• Szybka analiza tech dla 1kwiecien Autor: ~makso [85.221.152.*]
    Na interwale jednodniowym. Jesteśmy wciąż w kanale trendu spadkowego, jego górne ograniczenie znajduje się w granicach 35,2 - 35,6 zł. Ostatni impuls wzrostowy był na niskim wolumenie, a RSI wskazuje na wykupienie, co zwiastuje dalsze spadki. Wynik finansowy 9 listopada będzie w moim odczuciu słaby i nie da impulsu do odwrócenia trendu. Co do łatwej kasy ? Jaka łatwa kasa jak lokaty oferują 9 procent w skali roku bez ryzyka, a tutaj zanosi się na maksymalną dywidendę 2,2 zł co daje 6,5 % przy obecnym kursie z RYZYKIEM. Fundamentalnie się wypowiadałem już wielokrotnie za co byłem obrażany więc tylko na takim drobnym porównaniu zakończę.
  • Re: Szybka analiza tech dla 1kwiecien Autor: ~Makso [5.173.232.*]
    Moim skromnym zdaniem wynik r/r
    za q3 będzie gorszy o 30 procent.
  • Re: Szybka analiza tech dla 1kwiecien Autor: ~1kwiecien [89.64.5.*]
    w skali roku 9% banki
    nie wiem jak ty ale ja w skali roku wielokrotnie otwieram i zamykam pozycje nie czekam caly rok dzisiaj w 2 tygodnie mam 11%
    na plus jezeli ponownie a na co sie zanosi to kolejnye 2 % na ponownym otwarciu pozycji

twoja analiza techniczna jest dobra dla tych co kupią na samym dolku i sprzedadzą ze strachem 5% na plus

docelowe granie na akcjach gpw to gromadzenie za zarobiona kase akcji gpw cena nie gra roli czy spada czy leci jak ty masz coraz wiekszą ilosc akcji

• Re: Szybka analiza tech dla 1kwiecien Autor: ~Makso [85.221.152.*]
    No po pierwsze tera poleciałeś, cena nie ma roli ważne ze masz więcej akcji. no ta bardzo mądre, jak teoretycznie spadnie do 1 zł to tez będziesz się cieszył, że masz więcej akcji? taka teoria pokazuje z kim się rozmawia i jakie ma pojęcie.
  • Re: Szybka analiza tech dla 1kwiecien Autor: ~Makso [5.173.232.*]
    No i znowu twoje teorię, napisałem tu w kontekście twojej teorii o darmowej kaskę z dywidendy
    nie zrozumiemy sie twoja teoria sprawdza sie na jednym zakupie i sprzedazy a mnie to nie interesuje ile ty zarobisz na twojej teorii ?
    i ile razy ?
    jak czekasz na spelnienie swoich mazen 30 zl kiedy ono bedzie ja w tym czasie zarabiam jak ty czekasz moze rok albo wiecej masz racje wsadz kase do banku i pozcekaj na 30 zl
  • Re: Szybka analiza tech dla 1kwiecien1 Autor: ~1kwiecien [89.64.5.*]
    nie zrozumiemy sie twoja teoria sprawdza sie na jednym zakupie i sprzedazy a mnie to nie interesuje ile ty zarobisz na twojej teorii ?
    i ile razy ?
    jak czekasz na spelnienie swoich mazen 30 zl kiedy ono bedzie ja w tym czasie zarabiam jak ty czekasz moze rok albo wiecej masz racje wsadz kase do banku i pozcekaj na 30 zl
  • Re: Szybka analiza tech dla 1kwiecien1 Autor: ~Makso [5.173.232.*]
    Kto powiedział że czekam i kto powiedział że marzę o 30 zł ? Chyba tylko ty. Pieniądze od dawna mam zainwestowane w akcję, a nie pisałem nazwy spółki żeby nie było że jestem naganiaczem :) z perspektywy blokady tge gpw jest dla mnie mało atrakcyjna nawet na poziomie 30 zł, stąd też mój mały udział na forum w porównaniu do tego co było w okresie wakacyjnym. Fundusze inwestycyjne też uciekały z akcji bo co bo niby to misterny plan tak że y ograbić ulice ?
    zaprzeczasz sam sobie o innej spolce sie nie wypowiadasz tylko o spolce w ktorej nie masz ani 1 akcji masz rozwinieta teorie
    napisz jaki masz styl swojej gry bo jak narazie twoja teoria to raz na rok kupic i sprzedac

