• Taxus jedz z gpw Autor: ~Makso [5.173.224.*]
    Naucz ich przestrzegania prawa
  • Re: Taxus jedz z gpw Autor: max-r [78.154.78.*]
    Dnia 2023-03-06 o godz. 21:23 ~Makso napisał(a):
    > Naucz ich przestrzegania prawa

Trzeba jak się nie postawimy to nas niedługo będą zamykać za samą krytykę

Musimy pokazać gdzie jest miejsce tej jednej słusznej partii i takiego obsadzonego politycznie Zarządu GPW S.A. który doprowadza do skrajnej ruiny Rynek kapitałowy w Polsce a to nasz Rynek - biorąc przy okazji za to ostrą kasę

GPW to się skrajnie poprzestawiało to oni są dla Rynku a nie Rynek dla nich. KNF też się zagubił bo zupełnie nie kontroluję GPW S.A. a to przecież nie Urząd tylko zwykła polityczna spółka akcyjna.

https://www.gpw.pl/pub/GPW/files/PDF/1_Sprawozdanie_o_wynagrodzeniach.pdf

Za te środki można by było naprawdę mieć specjalistów a nie np. Pani Monika Gorgoń co nawet podstawowych zasad Kodeksu Spółek Handlowych nie zna .... kto ją tam wsadził i jakim cudem KNF ją zatwierdził, ponadto taka osoba powinna mieć doświadczenie w biznesie a nie być teoretykiem. To tak jak by jej kazać zrobić teoretyczny kurs pilota i wsadzić do myśliwca może poleci ....

Jak osoba która nie zna lub z założenie nie przestrzega Prawa bo uważa że jest ponad nim może odpowiadać za Compliance - kpina po prostu

https://www.gpw.pl/pl-ri-zarzad_gpw

Monika GORGOŃ
    Członek Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie ds. operacyjnych i regulacyjnych (COO)

https://www.gpw.pl/pub/GPW/images/zarzad_gieldy/Monika_Gorgon.jpg

Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, prawniczego seminarium doktorskiego oraz studiów LL.M. in International Commercial Law na Akademii im. L. Koźmińskiego w Warszawie, jak również studiów podyplomowych Executive Master of Business Administration (EMBA) prowadzonych przez Wyższą Szkołę Menedżerską w Warszawie i Apsley Business School of London. Posiada tytuł radcy prawnego oraz certyfikaty compliance  (ACO, ACE) nadawane przez Instytut Compliance we współpracy z Viadrina Compliance Center (Europejski Uniwersytet Viadrina we Frankfurcie nad Odrą). Obecnie jest w trakcie procedury uzyskania tytułu doktora w zakresie nauk o zarządzaniu i jakości na podstawie dysertacji pt. Zarządzanie ryzykiem braku zgodności w spółkach notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
    Od 2017 r. jako dyrektor nadzorowała na GPW obszar compliance, ryzyka, ciągłości działania, AML i kontroli wewnętrznej oraz kierowała doradczym Komitetem GPW ds. Compliance.
    Rozległe doświadczenie zdobywała w branży regulowanej  mi.in. w Grupie Citi oraz Orange Polska, jak również jako Wiceprzewodnicząca Rady Nadzorczej spółki GPW Benchmark S.A.
    Od sierpnia 2022 r. pełni również funkcję Członka Rady Nadzorczej spółki BondSpot S.A.
    Laureatka konkursu Wschodząca Gwiazda Biznesu gazety Rzeczpospolita oraz finalista Excellence in Compliance Awards - CCO/CECO of  the year 2022 – Compliance Week (US).
    Wyróżniona tytułem Financial Services Chairperson of the Year 2021 (Europe) przez CEO Monthly magazine – (UK).

https://www.linkedin.com/in/monika-gorgo%C5%84-ll-m-emba-phd-candidate-50467b56/details/experience/

Poczytajcie

Ale są Prawnicy co walczą aby Prawo w Rzeczypospolitej jeszcze nie umarło

Podziwiam prof. dr. hap, Michała Romanowskiego

Nie tylko ja piszę ostre pisma

https://www.rp.pl/sady-i-trybunaly/art38067331-adwokat-sedziego-juszczyszyna-pisze-do-nawackiego-jestes-slepy-korneliuszu

Polecam zapoznać się z 3 stronicowym otwartym wezwaniem do Prezesa Sądu Rejonowego Macieja Nowackiego w sprawie Sędziego Pawła Juszczyna

Zakończenie pisma brzmi

,, Urząd publiczny bywa ostatnim schronieniem łajdaka"

Panowie w imieniu Narodu życzę wam zdrowia i wytrwałości dobro zawszę wygrywa to tylko kwestia czasu....

