0,38 za drogo łyknąć? Zbij piątkę ze spekulantem, co po 45gr miał kupować z dojazdem a teraz wszyscy za drogo mają, jesteście wielkim leszczami bez godności..
W weekend może malinkowy powróży czy trend boczno-spadkowy zacznie przechodzic w boczny z tendencją do wzrostów które pozwolą liznąć 41,4 gr a może więcej?
Czasami lubię się pośmiać z wpisów Opinii, szczególnie jak wypiera się tego że jest kolarzem, a po każdym większym wzroście zawsze zaczyna jeździć po spółce - od razu widać moment gdzie zbiera i gdzie sprzedaje:)
To się jakoś nazywa w psychologii, dopatrywanie się swoich cech i zachowań i innych. To że ty i racjonalny kręcicie groszowe kółka nie znaczy, że inni z automatu robią to samo.
W swoich wpisach jestem stały.
Czekam twardo na wybicie latem 23.
Czekam aż wysypią się psychicznie słabi - np. racjonalny ostatnio zaczyna pękać.
Kółkowiczami gardziłem i gardzę - najgorsza padlina na giełdzie.
Prezes emocjonalnie jest niedojrzały. Zamienił czapeczkę z daszkiem na koszulę i krawat ale jest wciąż miękki. Ostatnie tłumaczenia przed raportem były żenujące. Zamiast tłumaczyć strategię powinien był wytłumaczyć powody sprzedawania akcji oraz sytuację z emisją bo to jest istotne. Wyniki przyjdą prędzej czy później. A wtedy i kurs urośnie.
Swoją drogą ciekawe kto sprzedaje na tych poziomach?
Sprzedaja niecierpliwi,wystraszeni,drobni i powieszeni na haku z mysla ze odrobia gdzie indziej ale gdzie? wszedzie bryndza. A Prezes i jego milczenie nie pomaga i dużo jest niewiadomych.Nigdy na giełdzie w gówno nie wdepnąlem zawsze sie udawało, bez ryzyka nie ma ponadprzecietnych zysków.
Zawsze może być to pierwsze wdepnięcie.
Swoją drogą czy tu może być jeszcze gorzej niż jest?
Chyba że bankructwo ale wtedy jak z awarią samolotu, wszyscy solidarnie giną razem.
Pomijając scenariusz mega czarny, wydaje się, że trzeba cierpliwie czekać na pierwsze owoce.
Przestań już Opinia bo aż się popłakałem ze śmiechu jak przeczytałem Twoja odpowiedź na mój wpis:)
Przykro mi ale jesteś właśnie jednym z tych malutkich kolarzy, którymi tak pogardzasz (przynajmniej teraz). Po prostu twój horyzont robienia kołek jest trochę szerszy. Jak ktoś jest tutaj trochę na forum to już się na Tobie poznał;)
Sam przyznałeś na forum że zajmujesz się kolarstwem.
Szanuję otwartość. Kolarstwa nie szanuję.
Mentalność kolarza sprawia że w innych doszukujesz się postaw podobnych sobie. I to jest twój zasadniczy błąd poznawczy.
Co więcej, zdajesz się czytać wpisy i odbierać to co pisane bezpośrednio zamiast szukac realnego przekazu.
Otworzyłem tutaj poważną pozycję spekulacyjną i nie chce mi się tracić czasu na robienie kółek za paręset złotych. Włożyłem tu pieniądze z zysków na zasadzie gry w kasynie, z akceptacją faktu że mogę sporo stracić. Ale też zarobić dużo jak się poszczęści.
Mnie się nie spieszy. Mam za co żyć.
Forum traktuję jako doświadczenie socjologiczne.
Najbardziej rozbawił mnie fakt że prezes i spółka czytają to forum i reagują na wpisy. Nie pojedyncze wpisy, ale te powtarzane wielokrotnie, pomimo oporu i krytyki większości.
Kluczowym przykładem była symboliczna koszula. Gdzie większość ludzi cały czas myślała że chodzi o koszulę, a nie o powagę wizerunku Prezesa.
Nie ma do ciebie żalu. Większość osób nie potrafi dostrzec drugiego dna i rozumuje schematycznie.