Na tym poziomie 1 zyl w te czy we wte nie robi. Tu już za miesiąc będą kokosy. Takiej okazji nie przegapię. Kolejne umowy w dogadywaniu, a ekspansja na Niemcy wybije kurs ze 100 %, w miesiąc lub dwa. Do czasu odbudowy Ukrainy ( koniec wojny) Onde będzie Bogiem gpw, bo spowolnienie gospodarcze zwali kursy wielu spółek, a Onde w tym czasie będzie rosło, a jak wejdzie za rok w odbudowę Ukrainy -drogi i OZE, to spotkamy się na 150 zeta za akcję.
Tak czytam te wszystkie Wasze posty i zastanawiam się ile w końcu jest tych akcji ONDE w obrocie. Każdy załadowany pod korek. Wszyscy mają tysiące akcji. To znaczy, że tylko Wy Panowie jesteście na giełdzie. W Waszych rękach są prawie wszystkie akcje. Kurs poszedł od dołka około 80% a Wy drodzy akcjonariusze się dopiero się ujawniliście. Gdzie byliście jak kurs szorował po dnie. Wówczas czytałem tylko posty, że zaraz będzie 6zł. Inni czekają na 5zł. Teraz nagle spółka cacy, przyszłościowa. Jak pisałem żeby kupić i czekać do jesieni to spotykałem się ze samymi złymi postami. Ludzie zastanówcie się w końcu i podejmijcie właściwe wnioski. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych akcjonariuszy.
Kermicie a po co kupować akcje, gdy dana spółka szoruje co raz niżej po dnie? Pytam serio. Nigdy nie wiesz kiedy dno, jest tym prawdziwym dnem. Akcje kupuje się wtedy, gdy zmienia się trend ze spadkowego na wzrostowy, albo z konsoli na wzrostowy. Ile razy takie denko trwa i trwa, konsola tym bardziej. Tracisz wtedy pieniądze i niszczysz swoją psychikę. Ale skoro tak lubisz, to twoja sprawa. Inna sprawa, że na tym dołku, to obroty były co najwyżej dla drobniutkich graczy. Wystarczy popatrzeć na dane historyczne stooq.pl. Gdybym wtedy złamał swoją zasadę i zaczął kupować, to trwałoby to z dwa miesiące.
Tak więc daj sobie na wstrzymanie. A życie pokazało, że ty i większość tej drobnicy wyskoczyła przy 11 zł. Zarobiłeś przy tej twojej średniej z 3 miesięcy 12%. Tak więc chłopcze wracaj czym prędzej do nauki i naucz się, że inwestowanie to nie zabawa tylko poważna, ciężka praca.
Wtedy, gdy jak pisałem akcje były w granicach 8 zł ( można by rzec szorowały po dnie ) kupowałem ze znajomym o ksywce manola po małym pakieciku 1.000 szt. Wówczas mówiłem,że czas na zakupy to inni drwili z nas. Będzie 6 zł inni czekali na 5 zł. Jak kurs zaczął piąć się do góry braliśmy kolejne pakiety w granicach 9 - 10 zł. Dobrałem wówczas 4 tys. szt. W piętek po informacji o umowach dobierałem kolejny pakiet 1.000 szt po 13.70 zł. Pewnie w tym tygodniu w miarę wzrostu ceny akcji dokupię jeszcze jakieś pakiecik. Jak widzisz jak cena wzrasta ja nie sprzedaję lecz zwiększam udział w spółce. Uważam, że spółka ma wielką przyszłość przed sobą i dlatego też w nią inwestuję. Wszelkie spekulacje, zawirowania i złe emocje które są tu tworzone przez niektórych specjalistów giełdowych nie robią na mnie wrażenia. Zabawę na giełdzie zaczynałem gdy wielu z Tych znawców jeszcze na świecie nie było. Lata 1996 - 97 były dla mnie pierwszymi latami zabawy w giełdę i wspominam miło. Teraz będąc 50- latkiem, patrzą z perspektywy czasu nic nie jest mnie zaskoczyć na tej naszej GPW. Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy.
Do kolegi ,, livermoregpw. Czytam z uwagą Twoje posty. Jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy i doświadczenia giełdowego. Z opisów wnioskuję, że mogliśmy zaczynać nasza przygodę z giełdą w podobnych latach. Lecz różni nas to, że ja nikogo nie obrażam tylko przedstawiam swoje spostrzeżenia. Nigdy nie wiesz kogo masz po drugiej stronie wpisu. Więc Twoje uwagi co do mojej osoby są nie na miejscu. Myślę, że jesteś rozsądnym gościem i docenisz moją uwagę. Pomijając ten drobny aczkolwiek trochę nie zręczny wypadek co do mojej osoby, nasza znajomość na forum przybierze przyjacielski obrót. Życzę wielu trafnych inwestycji.
Kermit nie przesadzaj pakiet 1000 po 15 czy 20 to nie jest ten który wrzucają bossowie giełdy ale przy wzroście o 500% może już czynić bossa... Także tych K było sporo wrzuconych też przez innych inwestorów. Takie pakieciki po 1K nawrzucało nas z tego forum sporo ale przecież nie wszyscy inwestorzy śledzą forum ONDE... Niektórzy wejdą tutaj na ONDE dopiero zaczną wchodzić wrzucać po te 1000 i więcej jak będzie g) Ośno o ONDE jak zobaczą wzrosty dzienne dwucyfrowe itd... Jest grono inwestorów bez rozeznania fundamentalnego spółek którzy regulują spontanicznie w kolejnym dniu zwyżek. Będą dochodzić ciągle nowi nawet przy tych przysłowiowych 58 zł jak i przy 158 zł.... Oj oj oby oby były takie przebicia w 2024 - 2025 r. (a może wcześniej). Tego nie wie nikt. Oceniamy tylko potencjał trendu...
Oby fundy nam się nie zleciały za wcześnie i wchodząc nie namieszały gdzieś przy 100 to pójdzie dalej gładko...
Po zdrówka dla inwestorów