Quo Vadis GPW S.A. ?
  • Re: Taxus jedz z gpw Autor: ~1kwiecien [89.64.12.*]
    twoj fragment wpisu

"Za te środki można by było naprawdę mieć specjalistów a nie np. Pani Monika Gorgoń co nawet podstawowych zasad Kodeksu Spółek Handlowych nie zna .... kto ją tam wsadził i jakim cudem KNF ją zatwierdził"

ty wszechwiedzący w 1 zdaniu juz wiesz jak b. dobrze wykorzystać środki (wiedza finansisty)
    juz wiesz że dany człowiek nie ma wiedzy (wiedza nauczyciela)
    już wiesz ze ktoś ją wsadził (wiedza sędziego)
    cud knf-u ze ją zatwierdził (wiedza śledczego)

porownam do urządzenia które robi dużo rzeczy to w praktyce jest słabe

ps: zarządź i wysyłaj pisma że knf nie przestrzega prawa

niedlugo nie bedziesz miał gdzie wysylać pism bo ci do których je wysyłasz też nie przestrzegają prawa 

a ty przestrzegasz prawa ? w domu na ulicy w mowie czynach itp ?

Dnia 2023-03-07 o godz. 11:27 ~1kwiecien napisał(a):
    > niedlugo nie bedziesz miał gdzie wysylać pism bo ci do których je wysyłasz też nie przestrzegają prawa 
    >
    > a ty przestrzegasz prawa ? w domu na ulicy w mowie czynach itp ?
    >

Niestety tak jest obecnie - to smutny obraz obecnej Rzeczypospolitej za którą nie Którzy oddali własne życie..

Niestety muszę się z tobą 1kwiecien z bólem serca zgodzić.

Dnia 2023-03-07 o godz. 11:15 ~1kwiecien napisał(a):
    > twoj fragment wpisu
    >
    > "Za te środki można by było naprawdę mieć specjalistów a nie np. Pani Monika Gorgoń co nawet podstawowych zasad Kodeksu Spółek Handlowych nie zna .... kto ją tam wsadził i jakim cudem KNF ją zatwierdził"
    >
    > ty wszechwiedzący w 1 zdaniu juz wiesz jak b. dobrze wykorzystać środki (wiedza finansisty)
    > juz wiesz że dany człowiek nie ma wiedzy (wiedza nauczyciela)
    > już wiesz ze ktoś ją wsadził (wiedza sędziego)
    > cud knf-u ze ją zatwierdził (wiedza śledczego)
    >
    > porownam do urządzenia które robi dużo rzeczy to w praktyce jest słabe
    >
    > ps: zarządź i wysyłaj pisma że knf nie przestrzega prawa
    >

Wiedza z pola bitwy bo Pani Monika Gorgoń do Taxusa pisma pisała niezgodnie z reprezentacją GPW S.A .... jako członek Zarządu na co jej wielokrotnie zwracałem uwagę iż to niezgodnie z KSH i statutem GPW - rozumiesz czy trzeba Ci 1 kwiecień obrazkowo przedstawić

Tylko gdzie napisać jak nasz rząd nie realizuje wyroków Europejskiego Trybunału
    https://businessinsider.com.pl/gospodarka/rok-temu-tsue-nalozyl-na-polske-milion-euro-dziennie-kary-licznik-wciaz-bije/1n78x4j
    Pomysły mi się kończą...
    Trzeba czekać do wyborów może się układ sił zmieni i będzie lepiej ciężko żeby było gorzej
    Narodzie idźmy na wybory ...

