• Nowe ESPI Autor: ~Marcin [193.28.84.*]
    Piękny wynik, może w końcu kurs zareaguje prawidłowo i wybije spokojnie nowy poziom.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~alldom [37.30.32.*]
    Jeśli mowa o tym:

"Huuuge, Inc. (“Emitent” lub “Spółka”) informuje, że w połączeniu z przeglądem opcji strategicznych Spółki oraz przygotowaniem sprawozdania finansowego i raportu rocznego za okres kończący się 31 grudnia 2022 r. (zgodnie z wymogami MSR 36), Emitent dokonał oceny utraty wartości IP związanego z grą Traffic Puzzle ("Aktywo"). Wynik przeprowadzonego testu wskazał na utratę wartości Aktywa. W związku z tym, Emitent pomniejszy wartość księgową Aktywa o około 26,1 mln USD, a stosowny odpis z tytułu utraty wartości zostanie ujęty w skonsolidowanym sprawozdaniu finansowym Grupy za rok zakończony 31 grudnia 2022 roku. W ocenie Emitenta, odpis z tytułu utraty wartości zmniejszy wyniki operacyjne Grupy, ale nie będzie miał wpływu na przepływy pieniężne z działalności operacyjnej ani na sytuację płynnościową. "
    to raczej wielki negatyw.

W kwietniu 2021 r. spółka kupiła Traffic Puzzle za 38,9 mln $, a na dzień dzisiejszy utrata wartości 67%. Także ktoś sobie ładną sumkę wyprowadził.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Greg [5.173.41.*]
    To straszne , to dlatego tak mocno dzisiaj spada kurs ?
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Hegemon [31.0.32.*]
    Nie spada, ale też nie rośnie. Teoretycznie, po takich szacunkowych wynikach, to już powinno być + 10%. Problem tej spółki, wynika głównie z niepoważnego traktowania inwestorów, a co za tym idzie z braku zaufania. Mam tylko nadzieję że to czyszczenie wyniku przez odpisy, to jest już strojenie się pod nowego inwestora. Może podadzą już jakieś konkretne informacje w drugą rocznicę debiutu.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Marcin [193.28.84.*]
    Zgadzam się z Tobą w 100%, tutaj po takiej informacji powinno być już dużo więcej na plusie, ale widać jakiś brak zaufania inwestorów. Pewnie już pod nowego inwestora, trzeba niestety nadal czekać na informacje ze spółki. Póki co finansowo spółka wygląda rewelacyjnie. Czas znów dokupić i czekać.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Greg [5.173.3.*]
    Prawdopodobnie dobrze to interpretujesz
    Technicznie oporu 25 też nie jest w stanie złamać, już 3 podejście.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~jutro [94.172.225.*]
    Komuś konkretnemu od listopada bardzo zależy na trzymaniu się tego poziomu, wyniki, wskaźniki, rekomendacje nie mają znaczenia
    No właśnie dziwne to, ciężko jest tak długo upilnować kurs przy takim przemielony wolumenie. Coś się tutaj na pewno dzieje grubego, oby jak najszybciej były tego efekty. Znów dzisiaj nie przebije 25
    Jeszcze ciekawe porównanie, bo Rovio podało też wyniki
    ROVIO w 4Q miało 6,3M USD, mcap: 653M USD
    HUG w 4Q miał 33M USD, mcap: 476M USD
    Dokładnie tak, huuuge jest strasznie niedocenione na rynku. Niedoszacowane bardzo, nie wiem czy tego rynek nie chce widzieć czy zrażony po IPO.
    ROVIO EBITDA 2022 43,3M EUR
    Także nawet do takich spółek huuuge ma do nadrobienia na giełdzie.
    Po słabych wynikach za 4Q Rovio w górę, a HUG pokazując cztery razy lepsze zyski i mając niższy mcap, w dół. I zrozum tu inwestorów
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Olek [213.108.155.*]
    Taka dobra spółka tylko poważni czytaj mający kasę inwestorzy nie chcą jej kupować?
    A może odpowiedzi należy szukać gdzie indziej?
    To ja ma kilka pytań:
    1) ile gotówki doszło z IPO?
