Najbardziej nawet niepoprawni optymiści w skrytości ducha muszą przyznać że walor od spekulacyjnego rajdu jest wywalany.
A podbitki kilkoma akcjami po każdym wywalaniu zatrwozylo nie jedno serduszko.
Jakikolwiek popyt co by się znalazł po lewej stronie momentalnie jest zasypywany.
Można się zastanawiać czy zrobią jeszcze podbitkę a jeśli tak to od którego poziomu.
Dla nowych albo chcących zainwestować swoje ciężko zarobione pieniądze to moja rada aby trzymali się od tej spółki z daleka.
To śmierdzi przekrętem na kilometr.
Widzę że mój wpis dotknął osobę bardzo zaangażowaną w akcje albo wierząca w spółkę albo wywalającą w czym mój wpis tak przeszkadza że wertował cały bankier w poszukiwaniu moich wpisów. :).
Mój wpis dotyczył Votum w okresie korekty po dużych wzrostach.
I rzeczywiście korekta była, kto miał się wysypać to się wysypał.
Ale porównywać Votum do Nexity....
W Votum była działalność operacyjna. A tu?
Tam była komunikacja,z rynkiem, tu nikt nic nie wie?
Tam zarabiali pieniądze a tu?
Ja z Votum zarobiłem i większość inwestorów. Jeden więcej drugi mniej.
A tu będzie wielki płacz naiwniaków w wrobionych w te akcje.
Zainteresowałem się tą spółka przez zapowiedź mariażu z The batteries ale jak się dobrze tu przyjrzałem to współczuje tutaj inwestorom którzy w to wierzą.
Akcjonariat i sposób wywalania wskazuje na dystrybucję.
A to jest czerwone światło dla indywidualnych inwestorów
Tak, żeby pokazać innym co pisałeś gdzie indziej. Tutaj się nie inwestuje spekulacyjnie tylko na kilka lat. Oczywiście jest ryzyko, ale nie takie o którym Ty piszesz. Koniec.
Czy na prawdę nie widzicie tutaj schematu wywalania i podbitki kilkoma akcjami.
Od ostatniego mojego wpisu kurs jest wyraźnie niżej a nowych wątków naganiaczy coraz więcej.
I mój wpis ostrzegający przed inwestycją w tą spółkę budzi od razu taką agresję. Bo utrudnia wpychania papierów naiwnym drobnym inwestorom
Ten typek swk1234, jeszcze niedawno nie wiedział, że Nexity jest na głównym, a tworzył tu rozbudowane scenariusze akcji cenowej. Ciągnie takich szurniętych do forum, bo Bankier na to pozwala.
O tak, na pewno tyle spadnie, bo ty sobie tego życzysz, gdzieś w swojej norze. Wszyscy, co kupili solidarnie sprzedadzą do poziomu, który cię interesuje. Jeszcze jakieś życzenia?
Tak, nie wiesz na jakim parkiecie jest spółka, ale perorujesz o spółdzielniach, prognozujesz w najdrobniejszych szczegółach ruchy dla pojedyńczej nawet sesji.
Nie mógłbyś sobie znaleźć innego, niepublicznego miejsca do wyrażania swoich dziwactw?
Irytacja na takich jak ty jest od zawsze i jest zupełnie naturalna i oczywista. Jeszcze raz zaapeluję, abyś ze swoimi bredniami i dziwacznymi obsesjami wypowiadał się w zamkniętym pomieszczeniu. Mógłbyś wyobrazić sobie rzeszę słuchaczy oklaskujących każde twoje słowo.
Czyli na forum mogą pisać tylko naganiacze na kupno akcji spółki.
Jaka ta spółka świetna, i na pewno nie ma przekrętu.....
Da zarobić 100 % . Nie, czekaj.
500 % zysku. Tylko kupuj. ...
xd
Naganiacze do roboty.
Nie ma już popytu powyżej 3,50.
A większy popyt zaczyna się w okolicy 3,30.
Naganiajcie na kupna akcji spółki i obrażajcie ludzi którzy widzą tu dystrybucję i ostrzegają przed wchodzeniem w nią.
Koleś, ciebie tu niedawno musieli uświadamiać, że to nie spółka z nc, tylko z głównego parkietu. Ostrzegać, to ty możesz, co najwyżej przed deszczem. Tylko po co? Trolujesz na tym forum i to jeszcze nędznie.
Dużo zostało jeszcze do sprzedania.
Tu jest tak ordynarna dystubucja że aż oczy bolą.
Był moment kiedy było pompowanie z 1,90 do 4,30 to teraz już przyszedł czas dystrybucji.
Obrażanie ludzi którzy ostrzegają nieświadomych drobnych inwestorów o wkopaniu się w tą spółkę świadczy że jeszcze bardzooo dużo zostało do wyrzucanie akcji.
Jakikolwiek większy popyt zostaje momentalnie zasypany i podbitka parę akcji.
Szczęśliwi posiadacze akcji mają szczęście dobierać po coraz niższych cenach.xd
Ile tu ludzi zostało powieszonych na zawsze na hakach.