twoj wpis

"Tylko gdzie napisać jak nasz rząd nie realizuje wyroków Europejskiego Trybunału"

politycy UE w wiekszych aferach niż rząd polski ale oni mają większa kulturę ? że oni mogą okradać i pisać prawa pod zamówienie
    swoich zleceniodawców oni napewno sprawiedliwie ocenią mniejsze prawo polskie :))))))))))))

ja też nie przestrzegam prawa więc możesz wysłać pismo na mnie sam ci powiem gdzie
    twoj rozum nie bedzie musiał roztrząsać wiadomości na bazie twoich przyzwyczajeń i wiedzy zdobytej od innych ludzi (tylko jakich ?)
    tak dziala czlowiek także i ja
    i kazdy z nas da sie pokroić że nad naszą wiedzą nie ma innej
    Dnia 2023-03-07 o godz. 11:54 ~1kwiecien napisał(a):
    > ja też nie przestrzegam prawa więc możesz wysłać pismo na mnie sam ci powiem gdzie
    > twoj rozum nie bedzie musiał roztrząsać wiadomości na bazie twoich przyzwyczajeń i wiedzy zdobytej od innych ludzi (tylko jakich ?)
    > tak dziala czlowiek także i ja
    > i kazdy z nas da sie pokroić że nad naszą wiedzą nie ma innej

I tak i nie
    Niektóre Prawa są proste

Tak brzmi 21 statutu GPW S.A. i Pani Monika Gorgoń nie może działać nie zgodnie z statutem GPW S.A .

§ 21. 1. Do składania oświadczeń woli w imieniu Spółki są upoważnieni dwaj członkowie Zarządu Giełdy, lub członek Zarządu Giełdy łącznie z prokurentem

https://www.gpw.pl/pub/GPW/files/PDF/Obligacje_A_B/Statut_GPW.pdf

Ponadto Pani Monika Gorgoń wykonuje zawód zaufania publicznego Radcy Prawnego więc powinna a czego nie robi postępować ponad zwykłe standardy

https://kirp.pl/etyka-i-wykonywanie-zawodu/etyka/kodeks-etyki-radcy-prawnego/

uprzedzając pytania

Tak stawiałem nie etycznych prawników pod Rzeczników Dyscyplinarnych
    Tak jak się nie przedawni delikt postawię Panią Monikę pod Rzecznika Dyscyplinarnego ale mam inne ważniejsze teraz zadania w szczególności przywrócenie Taxusa do notowań.

Wracam do pracy...

odpowiedzi typowe jak dla ludzi ze swiata polityki

z kabaretu 1 odpowiedz pasuje do wszystkich zadawanych pytan
    jakies przemyslenia ? 1 no pani gorgon 2 nie przestrzegają prawa
    a może pomysl ? 1 no pani gorgon 2 nie przestrzegają prawa
    koto i jak ? 1 no pani gorgon 2 nie przestrzegają prawa

a moze lepsza odpowiedz ja wszystkich oskarże i wysle pisma tam gdzie potrzeba

ja tylko ja wszystko wyjasnie no moze z poslem szczerbom wyjasnimy sprawę do końca

:))))))))))
    Dnia 2023-03-07 o godz. 13:05 ~1kwiecien napisał(a):
    > odpowiedzi typowe jak dla ludzi ze swiata polityki
    >
    > z kabaretu 1 odpowiedz pasuje do wszystkich zadawanych pytan
    > jakies przemyslenia ? 1 no pani gorgon 2 nie przestrzegają prawa
    > a może pomysl ? 1 no pani gorgon 2 nie przestrzegają prawa
    > koto i jak ? 1 no pani gorgon 2 nie przestrzegają prawa
    >
    > a moze lepsza odpowiedz ja wszystkich oskarże i wysle pisma tam gdzie potrzeba
    >
    > ja tylko ja wszystko wyjasnie no moze z poslem szczerbom wyjasnimy sprawę do końca
    >
    > :))))))))))

Może to dobry pomysł oni coś tam w NCBR jednak zrobili ,no dobra 1 kwiecień zadziałam

https://wiadomosci.wp.pl/afera-w-ncbir-waza-sie-losy-wiceministra-dzialacze-pis-chca-rozliczen-6872490751556320a

[x]
GPW 0,00% 62,80 2025-11-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.