nie mogę spać bo: a) patrzę jak mi DELKO rośnie, b) wczytuję się w posty osób, które najwyraźniej są mocno związane emocjonalnie ze spółką ale zapomniały zrobić zakupy gdy mieliśmy 15% taniej ;D c) nucę piosenkę:
1. Jak we frazeologii się to nazywa, w tym nazewnictwie znanym szeroko, kiedy okazja sprzed nosa się zmywa, gdy refleks słabszy lub mniej bystre oko. Od czasu do czasu każdemu się zdarza, wydobyć z siebie kwik peroniarza.
2. Ci, co czekali na wrześniową górkę, by czapkę założyć, płaszczyk, buciki, teraz ubrani już na cebulkę, spółkę hejtują, choć dobre wyniki. Donośność tego lamentu poraża, głośniejszy tylko, kwik peroniarza.
3. I ten, co ma ego powyżej limitów, którego opinii każdy wyczekuje, nikomu nie szczędzi swoich wykwitów, i w każdym wątku to samo spamuje. Zawzięcie postując sobie wyobraża, że parkiet przemieni, kwik peroniarza.
Pozdrawiam cieplutko, życząc Wam wszystkim dużo szczęścia w życiu i samych udanych tańców na parkiecie.
Urojenia! Jedyne co Święty Mikołaj przyniesie to tanie akcyjki dla Elwirki po15 zet sztuka! Powie: "Elwira, byłaś grzeczną dziewczynką i zasługujesz na akcje w promocji" A Ciekawski z zazdrością będzie się przyglądał i piąstki ściskał! Taki to będzie Mikołaj!
Zauważyłem, że jak było z 15 a nawet z 14 z przodu to dla Pani też było za drogo, a teraz po 15 jest tanio? Czy Pani aby nie z tych co zawsze chcą kupić na -10% od ceny rynkowej, jakakolwiek by ona nie była?
Wtedy chciałam po 13! Bo skoro zsuwało się tak długo z 16 na 15 i z 15 na 14, to dlaczego nie miałoby zejść jeszcze 1 złocisz mniej, by Elwirka mogła sobie kupić? Ale nie! Nie dali mi! Specjalnie zawinęli kurs na 14,5, bym tylko nie mogła kupić, a sobie napchali wory do pełna! No to teraz jestem gotowa kupić za 15 nawet!
Szacuneczek. Generalnie nie czytam poezji ale muszę przyznać że to było DOBRE ! Trolnia, docenilibyście autora zamiast zaśmiecać kącik poetycki swoimi mantrami. Ewentualnie odpowiedzielibyście wierszem. Ten co dał negatywa to już zupełny brak klasy :( . Kto to może być ???
Dziwne jest to forum. Dywagacje na temat tego czy cena spadnie czy wzrosnie. Czy juz jest tanio, czy jeszcze za drogo. Przeciez to jest tak mala spolka. Stosunkowo niewielkim kapitalem, mozna dowolnie manipulowac kursem, wiec szukanie informacji makro ktore wplywaja na kurs wydaje mi sie malo rentowne.
Kaprys jednego gracza moze sterowac kursem w dowolnym kierunku.
Jesli macie czas na pisanie i utarczki na forum to osobisty wybor.
Pozdrawiam wszystkich, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Trudno o lepsze spostrzeżenie. Dyskusje o cenie akcji a nie o spółce, to jak dyskutowanie o merdaniu ogonem przez psa (nawet nie o samym ogonie), zamiast o psie.
Nikt Elwirce nie zafika, gdy się zacznie tu panika. Jej do worków nawrzucacie, gdy ze strachu pełne gacie. I opije się jak kleszcz, łapiąc tanich akcji deszcz! Zadufane Piotrki, Jacki, Mirki - strzeżcie się przebiegłej Elwirki! Wydrenuje Was z waloru, gdy sprzedacie jej z wyboru. Bo gdy cena będzie spadać, to ruszycie wnet sprzedawać!
Już sprzedają na wyprzódki, byle tylko dostać dutki! A Elwira, cwana zdzira, se w kąciku przycupnęła, sto węzełków rozwinęła i czatuje na okazję, no bo taką ma fantazję, że se akcje kupi tanie, w życiu nie przepłaci za nie!
Jest 18 z przodu!
To nie spada bez powodu!
I jak tam kolego?
Gdzie się podziało Twe butne ego?
Pędzi tanich akcji ławica,
Wprost do Elwirki, aż jej goreją lica!
Akcjonariuszy ogarnia trwoga,
Jedyny ratunek - siaty Elwirki - to tędy droga!
Kapitał pędzą swój uratować,
Elwirka łakomie to będzie przejmować!
Przyczai się na 17 zeta,
W szale zakupów taka podnieta!
Wszystkie akcyjki im z konta wyciśnie,
Będą milczeli, żaden nie piśnie!
Wyssie do zera po swojej cenie,
Walor oddadzą wszystkie jelenie!
My w ogóle nie peniamy Bo do powyżej trzydziestu zmierzamy Trole zaklinają rzeczywistośc A to taka oczywistość Delko super sobie radzi Tu urośnie nawet Kazi Dywidenda już tam czeka Też urośnie, nie poczeka
Kiesę napchamy, dywidendami, najbliższa wzrośnie, CZAS KWIKNĄĆ RADOŚNIE
Szanowny inwestorze, implikuj z rozwagą. Powyższy utwór nie ma charakteru rekomendacji. Każdego zachęcam do samodzielnej, pogłębionej analizy fundamentalnej oraz zalecam roztropną dywersyfikację portfela. Życzę też zdrowia i szczęścia.
Delko! Perełko moja! Ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba cenić, ten tylko się dowie. Kto kupił przed splitem. Dziś wartość twą w całej ozdobie. Widzę i opisuję, bo zarabiam na Tobie.