Molecure miał umowe na 1,4 mld zł z Galapagos i kurs w kilka sesji urósł około 300%. Ryvu ma umowe na 4 mld zł i kurs urósł wczoraj ,tylko 27%. Do tego BioNtech kupi 7,8% akcji Ryvu.
Jeszcze nie było w tej części Europy spółki biotech o takim rozmachu i potencjale. Samo to,że Ryvu chce przeznaczyć 500 mln zł na rozwój i badania,to są kosmiczne pieniądze i za taką kase można ściągnąć do spółki najlepszych ludzi z branży biotech w Europie.
Molecure (wcześniej OAT) miał umowę i co.... Wystrzał i powrót do bazy a umowa z Galapagos zerwana... Niestety ale inwestowanie w biotech w Polsce to jest ciężki chleb
Rynek często tak reaguje i nie docenia dobrych spółek ale do czasu. Później przychodzą szybkie ruchy w górę i ściany strachu przy których ludziom wysiada patcha. Ja trzymam akcje od dawna mimo tymczasowych kilkudziesięciu procentach straty. Blisko dołka udało się zrobić optymalizację podatkową i zamierzam trzymać jeszcze kilka lat. Nie interesują mnie ruchy po kilkadziesiąt procent tylko kilkaset. Tutaj jest moim zdaniem na to duża szansa. Deal z Biontechem nie jest jeszcze kosmiczny gotówkowo ale wizerunkowo RYVU weszło kilka poziomów wyżej. Pozdrawiam akcjonariuszy polskich biotechów. Nie tylko RVU. To szansa na kolejny segment rynku po grach który ma szansę budować jeszcze lepszą i bogatszą Polskę.
Tylko,że Galapagos to leszczyki przy BioNtech. Jak BioNtech w coś wcho.dzi,to znaczy,że to poważny temat.Galapagos to mała spółka,z małym kapitałem,bez wybitnych ludzi biotechu,a BioNtech to TOP światowy,to jest spółka TOP 10 świata i TOP 3 w europie i myślę,że w ciemno nie podpisali umowy na 4 mld zł z Ryvu,mieli pewnie dostep do badań małocząsteczkowych aagonistów STING odkrytych i rozwiniętych przez Ryvu,plus inne potencjalne cząsteczki i badania Ryvu. To pokazuje,że Ryvu ma wielki potencjał.BioNtech to nie Galapaggos,to gigant światowy,TOP 10 świata biotechnologii.
Na świecie jest tysiące spółek,firm biotechniologicznych,a wśród tych tysiecy spółek BioNtech to ścisła czołówka światowa.
W linku spółki biotechnologiczne w USA. BioNtech to TOP 10 spółek na giełdzie w USA! ponad 40 mld USD kapitalizacji,to przeliczając na złotówki około 180 mld zł. Światowy gigant,jedna z najlepszych spółek biotechnologicznych.
BioNTech to topowa spółka bez dwóch zdań,szczepionka Pfizera na covid,to szczepionka BioNTechu,którą Pfizer tylko dystrybuuje,mało kto o tym wie w Polsce.
BioNTech to jest zupełnie inny świat,że Ryvu z nimi nawiązało kontakt i umowe,to tylko świadczy,że Ryvu wchodzi do elitarnego grona wśród biotechnologicznych spółek.BioNTech to elita,ścisła elita biotechu.