mnie np. dziwi i tak dość powolny przyrost liczby klientów. oferta lajtmobile jest jedną z najlepszych na rynku. problemem jest tylko słaba rozpoznawalność marki i niestety dość trudno podpisać umowę. tutaj jest duże pole popisu dla zarządu. ja osobiscię poprzenosiłem sobie i rodzinie wszystkie tel do lajt mobile. ale niektórzy nie chcieli bo nazwa nieznanan dziwnie brzmiąca i właściwie gdzie oni mają salon.
rozpoznawalność marki niestety leży. wiadomo dobra oferta zawsze się jakoś wybroni ale mam wrażenie ze większość nowych numerów to z polecenia znajomych rodziny lub jeśli ktoś przypadkiem wpadnie na reklamę w internecie. jeśli zarząd chciałby zwiększyć ilość pozyskiwanych numerów może nawiązać umowę jednak na punkty stacjonarne do podpisywania umowy (np, placówki poczty polskiej, żabką, orlen). Są w każdej większej miejscowości a teraz jest właśnie czas jak ludzie będą szukali oszczędności. wiadomo reklama w tv jest droga i niezawsze skuteczna. to może współpraca z jakims youtuberem z dziedziny finansów, oszczedzania i ekonomi. trochę tego jest i co niektórzy mają dobre zasięgi.