Jak zaprzeczam sam sobie ? Jaka teorka kupić raz na rok i sprzedać ? Czemu wkładasz cudze słowa w moje usta ? Wielokrotnie pisaliście że jestem zwykłym naganiaczem i pewnie nakłaniam na inne spółki toteż na tym forum nie pisze o innej spółce. Ja nie kupuje na rok żeby sprzedać a wchodzę w momencie kiedy jest odpowiedni moment. Teraz wchodząc gdy jesteśmy w trendzie spadkowym z regresem wyniku finansowego i złym otoczeniem to zwykła prosta głupota.
    ty nazywasz to glupotą a ja nazywam to zarobkiem na gpw

napisz jak grasz twoj styl
    jak narazie to zaprzeczasz sam sobie bo nie dawno dales wykaz spolek ktore ciebie interesują

pochwal sie jak grasz na pzu ktore tak zachwalwles
  • Re: Szybka analiza tech dla 1kwiecien1 Autor: ~Makso [85.221.152.*]
    Niestety nie umiesz czytać ze zrozumieniem, wklej cały post bo znowu zarzucasz mi coś czego nie napisałem. W tamtym poście przestawiłem na waszą prośbę spółki które w mojej ocenie są ciekawsze, ale zaznaczyłem że OBECNIE NIE SA WARTE SWOJEJ CENY. Jest tam wyraźnie napisane że ich nie kupiłem, a z tego co pamiętam to PZU się lepiej zachowuje niż gpw :)
    No PZU, które dajesz na tapetę i września kosztowało w granicach 27,2, teraz jest 27,06 tylko że 28 września wypłacili dywidendę bodajże 1,9 :) natomiast ja i tak nie kupiłem (chociaż mógłbym się chwalić że zarobiłem w krótkim czasie z 7 procent ) bo tak jak pisałem uważałem że są dla mnie spółki ciekawsze:)
    Wynik finansowy spadnie w moim odczuciu o 30 procent r/r, a to nie uwzględnia straty przez zawieszenie obrotu ee na tge. Global connect dla mnie to niewypał przynajmniej przez 2 lata a sam projekt to nieudolny skok na kasę, gdyby to było 15 lat temu gdzie domy maklerskie nie oferowały by dostępu do rynków zagranicznych miałoby to sens i bym pochwalał ale projekt jest stanowczo spóźniony.
    wiem ale nie powiem maly masko

ja zarabiam ale nie powiem w jaki spsob caly masko(teorie moge szerzyc) co jest twoim celem na gpw raz kupic i raz sprzedac ?
    ciekawe czy w ogole masz jakąś super spolke na ktorej grasz ? czy masz teorie lisa zczaic sie i zarobic 7% w skali roku w banku masz 9%
    Za bardzo emocjonalnie podchodzisz do tego. Co do teorii wszystko zależy od spółki i wskaźników, jeśli jest w trendzie wzrostowym, fundamentalnie wygląda dobrze i informacje w przyszłości mają być dobre to czemu mam nie trzymać ? Każdy ma swój pomysł i najważniejsze żeby przynosił zysk. Prosta piłka, pytanie do ciebie : spadnie czy urośnie po wynikach ?
    w moim stylu gry nie ma to znaczenia jak urosnie to sprzedam kolejne pakiety a jak spadnie to odkupie wiecej akcji gpw za kase ze sprzedazy wczesniejszych pakietow
  • Re: nie ma lokat po 9% !!!! Autor: ~ed [83.6.196.*]
    wąchasz zioła???
  • Re: nie ma lokat po 9% !!!! Autor: ~Takmyślę [89.200.160.*]
    1kwiecień napisał: "nie wiem jak ty ale ja w skali roku wielokrotnie otwieram i zamykam pozycje nie czekam caly rok dzisiaj w 2 tygodnie mam 11%
    na plus jezeli ponownie a na co sie zanosi to kolejnye 2 % na ponownym otwarciu pozycj"

Nie bardzo wierzę tym co zarabiają w 2 tygodnie 11 %. Tzn: jednorazowo tak, ale następnym razem stracisz 11 % w 2 tygodnie.
    Uważam, że lepiej mieć pakiet spółek dywidendowych bo taka "gra" w końcu wychodzi w najlepszym razie na zero lub minimalny plus. Poza tym ma jedną wadę: pochłania masę czasu. Ciągle trzeba siedzieć na giełdzie i pilnować.
    Jeżeli tak grasz to musisz mieć duży kapitał na jednej spółce, żeby móc kilka razy sprzedawać i kilka razy kupować tą samą spółkę.
  • Re: nie ma lokat po 9% !!!! Autor: ~1kwiecien [89.64.10.*]
    calosc gotowki po ktorej nie bedę plakal dzielę na pakiety

od ceny 39 zl do 32 zl w kazdej cenie 3 pakiety zakladalem najnizej 29 zł
    pakiety np 1-39,20 2 39,50 3- 39,80 (zmiana okolo 1%)
    celem jest pomnozenie akcji do czasu dywidendy w tym roku 1 pakiet byl za darmo z dywidendy plus wahania kursu
    np ktorys pakiet zarabial zostal sprzedany i jak sie udalo odkupiony po nizszej cenie i przybywalo akcji nie za moją kasę
    po czasie w koszu jest wiecej akcji i spadek ceny akcji nie jest straszny jak masz ich wiecej

to tylko moja strategia gry na GPW dla mnie ok a na tym forum jestem z powodu ciągłego wolnego czasu
    czasem trafiają się jak dla mnie mądre wpisy

• Re: nie ma lokat po 9% !!!! Autor: ~ed [83.6.196.*]
    jw---- w sumie co do zasady to pełna zgoda, małym kapitałem nie zarobisz na wachnięciu o złotówkę..........
[x]
GPW 1,00% 60,30 2025-10-30 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.