Sam mam raczej dobre myśli. Ta wymiana Cypru na Luksemburg może nie być wcale taka zła. Może świadczyć o poważniejszym podejściu do spółki. Inna wizja biznesu? Ktoś chyba zauważył, że IB może przynieść w przyszłości znacznie wyższe zyski, więc nie ma sensu się nim dzielić z nikim. Można pomyśleć o sprzedaży tego aktywa za kilka lat ale nie dziś. OnlyBio powinno dać dobre wyniki za IV kwartał. Przy okazji ich publikacji być może spółka miała zamiar poinformować o czymś ważnym, o czym jeszcze nie wiemy. Nowy inwestor już o tym wie. Wchodzi jak taran do Hub-Techa. Być może ma za zadanie wykonać jakąś robotę dla kogoś jeszcze większego. A gdyby tak przy okazji wyników za IV kwartał miały nadejść też dobre wieści z USA? Warren Buffet mawiał tak. Chcesz kupować akcje na giełdzie? To się w to nie baw. Kupuj firmę i wtedy bierz pod uwagę, że jutro zamkną giełdę. I śpij spokojnie. Jeśli masz rację, że firma jest coś warta, bo ma pomysł, ma dobry produkt, albo podąża w ślad za trendami przyszłości - to czekaj cierpliwie. Może to ten moment, żeby zaryzykować?
Co Wy o tym myślicie? Nie będę odpowiadał na zaczepki. Ale chętnie przeczytam, co myślą inni. Tak rozumiem sens tego forum. Dzielę się swoim pierwszym wrażeniem i jeśli ktoś zechce podzieli się tu też swoim. I tylko tyle. Bez naganiania.
Cała wczorajsza sytuacja z pozoru wygląda na złą, dosłownie jakby z zaskoczenia czy przymusu robiona. Jednakże gdyby tu od dawna był zaplanowany taki manewr to zamiast przez ostatnie 13 miesięcy siedzieć cicho kurs byłby pompowany w sobie wiadomym celu. A tak wygląda na to, że nikt nie zarobił, nikt nie zyskał, wycofanie rakiem następuje. Tylko czy aby pozory nie mylą? Też na chłodno podchodzę do sprawy i jakość widzę tutaj ukryte dno. Bo jeśli nie idziemy w kierunku wyjścia z NC to nic innego nie zostaje jak tylko próba zrobienia jeszcze lepszego interesu niż wcześniejszy z wejściem na GPW na czele.
Spółka ma za duży potencjał , wartość i pomysły aby tak sobie przepadła. Tutaj gra idzie o coś większego, po walnym pewne kwestie powinny się wyjaśnić. Ciekawe kto wejdzie do rady nadzorczej.
Ja mam pewną teorię, ale to oczywiście teoria. Jak dla mnie spółka straciła wiarygodność. Uważam, że ta zmiana akcjonariatu to tylko fikcja- przelanie akcji z worka do worka, a właściciel ten sam. Myślę, że przejście na GPW ich przerosło. Musieliby uporządkować raport i poddawać je audytowi co kwartał, a najwidoczniej nie mają na to ochoty (zbyt dużo brudów by wypłynęło). Dlatego wymyślili żądania nowego akcjonariusza. Poza tym jak to jest, że ktoś żąda NWZ i dzień później jego żądania wchodzą w życie, mimo, że nie ma on większości i spotkanie się jeszcze nie odbyło. Tak chyba nie działają normalne spółki. Samo staranie się o dopuszczenie na GPW zajęło im ponad rok, zwykle zajmuje to 2-3 miesiące- to pokazuje jak wiele im brakuje do normalnej spółki. Jak dla mnie to za dużo czerwonych lampek się zapala. Sprzedałem dzisiaj wszystko co miałem po pck, 3 lata poszły na marne i ze stratą 40%. No cóż, lepiej późno niż później. Czas oceni czy dobrą decyzję podjąłem, ale na dzisiaj uważam, że inwestycja w tą spółkę to hazard. Być może główny akcjonariusz robi te zabiegi, żeby zdołować kurs i odkupić resztę akcji, a później wycofać ją z GPW. Jeżeli ktoś na niej zarobi to na pewno gruby, a nie my drobni. Także biorę co moje i szukam szczęścia gdzie indziej. Wam wszystkim życzę powodzenia. Obyście mieli więcej szczęścia niż ja. Jutro pewnie wodospad.
Przynajmniej jeden szczery który przyznał się do 40% straty. Pozostali włącznie z sandmanem są pewnie na plusie i kupowali poniżej 0,40 pln. A propos Sandmana to gdzieś przepadł.....
no ale chwila mają prawie 49% akcyjek na dzien 01.30 kurs sie zwalił a wcale nie ma komunikatu ze zwiekszyli udział?? wiec raczej nie chodzi o przejęcie bo by juz skubali do 90% czyli albo mają wieksze plany co do huba albo posrednicza dla wiekszego udziałowca
Ja sie nie znam na finansowej buhalterii, niech ktoś światły w tym temacie powie, czy możliwe było co pisze maliniak że zapłacili 5 groszy a obwieścili że po 68 groszy. Niby nabyli udziały w Bio a nie wiadomo ile te udziały kosztowały.
a co mnie jeszcze ciekawi wychodzi na to ze zamienili sie miejscem z cyprem a przeciez mogli sobie dobrac 3% akcyjek i miec kontrole nad hubem a tego nie zrobili zostawili sobie pole manewru i własnie po co i dlaczego ???