• Idą jak burza Autor: ~fun [89.161.20.*]
    W czerwcu 81,5 k, we wrześniu 83,1 k, w pazdzierniku 84,1 k aktywnych kart. W 3 kw zwiększyli mocno aparaty w ZK do 1380 szt ,a to ok.8%. więcej .W 3 kw. zarabiali ok.1 mln zł miesięcznie z podstawowej działalności. Kapitalizacja zamiast 120 mln tylko 28 mln (2 mln akcji x 14 zł), W grudniu pierwsze zyski z inwestycji w akcje CPS z dywidendy 0,35 mln zł (róznicy w wycenie nie liczę bo gotówki z tego na skup czy dywidendę nie ma, tylko większy zysk netto).Na koniec tego kwartału gotówki może być już ok.8 mln zł ,a to przy obecnej ilości akcji już 4 zł/akcję.:))
  • Re: Idą jak burza Autor: ~MN [89.228.82.*]
    mnie np. dziwi i tak dość powolny przyrost liczby klientów. oferta lajtmobile jest jedną z najlepszych na rynku. problemem jest tylko słaba rozpoznawalność marki i niestety dość trudno podpisać umowę. tutaj jest duże pole popisu dla zarządu. ja osobiscię poprzenosiłem sobie i rodzinie wszystkie tel do lajt mobile. ale niektórzy nie chcieli bo nazwa nieznanan dziwnie brzmiąca i właściwie gdzie oni mają salon.
    rozpoznawalność marki niestety leży. wiadomo dobra oferta zawsze się jakoś wybroni ale mam wrażenie ze większość nowych numerów to z polecenia znajomych rodziny lub jeśli ktoś przypadkiem wpadnie na reklamę w internecie. jeśli zarząd chciałby zwiększyć ilość pozyskiwanych numerów może nawiązać umowę jednak na punkty stacjonarne do podpisywania umowy (np, placówki poczty polskiej, żabką, orlen). Są w każdej większej miejscowości a teraz jest właśnie czas jak ludzie będą szukali oszczędności. wiadomo reklama w tv jest droga i niezawsze skuteczna. to może współpraca z jakims youtuberem z dziedziny finansów, oszczedzania i ekonomi. trochę tego jest i co niektórzy mają dobre zasięgi.
  • Re: Idą jak burza Autor: ~fun [89.161.20.*]
    Ogólnie zgoda , potencjał mają większy .Tak czy inaczej 2600 więcej (ponad 3 %) w cztery miesiące i 1000 w miesiąc ,porównując do wcześniejszych danych to i tak rewelacja.
  • Re: Idą jak burza Autor: ~jacek [193.200.46.*]
    Sieć tania, ale nazwa klientów biznesowych odstrasza. Sam się z tym spotkałem.
    No i jak na sieć lajtową trochę biednie tutaj. Brak e-sim, wi-fi calling, brak rozwiązań dla firm (centralka, nagrywanie rozmów) a w obecnej sytuacji nawet brak ukraińskiej wersji strony to wszystko sprawia, że sieć wygląda jak play na początku swojej działalności.

Dnia 2022-11-23 o godz. 23:02 ~jacek napisał(a):
    > Sieć tania, ale nazwa klientów biznesowych odstrasza. Sam się z tym spotkałem.
    > No i jak na sieć lajtową trochę biednie tutaj. Brak e-sim, wi-fi calling, brak rozwiązań dla firm (centralka, nagrywanie rozmów) a w obecnej sytuacji nawet brak ukraińskiej wersji strony to wszystko sprawia, że sieć wygląda jak play na początku swojej działalności.
    >

Dla firm? Telestrada ? Zrobią Ci co tam chcesz . Jak dali radę zrobić infolinię covidową dla NFZ z setkami konsultantów i serwery im nie padły , to dadzą radę. Sam się umawiałem na szczepienia wysyłając sms. Wracając do firmy to w 3 lata wypłacili akcjonariuszom 23.3 mln zł i wygląda na to że 4,5 zł/akcję w tym roku jest do pobicia w kolejnych latach.:)
  • Re: Idą jak burza Autor: ~MN [89.228.82.*]
    Moim zdaniem powinno równolegle z lajtem( domyślnie sieć dla osób młodszych i trochę bardziej obytych z technologią ) prowadzić druga markę pod nazwą chociażby i telestrada. Dla bardziej starszych klientów , może małych firm z możliwością podpisania umowy np. na poczcie.
    Dnia 2022-11-24 o godz. 14:15 ~MN napisał(a):
    > Moim zdaniem powinno równolegle z lajtem( domyślnie sieć dla osób młodszych i trochę bardziej obytych z technologią ) prowadzić druga markę pod nazwą chociażby i telestrada. Dla bardziej starszych klientów , może małych firm z możliwością podpisania umowy np. na poczcie.

Mnie jako akcjonariusza interesują głównie aspekty finansowe ,a z tych jestem bardziej niż zadowolony . 4,5 zł z akcji za ostatni rok bez potrzeby obserwowania notowań non stop. Klienci detaliczni są ważni ale też bez przesady. Jak kupiłem papiery TLS , to mieli ok. 63 k aktywnych kart , dzisiaj ponad 84 k. więc postęp jest.
  • Re: Idą jak burza Autor: ~bla [10.102.52.*]
    Dnia 2022-11-23 o godz. 23:02 ~jacek napisał(a):
    brak rozwiązań dla firm (centralka, nagrywanie rozmów)
    Co byś chciał z rozwiązań dla Firm? Wirtualną Centralę? Siptrunka? PRA? Infolinię? Infolinię medyczną? Czy może zwykłe ISDN'y i linie analogowe? Jak będziesz chciał to i światło ci podciągną i zwykłą centralę też sprzedadzą i zamontują.
    Mają to wszystko i ogarną ci to w tydzień jak trzeba będzie, a nie w kilka miesięcy jak inni Operatorzy.
    Wejdź na ich stronkę to wszystko będziesz widział i wiedział i wtedy nie będziesz pisał głupot.

[x]
TELESTR 0,00% 24,60 2026-05-14 09:00:00
2026-03-30
Inne informacje
2026-03-23
Inne informacje
2026-02-23
Inne informacje
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać