Dnia 2008-10-11 o godz. 00:37 ~jack napisał(a):
> zależy ile chcesz kupić bo o większych ilościach możesz
> zapomniec-po takiej cenie!
Nie wiem co masz na mysli piszac wieksza ilosc.
Powiem konkretnie w przyszlym roku w listopadzie i grudniu kupie okolo 200 tys sztuk po cenie okolo 1zl/szt. Taka bedziemy mieli koniunkture na papiery "wartosciowe".
brak takiej możliwości! 8000.tys.akcji kupowalem kilka dni po cenie 4,15-4,70. Najwięcej po 4,67.Myślisz że dzisiaj się okupisz poniżej 4,00.pln.Spr.kupić to pogadamy-te spadki to lipa i czekanie nic nie zmieni bo dostaniesz 100, 400 akcji ??? (sto sztuk - czterysta sztuk) Ja też czekałem i kupilem w dobrym czasie a czy one spadną jeszcze 20-30% to nie ma żadnego znaczenia.OBROTY-OBROTY-patrz!!!!! żadne!
jakie czynniki ? właśnie są O.K. a te spadki nie pasują do sytuacji na naszym rynku kapitałowym.Wszystko to panika i brak podstaw-nawet wy piszecie jakieś dziwne teksty ? Skąd ta wiedza o Unimie ??? cena do góry-może już dzisiaj !!!!!
Nie widzisz, że to zwykli naganiacze na spadki.
Oni nie mają żadnej wiedzy, a już szczególnie o sytuacji w Unimie.
Po prostu chcieliby kupić tanio, a sprzedać drogo, dlatego naganiają na spadki.
Jak kupią akcje to będą naganiali na wzrosty.
Tyle tylko, że takie naganianie nic im nie da, bo nikt tych forumowych wrzasków poważnie nie traktuje i nie mają one żadnego znaczenia
wszystko widzę ale jestem tu dopiero od 29.09. oczywiście z powrotem bo byłem od pierwotnego.Nie mam wolnej kasy bo bym zawalczył z tą ceną 4,10. 4,50. I nie bardzo mogę inne akcje sprzedać bo w plecy mam.Pozdro!
Wlaściwie o czym my piszemy ? Przewdywać,czarowac ,kombinować kazdy głupi potrafi! Co by było gdyby było? Ale już przewidzieć i kupić i ZAROBIĆ! oto sztuka dla was nie dostępna.A ja kupilem prawie 8000.tys. akcji i zarobię na tej transakcji-oto moja odpowiedz dla marnych pisaków BEZ-GOTOWKI!!!! ktorzy przewidują że nie maja za co kupić a kurs spada przy śmiesznych obrotach bo wy czekacie-pytam na co czekacie? ze po 3.zł. kupicie 100.sztuk.Śmieszne i żałosne myślenie-wczoraj po 4,10. poszlo 200.sztuk. Dzisiaj po 4,00.pujdzie też 300 no może 500.sztuk. bo sami sobie sprzedadza-hahaha.
A koledzy się ze mnie śmiali jak pytałem kiedy będzie po 4,5, dziś myślę iż wartość realna to 2 zeta za akcję w porywach do 2,5..
I ciągle czekam na odpowiedź kolegów co z perełkami w koronie ICM i IQNET które miały być lokomotywami nić o tym nie słychać.
Po prostu jest światowy kryzys i krach na giełdach. Na wszystkich firmach, niezależnie od ich kondycji i wyników finansowych.
Kursy wszystkich firm spadają nie dlatego, że wszystkie firmy upadają, tylko dlatego, że sytuacja na świecie jest jaka jest.
Dla mnie kurs Unimy może spaść na 50 groszy, wtedy dokupię.
Może również wzrosnąć do 10 zł, wtedy mogę sie zastanowić nad sprzedażą (chociaż wzrostów się na razie nie spodziewam, chyba, że byłyby jakieś wyjątkowo dobre informacje z firmy).
Przy takim obrocie nie można mówić ani o wzrostach, ani o spadkach na Unimie, bo to jest śmieszne.
Gdyby ktoś chciał to jedną transakcją mógłby wynieść kurs na 10 zł w ciągu kilku minut, ale to o niczym nie świadczy.
Mysle podobnie, ze papier przynajmniej przez 1,5 roku bedzie taniec i moze osiagnac cene 1zl/szt lub mniej. Nie jestem osamotniony w tych pogladach: ludzie sprzedaja akcje Unimy by kupic za jakis czas taniej. Nie glupie.