Zaraz już po 3 zł nikt nie będzie chciał to kupić.....
Ile ludzi ma złość do bezwstydnych naganiaczy że się dali zmanipulować.
A tak ostrzegałem i dalej ostrzegam. Nie kupować tych akcji.
Nexity ma małe prawdopodobieństwo że przejmie odwrotnie The batteries.
A wszelkie listy intencyjne, obwarowane warunkami, bez najmniejszego problemu mogą być niezrealizowane.
Tu jest tylko zerowanie na marzeniach i naiwności drobnych inwestorów
Bredzisz. Zawsze bredziłeś o spadkach i zazwyczaj wtedy rosło. Idź wylewać swoje frustracje gdzie indziej, bo ludzie mogą tu jeszcze pięknie zarobić, a wtedy ci, którzy przez ciebie sprzedali w dołkach mogą nie być dla ciebie zbyt mili. :}
Konfabulacja totalna. Zaprzeczenie faktów.
Jest najniższy kurs od stycznia.
Ale lepiej tkwić w stanie głębokiego zaprzeczenia....
No dobra. To trzymamy się tej narracji.
Spółka w ostatnich 2 miesiącach osiągnęła najwyższe stopy wzrostu.
Kupujcie!
He he he
Jak naganiacze.
Coś cicho jest.
Gdzie te naganiania.
Albo przynajmniej teksty że "długoterminowo to będzie cacy a teraz to nie ważne."
Ile to ludzi powiesiliście na hakach.
Brak słów do tych zachowań.
W każdym bądź razie teraz nurkowanie poniżej 3 zł i tak aż popyt będzie.
A to nie ty jesteś naganiaczem? Naganiałeś na spadki wielokrotnie, kiedy rosło.
Nie mogłeś wiedzieć, że JC sprzeda troszkę papieru i nie wiesz dlaczego to zrobił, tego nikt nie mógł przewidzieć, a ty dorabiałeś teorie spiskowe, byle tylko przestraszyć kupujących. Upadku banku w USA też nie przewidziałeś, a czemu? Gdyby nie to, moglibyśmy spokojnie kołysać się na 3,90 przez parę miesięcy. Nie przypisuj sobie zasług, bo nie raz już się ośmieszyłeś na forach bankiera, choćby tutaj, gdy wypisywałeś szczegółowe analizy dzienne, które nigdy się nie sprawdziły. Pisząc to, nie wiedziałeś nawet, że to spółka z gpw. :) Nie żartuj paróweczko, robisz tu dalej za oszołoma i antywskaźnik.
Oj Fakty bolą.
Nie ma kto kupować tej spółki.
To winny forumowicz. Xd.
To najlepiej wylejmy na niego pomyje.
To wszystko przez swk1234.
A spółka cacy .
A January cacy do potęgi.
:))))
To jest spółka widmo. Pułapka na drobnych, początkujących inwestorów.
Forumowicz Julek.
Ja ostrzegałem przed spółką od 4 zł jak sprzedawała.
Dopiero od stycznia po pompowaniu na
Następny konfabuluje.
A ile wcisnął ludziom nieświadomym tych akcji?
Ładnie zarobił ale jeszcze ma i dalej nagania
Kto wcisnął? Jakie akcje? Co ty opowiadasz znowu? XD Zastanów sie co publicznie sugerujesz/insynuujesz, tak samo cie może ktoś o zbijanie posądzić, tak ciebie kolo, bo może ci kurs odjechał, a miałeś duże plany zbierać całymi tygodniami. XD Wiarygodny nie jesteś z tym wmawianiem tu, ze tak z troski ostrzegasz, ewidentnie bolały cię wzrosty a jeśli spóła zaskoczy pozytywnie i zrobi tego jednorożca, to cie dopiero zaboli.
Wciskanie akcji robi się poprzez wciskanie ludziom bajek o perspektywach tej bajecznej spółki, jednocześnie gołym okiem widać jak po podbitce do 4 zł jest wyrzucanie przy najmniejszym popycie akcji
A jeszcze wmawianie że na 100 % przejmie to The Batteries to jest już duże łagodnie mówiąc przeinaczanie faktów.
To że January podpisał list intencyjny to nic nie znaczy.
Jak myślicie? Czy wszystkie listy intencyjne które podpisały zrealizowały się?
Proponuję odrobić zadanie domowe i sprawdzić ile się zrealizowały.
Ta spółka jest niesamowicie ryzykowna. Jeżeli nie wejdzie The Batteries to będzie wyceniana w okolicach groszach a nie w zlotych, a naganiacze wszystkie posty formują tak jakby to już dawno było zaklepane. A widać dystrybucję tak bezczelną że aż żal tych nowych akcjonariuszy.
January też nie widać żeby wierzył w tą spółkę.
Jakoś nie słychać o zwiększeniu zaangażowania.
