Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  280,00 zł , zmiana od tamtej pory: -45,36%

Re: Jedyna słuszna strategia

Medinice także ma działające już urządzenie, warunkowo dopuszczone do operacji na sercu. Muszą jeszcze oczywiście przejść długą drogę badań, ale jest wysoce prawdopodobne, że to raczej formalność. Oczywiście SCP z BacterOmic na chwilę obecną nie ma sobie równych dlatego ich akcji mam w moim portfelu najwięcej.
Teraz o ryzyku. Załóżmy, że za naszą wschodnią granicą dochodzi do eskalacji wojny. Ryzyko użycia jądrowych pocisków taktycznych dramatycznie wzrasta jeszcze w tym roku przed sprzedażą BacterOmic. Zarząd SCP podejmuje decyzję o zdjęciu spółki z giełdy i przeniesieniu się w spokojniejszy region świata.
Oczywiście to dotyczy każdej spółki, ale w razie czego wszystkie mam nadzieję nie uciekną z Polski.
Pragnę zaznaczyć, że mój przykład jest czysto teoretyczny i w chwili obecnej nic na to nie wskazuje, że jest prawdopodobny.
Jednak jakieś ryzyko bardzo małe zawsze istnieje..

Medinice także ma działające już urządzenie, warunkowo dopuszczone do operacji na sercu. Muszą jeszcze oczywiście przejść długą drogę badań, ale jest wysoce prawdopodobne, że to raczej formalność. Oczywiście SCP z BacterOmic na chwilę obecną nie ma sobie równych dlatego ich akcji mam w moim portfelu najwięcej.
Teraz o ryzyku. Załóżmy, że za naszą wschodnią granicą dochodzi do eskalacji wojny. Ryzyko użycia jądrowych pocisków taktycznych dramatycznie wzrasta jeszcze w tym roku przed sprzedażą BacterOmic. Zarząd SCP podejmuje decyzję o zdjęciu spółki z giełdy i przeniesieniu się w spokojniejszy region świata.
Oczywiście to dotyczy każdej spółki, ale w razie czego wszystkie mam nadzieję nie uciekną.
Pragnę zaznaczyć, że mój przykład jest czysto teoretyczny i w chwili obecnej nic na to nie wskazuje, że jest prawdopodobny.

Oczywiście to dotyczy każdej spółki, ale w razie czego wszystkie mam nadzieję nie uciekną.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SCPFL 0,26% 153,00 2025-11-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.