Nie wiem czemu tak owijacie ten temat przecież chyba każdy wie że wartość realna tej spółki za rok czy dwa to 1 - 1,5 zł każdemu jest przykro bo kto grał ten jest w plecy i nie ma szans na odzyskanie kasy
Teraz kazdy myslacy posiadacz akcji Unimy bedzie sie staral wyjsc z "inwestycji" po jak najmniejszych stratach.
Cena 1zl/szt nie musi sie przysnic, wystarczy przeanalizowac wskazniki innych firm notowanych na GPW aby przekonac sie, ze Unima to balonik. Zastanawiam sie jak to mozliwe, ze ona ostala sie z taka cena. Smutne to niestety ale prawdziwe.
P.S. Przystepujac do inwestycji na gieldzie naprawde warto sobie postudiowac zagadnienia makro i mikroekonomiczne oraz finansowe. Ignorujac wiedze nasze poczynania bardziej przypominaja hazard niz inwestowanie i bardzo czesto przynosza ogromne straty.
Powiedzial co wiedzial:))) Chlopie, w tym tygodniu na gieldzie byla katastrofa a UNIMY jakos nikt nie chcial sprzedawac ponizej 4!:) Dzisiaj ktos, na koniec tygodnia, chapnal ledwie 50 papiera:) Za dlugo siedze na gieldzie, gdzie przezylem niejeden kryzys, zeby w takie bzdury uwiezyc! Owszem chca wyjsc ze spolki, ale nie po 1 zl!!!:)
Wtedy możemy pogadać.
Powiedzieć, że każdy wie, że akcja Unimy jest warta 1zł to może każdy, tak jak każdy może powiedzieć , że te akcje są warte 30 zł.
To ,że chcesz kupić za złotówkę nie oznaczą, że akcje są tyle warte.
Więcej, nawet jeżeli dzisiaj kurs Unimy wynosiłby 1 zł to też to nie będzie oznaczało, że akcje są warte właśnie tyle.
Bardzo rzadko wartość giełdowa akcji odzwierciedla faktyczną wartość danej firmy.
Giełda to ruletka, emocje , spekulacja, a bardzo rzadko wskaźnik realnej wartości spółki.
Lepiej powiedz od razu , że chcesz tanio kupić akcje zamiast szukać frajerów, którzy ci uwierzą, że siedzisz na forum Unimy i tracisz czas na pisanie postów, bo takie masz hobby.
Na takie wałki to możesz nabierać przedszkolaków, a tu raczej takich nie ma.
Tylko SZALENCY, powtarzam tylko SZALENCY chcieli by sprzedawac po 1 zeta! Wezmy taki FUND, ktory ma 200 000 papiera, ktore kupil po jakies 12 zeta! To co, pytam sie raz jeszcze, sprzeda po 1 zeta i zadowoli sie 200 000PLN? Ludzie, prosze sie puknac w glowe i nie ulegac presji naganiaczy! Pozdrowienia:)
Zmienilem zdanie:) Mysle, ze szlencow na tym swiecie nie brakuje wiec postanowilem dzisiaj kupic 30K papiera po jednym groszu:) Mysle, ze to jest realna cena:)))
za spoleczna dzialalnosc na rzecz utrzymywania kursu akcji na obecnym poziomie. Brawo za poswiecenie, chocby dzisiaj kupno 75szt akcji po cenie 3,8 zl/szt. Brawo, firma powinna to wynagrodzic chociaz w ten sposob.
Dnia 2008-10-28 o godz. 09:57 andrzejkrawiec napisał(a):
> Mysle, ze dzisiaj kurs Unimy powinien sie zamknac powyzej 4
> zeta:) To wstyd zeby taka spolka dolowala ponizej 4:)))
Dnia 2008-11-03 o godz. 19:16 ~Dex napisał(a):
> Chcesz klapsa ?
Teraz nie czas na grozenie palcem, trzeba kupowac Unime bo smiesznie wyglada np. dzisiejszy calodzienny handel papierami 5 sztuk (piec). Przeciez to jakis kabaret.
Kupilam dawniej dosyc sporo Unimy po 8zl. Teraz kosztuje 3,8zl. Bedzie kosztowac 1zl. Kiedy sprzedac aby jak najmniej stracic bo zanosi sie z tego co widac na spadki Unimy?