• Kierunek otwarty Autor: ~kris [46.77.238.*]
    A wszyscy już z tego papieru już uciekli. Zero komentarzy i nuda
  • Re: Kierunek otwarty Autor: ~Dedalus [94.254.236.*]
    Nie mam w zwyczaju komentować na forach spółek, których akcji już nie mam.
    Ale chciałem Wam tylko zwrócić uwagę, ze obrót zamarł kompletnie. Oczywiście jesteście w o niebo lepszej sytuacji niż my kiedyś, bo kurs jest w pobliżu 3 zl, spółka wyszła na prosta, ma czysty bilans, nie ma zadłużenia, co w dzisiejszych czasach jest bardzo istotne i zarabia pieniądze. My cały rok, po silnych spadkach, musieliśmy patrzeć na te notowania z kursem w okolicach 1,20.
    Okazuje się, ze jednak „stara gwardia” generowała tu jakiś obrót codziennie a kiedy jej zabrakło, zostałem ja sam na placu boju i tez jakiś obrot generowałem. Dzięki temu spółka miała co skupować. Obecnie obrotu nie ma zadnego, jedyna transakcje po ogłoszeniu zakończenia skupu na ”większa” kwotę, czyli te transakcje na 7,5k zrobiłem tez ja, bo zostało mi na jednym rachunku 3k akcji.
    Czyli nie ma obrotu a jeśli nie będzie obrotu, to spółka nie będzie miala co skupować.

Droga faktycznie otwarta, nie ma pewnie żadnej już większej podaży. Ale kto to pociągnie w górę, skoro ostatnia większa transakcja zarządu odbyła się poza obrotem giełdowym? Spółka ma jeszcze sporo czasu, żeby skupować akcje, wiec nie musi każdego okresu otwartego wykorzystywać do skupu.

Napisałem to dla refleksji i żebyście ci, którzy tu trwacie, mieli co poczytać i o czym pomyśleć.
    Plusem takiego bezruchu jest przynajmniej to, ze bessa się ze spółka obeszła na razie dość łagodnie, pamiętając co się stało z kursem za czasów ostatniej bessy na swigu z lat 2018-20.
  • Re: Kierunek otwarty Autor: ~Dedalus [86.111.104.*]
    Ktoś zaryglował kurs tymi zleceniami miedzy 2,90 a 3zl.
    Spółka je odbierze, ale pytanie czy ktoś nie dołoży. I czy sa jeszcze jacyś mocno na minusie, którzy beda robić zlecenia w ramach tarczy podatkowej.
  • Re: Kierunek otwarty Autor: ~superczesiek [37.30.96.*]
    Myślałem, że zakończyłeś inwestycje w tą spółkę. Co cię skłoniło do powrotu? Widzisz jakieś perspektywy, których my nie widzimy?
  • Re: Kierunek otwarty Autor: ~Dedalus [5.173.57.*]
    Wróciłem tutaj, bo szukając spółek na nowy rok, który powinien być trudny i przynieść jeszcze jedna silna fale spadkowa na rynku dużych spolkek, szukam nadal spółek bez długów. I które mocno spadły. Pmpg poniżej 2,50 nie spadnie. A urosnąć może. Dlatego trochę odkupiłem licząc na dalszy skup, dalszy stabilny poziom zysków a może jeszcze coś się wydarzy? Na więcej niż 4zl nie liczę, ale to i tak 50% potencjału wzrostu. Jak na taki trudny rynek, to całkiem niezła perspektywa.
  • Re: Kierunek otwarty Autor: ~kris [37.248.138.*]
    Kupić wciąż można sporo do 3.00 zeta , ale jak sprzedać powyżej. To moze być dobra zamrażarka jeżeli przyjąć tezę o jeszcze jednej fali spadków.
    Gratuluję optymizmu bo jego tu najbardziej trzeba.
  • Re: Kierunek otwarty Autor: ~komuch [31.60.116.*]
    Wróciłem tutaj, bo szukając spółek na nowy rok, który powinien być trudny i przynieść jeszcze jedna silna fale spadkowa na rynku dużych spolkek...........gram od początku powstania GPW i zawsze miałem nadzieję, gdy się nie obkupilem na spadkach że nastąpi jeszcze jedna duża fala i kupię tanio........nigdy się nie doczekałem. Może mocny trend wzrostowy na PZU ponownie go zawróci na 24 zł ? Nigdy! Dzisiaj tania jest energetyka, banki w trendzie wzrostowym, pmpg czekam na ? Chyba już mnie nie interesuje.
  • Re: Kierunek otwarty Autor: ~komuch [31.60.111.*]
    Tak jak pisałem, wigbanki dzisiaj petarda +6% i przełamanie oporu, jutro mała korekta i lecimy wyżej, trend wzrostowy. Pytanie kiedy energetyka ruszy, może w połowie roku, oby jak najdłużej zwlekała, kupę kasy do przytulenia ale najpierw trzeba na maxa wycisnąć z banków. A co do pgm, ktoś się już zdecydował na wzięcie tego batona po 2.92 ? Okazja życia
  • Re: Kierunek otwarty Autor: ~InwestorGpw [31.61.181.*]
    Na chwilę obecną nie ma chętnych, może ktoś z zarządu zastanawia się :-)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [155.94.209.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PMPG 0,47% 2,15 2025-09-19 09:27:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.