to olać tę dywidendę i obkupić się w papiera po odcięciu. Jak widać, rynek uznał że to jednorazowy strzał, więc kurs sobie coś tam mamrocze od kilku dni mimo takiego infa. Otrzepiemy papier z jednorazowych dywidendowców i można jechac na szczyt!
Ja tak zamierzam właśnie zrobić. Jeśli kurs SCP już wyżej nie urośnie to będzie świetna okazja aby dokupić jeszcze więcej akcji pod następną dywidędę.
Jestem bardzo ciekaw jak kurs się będzie zachowywał po odjęciu tych 85 PLN.
Niby wydaje się, że powinien z powrotem w miarę szybko zmierzać do obecnych poziomów, dajmy na to w ciągu kilku miesięcy, ale zwykle większość nie ma racji. Niedługo się przekonamy jak będzie...
Nie wiem dlaczego sądzisz, że różne na podstawie tego co napisaliśmy.
Myślę, że zdecydowana większość tak właśnie będzie chciała zrobić. Jak to wyjdzie, przekonamy się już w krótce:))
Jak dla mnie kurs tej spółki może stać w miejscu cały rok, a nawet niech spada jak najniżej, to dokupię chętnie jeśli tylko będę miał jeszcze wolnej gotówki trochę.
Inwestycję traktuję jako długoterminową lokatę.
Gdyby coś nie wyszło mam jeszcze SDS i Medinice.
Po dwóch latach myślę, że będę już bogatszy.
Tego życzę sobie i pozostałym akcjonariuszom:))
Jak cos może nie wyjść to raczej SDS i Medinice . Tutaj już wiadomo ,że na ich opracowane technologie są chętni. Prezesi mówia jasno , że BacterOmic działa , więc co może nie wyjść ?
Popieram przedmówców i tak samo planuje wykorzystać dywidendę na kupno akcji. Problem w tym jak większość tak będzie chciała zrobić to tanio nie będzie. Pożyjemy - zobaczymy
Medinice także ma działające już urządzenie, warunkowo dopuszczone do operacji na sercu. Muszą jeszcze oczywiście przejść długą drogę badań, ale jest wysoce prawdopodobne, że to raczej formalność. Oczywiście SCP z BacterOmic na chwilę obecną nie ma sobie równych dlatego ich akcji mam w moim portfelu najwięcej.
Teraz o ryzyku. Załóżmy, że za naszą wschodnią granicą dochodzi do eskalacji wojny. Ryzyko użycia jądrowych pocisków taktycznych dramatycznie wzrasta jeszcze w tym roku przed sprzedażą BacterOmic. Zarząd SCP podejmuje decyzję o zdjęciu spółki z giełdy i przeniesieniu się w spokojniejszy region świata.
Oczywiście to dotyczy każdej spółki, ale w razie czego wszystkie mam nadzieję nie uciekną z Polski.
Pragnę zaznaczyć, że mój przykład jest czysto teoretyczny i w chwili obecnej nic na to nie wskazuje, że jest prawdopodobny.
Jednak jakieś ryzyko bardzo małe zawsze istnieje..
Medinice także ma działające już urządzenie, warunkowo dopuszczone do operacji na sercu. Muszą jeszcze oczywiście przejść długą drogę badań, ale jest wysoce prawdopodobne, że to raczej formalność. Oczywiście SCP z BacterOmic na chwilę obecną nie ma sobie równych dlatego ich akcji mam w moim portfelu najwięcej.
Teraz o ryzyku. Załóżmy, że za naszą wschodnią granicą dochodzi do eskalacji wojny. Ryzyko użycia jądrowych pocisków taktycznych dramatycznie wzrasta jeszcze w tym roku przed sprzedażą BacterOmic. Zarząd SCP podejmuje decyzję o zdjęciu spółki z giełdy i przeniesieniu się w spokojniejszy region świata.
Oczywiście to dotyczy każdej spółki, ale w razie czego wszystkie mam nadzieję nie uciekną.
Pragnę zaznaczyć, że mój przykład jest czysto teoretyczny i w chwili obecnej nic na to nie wskazuje, że jest prawdopodobny.
Oczywiście to dotyczy każdej spółki, ale w razie czego wszystkie mam nadzieję nie uciekną.