Panie 1-mna, muszę to powiedzieć:
nie grzeszysz inteligencją. Proszę cię o wytłumaczenie obecnej sytuacji spółki zarzucając, że wklejasz bezwartościowe wpisy o tym co może 1-MNA (może robić, a nie robi). A ty odpowiadasz mi kolejną wklejką z kolejnymi "może". Zrozum, że aby 1-MNA odniosło sukces, to w tych wszystkich twoich wklejkach musi zniknąć to magiczne słowo "może".
Nie wiem czy ogarniesz to co piszę, ale poniżej wkleję dla przykładu dwa opisy działania leków na Alzheimera:
- Donepezil : Przede wszystkim środek ma za zadanie leczyć objawy każdej postaci otępienia w
chorobie Alzheimera.
Lek Donepezil poprawia zdolności poznawcze. Donepezil został przebadany pod kątem testów nie tylko oceny zdolności poznawczych, ale również oceny zdolności do funkcjonowania w środowisku społecznym, oceny zainteresowań, dbania o siebie, jak również oceny ogólnego przystosowania. Lek nie został przetestowany w kierunku zmiany podłoża neuropatologicznego.
- Memantyna : Napięciozależny, niekompetycyjny, charakteryzujący się umiarkowanym powinowactwem antagonista receptora NMDA.
Blokuje efekty patologicznie zwiększonego stężenia glutaminianu, które może prowadzić do zaburzenia czynności neuronów. Nie wykazuje istotnej aktywności względem receptorów GABA, benzodiazepinowych, dopaminowych, adrenergicznych, histaminowych i glicynowych ani względem zależnych od potencjału kanałów wapniowych, sodowych i potasowych.
Działa antagonistycznie względem receptora 5-HT3, w mniejszym stopniu hamuje receptory nikotynowe. Stosowanie memantyny u chorych na chorobę Alzheimera
prowadzi do stabilizacji lub poprawy parametrów oceny stanu ogólnego, czynności życia codziennego, funkcji poznawczych. Nie ma dowodów na hamujący wpływ memantyny na procesy neurodegeneracyjne u chorych na chorobę Alzheimera.
Czy widzisz gdzieś powyżej słowo "może"? Wiem, że teraz będziesz przeglądał swoje Ulubione i szukał jakiś wklejek bez "może". Powodzenia.