    2) ile wydali na puzzle?
    3) jaki jest ten odpis (strata) z puzzle?
    4) za ile Anton sprzedał tą spółkę
    5) za ile potem ją odkupił
    6) gdzie są opcje strategiczne, block chain i wersje gier na pc
    Nie lubię się rozpisywać, ale niech ci będzie, choć nie rozumiem po co zadajesz pytanie, jak cała ta wiedza jest ogólnie dostępna
    1) z IPO pozyskał 150 mln USD, dziś ma 220 mln USD (cash) +30 mln USD (akcje własne)
    3) na puzzlach stracili 100 mln zł, tą stratę odpisali. Mimo tego, od tamtej pory zarobili prawie 600 mln zł. W tym czasie z ich kapitalizacji wyparowało 2 mld zł
    4) Anton sprzedał akcje tej spółki za tyle, za ile gotowi byli zapłacić za nie inwestorzy (dla przykładu akcje PCF-u chodziły wtedy po 80pln)
    5) akcje odkupił za tyle, za ile gotowi mu byli sprzedać je inwestorzy. Dlaczego ktoś kupuje za 50pln akcje spółki, która generuje 50 mln USD zysku i sprzedaje je za 20-24, gdy ta generuje 82 mln USD zysku, ma +22% r/r i hałdę cashu? Nie wiem
    6) na końcu nie liczy się blockchain czy gry na PC, ale cash. Jeśli potrafią go zwiększać bez blockchainu i pc to chyba nawet lepiej
    7) opcje strategiczne nie są żadnymi obietnicami składanymi akcjonariuszom. Ogłaszanie ich ma na celu zabezpieczenie rynku w teoretycznie równym dostępie do informacji. To jest info, że Anton chce sprzedać akcje. Ale zrobi to, jeśli jakiś kupiec zaoferuje mu satysfakcjonującą za nie cenę
    HUG to nie jakaś innowacyjna, super perspektywiczna spółka, z gwaizdorskim zarządem. To nudny, przeciętny deweloper, którego na rynku wyróżnia głównie oryginalna wycena versus generowany cash/wyniki który rośnie, a wycena spada
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Greg [5.173.121.*]
    Tencent łyknie Huuuge , chińczycy mają problem z dostępem do amerykańskiego rynku a wszyscy developerzy poza chińczykami mają problem z dostępem do rynku chińskiego , jedyne rozwiazanie w celu osiągnięcia pełnej synergii to przejęcie przez chińczyków amerykańskiej firmy , rynek mobilny jest perspektywiczny i nie ma innej drogi rozwoju .
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Hegemon [31.0.75.*]
    Nie chcę tego pisać, ale niestety jestem zmuszony. Sprzedaz akcji nowemu inwestorowi , może dotyczyc tylko głównych akcjonariuszy -- dlatego zbierali akcje powyżej 50 % (nomen omen, za pieniądze z IPO). Przypominam , że spółka jest zarejestrowana w stanie Delaware i podlega innym regulacjom. Mogą nas pięknie wycyckać i na koniec jeszcze powiedzieć , nie mam pańskiej kurtki i co mi Pan zrobi. Oczywiście jest to skrajnie pesymistyczne myślenie i taki scenariusz może się nie wydarzyć (ale ryzyko jest). Zostaje na razie obserwowanie co się dzieje za akcjami, insajderzy jak zwykle, pojawią się z wyprzedzeniem.
  • Re: Nowe ESPI Autor: ~Lol [46.204.4.*]
    Te, czarny olek, dostałeś odpowiedzi. Podziękujesz?
    Ta część akurat jest tą słabszą częścią, chodzi mi głównie oto "Szacunkowa skorygowana EBITDA za rok zakończony 31 grudnia 2022 r. osiągnęła poziom 82 mln USD (+28 proc. rdr, co stanowi 14 proc. powyżej aktualnego konsensusu rynkowego szacunków za cały rok 2022 według danych zebranych przez emitenta), a saldo gotówkowe emitenta na koniec roku wyniosło 222 mln USD" - podał Huuuge.
[x]
HUUUGE 6,50% 23,75 2025-10-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.