Zadne info mnie nie skusi na ten moment na wywalenie akcji po 60 czy 80 groszy, przy takich perspektywach produktu jaki ma Minutor i przyszłości magazynów
Dokładnie w tym przedziale cenowym będzie kluczowy opór.
Większość już przebiera nogami, szczególnie ci którzy rzekomo nie będą oddawać zanim papier nie wejdzie na złotówki
No to już wiem Opinia, po ile będziesz chciał wywalić. Spekulant z kolei będzie pierwszym który nie wytrzyma ciśnienia skoro już teraz popuścił po 37 groszy żeby zrealizować kolejny deal życia:P
Towarzystwo już tu od dawna dzieli skórę na niedźwiedziu, a szans na poprawę nie widać, za to każden jeden wisi na haku. Nawet jak coś się ruszy, to się potratujecie przy sprzedawaniu, bo tu leszczami capi z kilometra.
Ta zmiana w ustawodawstwie może być punktem przełomowym dla magazynów energii w Polsce. Artykuły w stylu: "Polacy pokochali magazyny energii" coraz bliżej:)
Codziennie niemal jakieś artykuły branżowe.MTE jedyny Polski producent magazynów,wnet zaczną prąd wylanczać i dalej nic wkurzające to trochę.Prezes też skąpi info.
Widocznie setki KW również poszły w odstawkę. Pozostało Champions League czyli dziesiątki ale MW. W końcu w trakcie realizacji jest przecież 8MW. Za chwilę pójdą w setki MW i zostają liderem w branży zdejmując clc. Tak wiem...mam poczucie humoru, nie dziękujcie :-)
Pokaz mi magazyn zpue komercyjny, który mogę zakupić do domu Panie JW. Magazyny wielkie pod jakies farmy czy dla miast buduje wiele firm, Columbus stawia swoje, inni swoje. Mylisz pojecia kolego jw. Nie zgadzam się ze są daleko z tylu, a wręcz przeciwnie. Jak pierwszy projekt z tauronem się udał to myśle ze kwestia czasu jest kiedy będą takie magazyny dla klientów tauronu również stawiać. Ich oferta musi tylko wygrać z konkurencja przy ofertowania i jazda
No zgadza się, że domowe to nie to co przemysłowe. Ale sam dopiero co narzekałeś, że nie ma żadnej promocji na małe i strategia się nie podobała ze względu na odejście od B2C. Już gdzieś tu kiedyś pisałem. Małe - duża ilość niska marża, wielkie - mała ilość duża marża. Zatem co wybierasz? Bo ja zgodnie z przyjętą nową strategią wolę tą drugą część.
Przecież było to wszystko opisane w strategii, potem kolejna umowa z dystrybutorem. I ewidentnie widać w jakim kierunku idą. Dopiero teraz to zaczyna do was docierać? Zrobiłem wpis taki pół żartem pół serio (bo przecież marzenia zawsze można mieć), a wy mi tu zaraz znowu będziecie wyjeżdżać z promocją na fejsie :)
Ostatni czas działa mocno na korzyść magazynów dla zwykłego Janusza. 1 wyzsze dofinansowanie 2 dzisiejsza informacja o zmianie przepisów. To pokazuje ze Państwo będzie naciskało aby tego typu urządzenia „ruszyły z kopyta”. Sama spółka ostatnio tez mądrze działa jeżeli chodzi o sprzedaż. Gdzieś prezes się wypowiadał ze skupia się na hurcie-dystrybucji aniżeli bezsposredniej sprzedaży i ta sieć pośredników stałe się wpowiedziane (oby weszli niebawem z produktem na kolejne zagraniczne rynki). Ciała dali z brakiem jakiejkolwiek informacji o nowych modelach magazynów już tych „dużych” i zdania nie zmieniam. Może jednak się mylę i tak jak w przypadku magazynów tych 10 kWh na te przemysłowe tez jest pomysł i puzzle niebawem się jakoś poskładają (może startują z nimi w przetargach, starają się dobić bezpośrednio do sporych firm z potencjałem na takie produkty) tak jak w przypadku tego modelu do domu. Prawda jest taka ze perspektywa jest spora, a Lasek już nie raz pokazał z której strony się ustawić. Idzie w projekt farm wiatrowych-po roku zmieniają przepisy. Angażuje firmę w magazyny-z każdym kolejnym miesiącem jest coraz więcej przesłanek ze będzie to strzał w 10.
Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie aby małymi zajęli się dystrybutorzy, bo przy takiej skali będzie to w wooj czasochłonne. Nie da się wszystkiego złapać na raz samemu. Więc uważam to za bardzo dobry ruch. A teraz skupiamy się na Champions League ;-)
A już tak całkiem serio, to czekamy jeszcze na to: https://www.wnp.pl/finanse/mkis-wkrotce-nowy-projekt-noweli-ustawy-o-oze-dot-m-in-klastrow-energii,637265.html
Pytanie tylko ile będzie trwało to "kilka tygodni"? Czy będzie to jeszcze w tym roku czy raczej początek 23. Było wspomniane przez prezia, że cały czas jest to na tapecie.
Magazyny k10 mte w ofercie BEEIN nie bylo infa moze byc na dniach o kolejna spolke dystrybucje i dobrze im wiecej firm sprzedaje magazyny mte tym lepiek wiem ze oddalem cesc akcji w samym dolku, ale to byly akcje za wolna kase zebrane miedzy 30 a 50gr wiekszosc nadal posiadam niech juz rosnie kursik pod boom magazynow moze zdaze dobrac jeszcze nawet drozej jak sprzedalem wezme pod earunkiem ze mi wybije spolka kilkaset % w niedlugim czasie to jeszcze wam podbije kursik MTE bo mi tez zalezy na wysokim kursie, ibcp cowziolem ma szanse na drugie telesto do 10tya % wiec 1mln akcji dokupie mte w najgorszym wypadku odkupie 100k akcji mysle ze tak bedzie i mi jeszcze troche zostanie na obrot na nne perly.. nie o raze sie jak nie odkupie a wybije na kilka zl to wam sprzedam cala reszte bo ulica lybi na gorkach lykac akcje jak dobrze wiemy. Madrzy kupili ode mnie w dolku, ale zarobie na innej a wy tez na mte niedlugo. Dotacja x2 i z 0.7 na 0.8 przelicznik dla prosumentow bedzie niebawem za kazda wyprodukowana kW to przelozy sie na popyt magazynow w najblizssym czasie. Czekamy na zlotowki a jak chcecie sypcie po 30gr jeszcze dobierze sie i zarobi na was znow hehe w obuprzypadkach jestem zarobiony zostalo ki kilkaset k do opchniecia wam ale lucze ze jeszcze mi oddacie taniek jak to ulica rohi ze atraya na dolku sypie zawsse hehe a jak nie to jie i tak zgarne ok banki na was przy ok 2zl wiec nie obraze sie jak bedziecie juz pompowac kuslrsik :P
Yhm... Część oddałeś w samym dołku, resztę oddasz jak tylko pojawią się obroty i wyjdziesz na zero. Tą akcją z wywalaniem po 37 gr pokazałeś jaki z ciebie inwestor i ejakulant.