Jeszcze raz współczucie dla ubranych
Gdzie masz bezczelną dystrybucję? Czy to ta, co wywołała wzrost od 1,90? Proponuję żebyś koniecznie, bo masz poważne wątpliwości, wypytał ludzi z JRH na najbliższym czacie i dopiero potem zabierał głos na forum spółki, o której nie masz najwyraźniej zielonego pojęcia. Bredzisz podobnie jak sorbus, niestety, przykre to, ale też ciekawe, dlaczego nie dla ciebie?
A jeśli się mylisz i urośnie do dwucyfrowych poziomów, to co wtedy? Oddasz kasę tym, których wystraszyłeś? Podaj od razu swoje dane, żeby wiedzieli, do kogo się zgłosić.
Ja nikogo nie naganiałem na wzrosty, więc to ty masz problem. Takie są fakty. Ja bym się nie odważył wskazać żadnych poziomów i nigdy tego nie zrobiłem. Nie możesz wiedzieć, gdzie pójdzie kurs, więc łamiesz prawo sugerując spadki, czyli to, co podpowiada ci twoja obsesja i maniakalne wizje.
A jak bredziłeś na Votum o dystrybucji i wieszczyłeś spadki tak samo jak tutaj, pamiętasz jeszcze? Czy może wyparłeś niewygodne fakty? Oddasz kasę tym wszystkim przez ciebie "ostrzeganym"? Mogli naprawdę ładnie zarobić na wzrostach, które nadeszły, gdy się tam produkowałeś.
Inwestor@
"Ja nikogo nie naganiałem na wzrosty"
Naganiasz. Przede wszystkim w wielu wpisach twierdzisz że przejęcie odwrotne z The batteries to jest pewne a tylko kwestia czasu
To jest nieprawdą.
List intencyjny to żadna wiążąca umowa.
Ludziom podoba startup The batteries ale to nie znaczy że kupując nexity to kupują The batteries a tak to przedstawiasz.
A patrząc na wysoką kapitalizację i nachalną dystrybucję, a braku wiadomości w sprawie przejęcia powoduje że jest duże pole do spadku. Schemat pump i dump
Condor Votum to jest świetną spółką. Ale ma normalne korekty, dystrybucję. Miała wcześniej co ostrzegałem ma i teraz. komuś też parzą ręce i bardzo prawdopodobne że Votum zejdzie do 44 zł.
I nie ma sensu za szybko wchodzić.
Ale nie ma co porównywać Votum z Nexity. Nie ta liga
Ja rozumiem, jak ktoś jest mocno zaangażowany w spółkę i stara się ją reklamować.
A jeszcze jak w nią wierzy to fajnie, ale jak zaczyna przeinaczać fakty w celu wprowadzenia kogoś w błąd to ciężko przejść koło tego obojętny.
@ Inwestor bardzo mocno naganiasz.
Naganiam stwierdzeniem, że uważam przejęcie za prawie pewne, a może nawet całkiem pewne, i to stwierdzeniem napisanym tylko i wyłącznie dlatego, że ty pierwszy napisałeś, że przejęcia w ogóle nie będzie, bo nie i koniec? Nie żartuj, ty tak poważnie? :) Nie wolno ci pisać takich rzeczy. Masz prawo przedstawić swoje zdanie, najlepiej z precyzyjnym uzasadnieniem, lecz absolutnie nie tak jak to tutaj robisz, że wchodzisz sobie i perorujesz, że wszystko wiesz na pewno i jedynym realnym scenariuszem jest najgorszy z możliwych. Nonsens, bzdura, nie wiesz, co będzie. Nie naganiaj na spadki, to nikt ci nie będzie oponował i zaprzeczał. Sam naganiasz i prowokujesz, a potem wmawiasz to innym. Dostajesz dokładnie to o co się prosisz, stanowisko przeciwstawne, właściwie "ostrożnie" przeciwstawne.
A propos spadków, wszystko od paru dni spada, jest absolutnie irracjonalna panika na gpw, a tymczasem w USA już praktycznie prawie wszystko wróciło do poziomów sprzed tygodnia. Na naszym parkiecie możemy mieć jutro wzrosty, na Nexity również. Jest duża szansa.
A jak urośnie, to znów zaczniesz wypisywać swoje kategoryczne twierdzenia? Bo co? Bo cię będzie bolało, że komuś rośnie portfel, a nie tobie?
Ja tam kupowałem po dwa ziko, gdy takie mendy jak swk skowyczały o spadkach na grosze, mam pakiet i spokojnie poczekam do dziesięciu, może piętnastu, he, he.
A propos faktów to ty swk nigdy koło nich nie stałeś jeśli nie wiesz z jakiego parkietu papier, to sry, idź świrować na inne forum, gdzie się jeszcze nie kompromitowałeś. A jest takie jeszcze? Ha, ha!
Ja tu wisze za 3.8 ale strachu nie ma bo łykam tę spółkę longterm i będę cashował za 2-3 lata. Po potwierdzeniu przejęcia the batteries zwiększa się obroty i zacznie się zabawa. Obecnie jest zjazd na śmiesznie niskich obrotach. Jak ktoś tu wrzuci poważne siano to szybko zrobi sie dyszka.