• Ale o co chodzi? Autor: ~kowalpik [185.246.208.*]
    Sam mam raczej dobre myśli. Ta wymiana Cypru na Luksemburg może nie być wcale taka zła. Może świadczyć o poważniejszym podejściu do spółki. Inna wizja biznesu? Ktoś chyba zauważył, że IB może przynieść w przyszłości znacznie wyższe zyski, więc nie ma sensu się nim dzielić z nikim. Można pomyśleć o sprzedaży tego aktywa za kilka lat ale nie dziś. OnlyBio powinno dać dobre wyniki za IV kwartał. Przy okazji ich publikacji być może spółka miała zamiar poinformować o czymś ważnym, o czym jeszcze nie wiemy. Nowy inwestor już o tym wie. Wchodzi jak taran do Hub-Techa. Być może ma za zadanie wykonać jakąś robotę dla kogoś jeszcze większego. A gdyby tak przy okazji wyników za IV kwartał miały nadejść też dobre wieści z USA?
    Warren Buffet mawiał tak. Chcesz kupować akcje na giełdzie? To się w to nie baw. Kupuj firmę i wtedy bierz pod uwagę, że jutro zamkną giełdę. I śpij spokojnie. Jeśli masz rację, że firma jest coś warta, bo ma pomysł, ma dobry produkt, albo podąża w ślad za trendami przyszłości - to czekaj cierpliwie. Może to ten moment, żeby zaryzykować?

Co Wy o tym myślicie? Nie będę odpowiadał na zaczepki. Ale chętnie przeczytam, co myślą inni. Tak rozumiem sens tego forum. Dzielę się swoim pierwszym wrażeniem i jeśli ktoś zechce podzieli się tu też swoim. I tylko tyle. Bez naganiania.
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: ~hmm [37.225.14.*]
    takie manewry nie są dobre dla kursu
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: ~mix [193.28.84.*]
    Cała wczorajsza sytuacja z pozoru wygląda na złą, dosłownie jakby z zaskoczenia czy przymusu robiona. Jednakże gdyby tu od dawna był zaplanowany taki manewr to zamiast przez ostatnie 13 miesięcy siedzieć cicho kurs byłby pompowany w sobie wiadomym celu. A tak wygląda na to, że nikt nie zarobił, nikt nie zyskał, wycofanie rakiem następuje. Tylko czy aby pozory nie mylą? Też na chłodno podchodzę do sprawy i jakość widzę tutaj ukryte dno. Bo jeśli nie idziemy w kierunku wyjścia z NC to nic innego nie zostaje jak tylko próba zrobienia jeszcze lepszego interesu niż wcześniejszy z wejściem na GPW na czele.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.235.206.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    I może obrany został cel nie GPW a giełda poza PL
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: ~Nowy [185.235.206.*]
    Task Tak a Ty zostaniesz w PL z akcjami
    Tu nikt rozsądny teraz dopóki nie wyjaśni sie wszystko do spodu nie kupi akcji
    Jesteś pewien?
    To Kto kupił ponad 1,0 mln sztuk od wczoraj?
    Ten 1 mln to dużo ? - nierozsądnych jest wielu
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: ~jaccoo1 [89.151.43.*]
    Spółka ma za duży potencjał , wartość i pomysły aby tak sobie przepadła.
    Tutaj gra idzie o coś większego, po walnym pewne kwestie powinny się wyjaśnić.
    Ciekawe kto wejdzie do rady nadzorczej.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.35.198.*]
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: lukasz_pro [83.23.231.*]
    Ja mam pewną teorię, ale to oczywiście teoria.
    Jak dla mnie spółka straciła wiarygodność. Uważam, że ta zmiana akcjonariatu to tylko fikcja- przelanie akcji z worka do worka, a właściciel ten sam. Myślę, że przejście na GPW ich przerosło. Musieliby uporządkować raport i poddawać je audytowi co kwartał, a najwidoczniej nie mają na to ochoty (zbyt dużo brudów by wypłynęło). Dlatego wymyślili żądania nowego akcjonariusza. Poza tym jak to jest, że ktoś żąda NWZ i dzień później jego żądania wchodzą w życie, mimo, że nie ma on większości i spotkanie się jeszcze nie odbyło. Tak chyba nie działają normalne spółki. Samo staranie się o dopuszczenie na GPW zajęło im ponad rok, zwykle zajmuje to 2-3 miesiące- to pokazuje jak wiele im brakuje do normalnej spółki. Jak dla mnie to za dużo czerwonych lampek się zapala. Sprzedałem dzisiaj wszystko co miałem po pck, 3 lata poszły na marne i ze stratą 40%. No cóż, lepiej późno niż później. Czas oceni czy dobrą decyzję podjąłem, ale na dzisiaj uważam, że inwestycja w tą spółkę to hazard. Być może główny akcjonariusz robi te zabiegi, żeby zdołować kurs i odkupić resztę akcji, a później wycofać ją z GPW. Jeżeli ktoś na niej zarobi to na pewno gruby, a nie my drobni. Także biorę co moje i szukam szczęścia gdzie indziej. Wam wszystkim życzę powodzenia. Obyście mieli więcej szczęścia niż ja. Jutro pewnie wodospad.
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: ~jaccoo1 [89.151.43.*]
    Przynajmniej jeden szczery który przyznał się do 40% straty.
    Pozostali włącznie z sandmanem są pewnie na plusie i kupowali poniżej 0,40 pln.
    A propos Sandmana to gdzieś przepadł.....
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: ~zbych [93.176.252.*]
    no ale chwila mają prawie 49% akcyjek na dzien 01.30 kurs sie zwalił a wcale nie ma komunikatu ze zwiekszyli udział?? wiec raczej nie chodzi o przejęcie bo by juz skubali do 90% czyli albo mają wieksze plany co do huba albo posrednicza dla wiekszego udziałowca
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: ~InżynierMaliniak [185.35.198.*]
    po co im kupowanie z rynku ?
    Pawlikowski druknie im max po 0,05 ze 200 mln bez prawa poboru a wam napisze, że brali po 0,68
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.35.198.*]
  • Re: Ale o co chodzi? Autor: ~stefan [46.205.211.*]
    3 lata temu to było po 0,20 zł.

Ja sie nie znam na finansowej buhalterii, niech ktoś światły w tym temacie powie, czy możliwe było co pisze maliniak że zapłacili 5 groszy a obwieścili że po 68 groszy. Niby nabyli udziały w Bio a nie wiadomo ile te udziały kosztowały.
    a co mnie jeszcze ciekawi wychodzi na to ze zamienili sie miejscem z cyprem a przeciez mogli sobie dobrac 3% akcyjek i miec kontrole nad hubem a tego nie zrobili zostawili sobie pole manewru i własnie po co i dlaczego ???
    Oni mają ok. 43 % a nie 48 %
    a przepraszam 3i z 8ki pomylilem tu i tak::))
    Nic nie szkodzi. Mimo wszystko teoria słuszna. Raczej nie ciągną w kierunku 90 % :)
[x]
HUBTECH 0,81% 0,25 2026-05-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.