasę ze spółki, usługi obce równie dobrze są ta ekipy montażowe które montują panele, pod te usługi można najprawdopodobniej wiele wciągnąć
Gdzie ta kasa? Odpowiem merytorycznie: kasa wpływa na rachunek spółki dopiero po zarejestrowaniu podwyższenia kapitału zakładowego przez sąd. Tak jest z każdą emisją, w każdej spółce. To nastąpiło w lutym i powinno zostać uwzględnione w raporcie za pierwszy kwartał.