• Kosmiczne marzenia. Autor: ~B52 [10.102.52.*]
    A tu ich najzabawniejszy fragment objawiony przez pana kosmitę : "i miarowym, pewnym krokiem kroczymy do celu WIG 20 6000 pkt i ceny spółki GPW 90 PLN, a nawet chwilowo 100 PLN. Powodzenia."
    Chciałbym poznać choć jeden racjonalny argument, który mógł spowodować tego typu marzenie ? ... dla mnie jest to marzenie określane jako ... "marzenie ściętej głowy".

• Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~kosmita [10.42.7.*]
    Mam nadzieję że zauważył Pan, że posługiwałem się wzrostami nominalnymi cen nie procentowymi i z pewnym zakłopotaniem zastosowałem tę metodę używaną przez rządowych orłów ekonomicznych dla ludności miast i wsi. Niemniej nominalne ceny karmione pożywną inflacją wywindują tak liczoną większość indeksów. Oczywiste jest, że kłania się tak podstawowy czynnik jak pieniądz w czasie.
  • Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~jw [10.42.3.*]
    gdyby okazało się , że lewactwo wepchnęło Nas na minę i mamy w portfelu ojro ........... to ile razy wzrosłaby cena 1 szt akcji ? hę ??
  • Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~kosmita [10.42.7.*]
    Wprowadzenie w Polsce euro byłoby katastrofalne dla naszych wodzów i łupionych przez nich ludzi. Główny, gadatliwy drukarz nie miałby okazji do comiesięcznych pogadanek nadawanych w zastępstwie szóstej powtórki głupawej komedii filmowej, ale euro byłoby ożywcze dla giełdy, która spełniałaby bardziej rolę do której została przeznaczona. A najważniejszą rolą każdej giełdy jest wycena rynkowa notowanych spółek, zdobywania kapitałów dla rozwoju firm i ułatwianie transakcji kupna, sprzedaży pomiędzy jej uczestnikami.
  • Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~B52 [10.102.52.*]
    Dnia 2023-02-24 o godz. 23:24 ~kosmita napisał ... ja swoje dopowiem : )
    Wyśmiewane "ojro" : )) ... zredukowałoby ryzyko niekorzystnej dla inwestora zmiany ... kursu waluty.
  • Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~B52 [10.42.4.*]
    Dnia 2023-02-24 o godz. 22:58 ~jw napisał(a):
    > gdyby okazało się , że lewactwo wepchnęło Nas na minę i mamy w portfelu ojro ........... to ile razy wzrosłaby cena 1 szt akcji ? hę ??
    Ciekawe pytanie, ... na które odpowiem pytaniem : ile razy wzrosła cena akcji GPW SA w PLN oczywiście ... od dnia debiutu ponad 12 lat temu ?

• Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~1kwiecien [10.42.4.*]
    https://imgur.com/a/JdhZ9Ml
  • Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~Platon [10.42.8.*]
    Jaki prezes taka giełda i spółka GPW. Strasznie to gość rozłożył a teraz pisze że giełda jest dla arystrokjacji…
  • Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~1kwiecien [10.42.4.*]
    zobaczhttps://drive.google.com/file/d/1_Cr50Wx_8IgY1grbF_nqbAhapkQEili7/view?usp=share_link
  • Re: Kosmiczne marzenia. Autor: ~ed [10.102.52.*]
    zgodnie z wykresem AT powinna być jeszcze jedna wysoka fala w górę ! do ok....42 ==43 zeta
[x]
GPW -1,37% 83,05 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.