Oj, będzie cienko. Należy spodziewać się BARDZO SŁABYCH WYNIKÓW... a Jeszce ciąży im ELZAB. Tym razem kurs nie obroni 40... Jak się zatrzyma w okolicach 35 zł to będzie cud!
Jak dobrze, że mamy takich ludzi jak kolega powyżej xD Zadał sobie trud, wszedł na bankiera spółki i ostrzegł biednych nieświadomych inwestorów :) hehe (szydera - oczywiście)
Elzab im ciąży, bo robią wszytsko aby ta spółkę wykończyć. Największym konkurentem Elzabu jest Novitus czyli COMP. Czyli jak Novitus przejmie wszytkie kontrakty Elzabu to zarobi 75% akcjonariusz a pokrzywdzeni zostaną mniejszościowi akcjonariusze.
Można na to spojrzeć inaczej. Dwie spółki córki operujące w tej samej dziedzinie to powielanie kosztów. Kosztów produkcji urządzeń, oprogramowania itd, a rynek docelowy nie jest z gumy. Jeżeli tworzymy rozwiązanie np. dla myjni samochodowych, to liczba myjni do podłączenia jest ograniczona i taniej stworzyć jeden kompletny produkt niż dwa niezależne byty. Sukces sprzedażowy również będzie większy bo przy połowie nakładów penetrujemy tę samą grupę docelową.
Mam nadzieję, że zarobione.. Z tonu wypowiedzi wnioskuje, że długo trzymane, więc szkoda, że nie potrzymałeś dłużej, byłoby mocniej zarobione. Za chwile druga część buyback po 80 zł, kolejne 5 zł transferu do akcjonariuszy za zeszły rok i około 40% wzrostu EBiTDA i 70% EBIT w tym roku (wczoraj na callu). Jak widać 10 tys akcji obrotu i kupno...
Tak. Jestem do przodu ale koszmarnie wymęczony ten zarobek. Dla mnie tu absolutny brak przejrzystości i z jednej strony szanse ale jakos tez cuchnie masa trupów w szafie. Zatem bye,bye Comp :)