Na interwale jednodniowym. Jesteśmy wciąż w kanale trendu spadkowego, jego górne ograniczenie znajduje się w granicach 35,2 - 35,6 zł. Ostatni impuls wzrostowy był na niskim wolumenie, a RSI wskazuje na wykupienie, co zwiastuje dalsze spadki. Wynik finansowy 9 listopada będzie w moim odczuciu słaby i nie da impulsu do odwrócenia trendu. Co do łatwej kasy ? Jaka łatwa kasa jak lokaty oferują 9 procent w skali roku bez ryzyka, a tutaj zanosi się na maksymalną dywidendę 2,2 zł co daje 6,5 % przy obecnym kursie z RYZYKIEM. Fundamentalnie się wypowiadałem już wielokrotnie za co byłem obrażany więc tylko na takim drobnym porównaniu zakończę.
w skali roku 9% banki nie wiem jak ty ale ja w skali roku wielokrotnie otwieram i zamykam pozycje nie czekam caly rok dzisiaj w 2 tygodnie mam 11% na plus jezeli ponownie a na co sie zanosi to kolejnye 2 % na ponownym otwarciu pozycji
twoja analiza techniczna jest dobra dla tych co kupią na samym dolku i sprzedadzą ze strachem 5% na plus
No po pierwsze tera poleciałeś, cena nie ma roli ważne ze masz więcej akcji. no ta bardzo mądre, jak teoretycznie spadnie do 1 zł to tez będziesz się cieszył, że masz więcej akcji? taka teoria pokazuje z kim się rozmawia i jakie ma pojęcie.
nie zrozumiemy sie twoja teoria sprawdza sie na jednym zakupie i sprzedazy a mnie to nie interesuje ile ty zarobisz na twojej teorii ? i ile razy ? jak czekasz na spelnienie swoich mazen 30 zl kiedy ono bedzie ja w tym czasie zarabiam jak ty czekasz moze rok albo wiecej masz racje wsadz kase do banku i pozcekaj na 30 zl
nie zrozumiemy sie twoja teoria sprawdza sie na jednym zakupie i sprzedazy a mnie to nie interesuje ile ty zarobisz na twojej teorii ? i ile razy ? jak czekasz na spelnienie swoich mazen 30 zl kiedy ono bedzie ja w tym czasie zarabiam jak ty czekasz moze rok albo wiecej masz racje wsadz kase do banku i pozcekaj na 30 zl
Kto powiedział że czekam i kto powiedział że marzę o 30 zł ? Chyba tylko ty. Pieniądze od dawna mam zainwestowane w akcję, a nie pisałem nazwy spółki żeby nie było że jestem naganiaczem :) z perspektywy blokady tge gpw jest dla mnie mało atrakcyjna nawet na poziomie 30 zł, stąd też mój mały udział na forum w porównaniu do tego co było w okresie wakacyjnym. Fundusze inwestycyjne też uciekały z akcji bo co bo niby to misterny plan tak że y ograbić ulice ?
zaprzeczasz sam sobie o innej spolce sie nie wypowiadasz tylko o spolce w ktorej nie masz ani 1 akcji masz rozwinieta teorie napisz jaki masz styl swojej gry bo jak narazie twoja teoria to raz na rok kupic i sprzedac
Jak zaprzeczam sam sobie ? Jaka teorka kupić raz na rok i sprzedać ? Czemu wkładasz cudze słowa w moje usta ? Wielokrotnie pisaliście że jestem zwykłym naganiaczem i pewnie nakłaniam na inne spółki toteż na tym forum nie pisze o innej spółce. Ja nie kupuje na rok żeby sprzedać a wchodzę w momencie kiedy jest odpowiedni moment. Teraz wchodząc gdy jesteśmy w trendzie spadkowym z regresem wyniku finansowego i złym otoczeniem to zwykła prosta głupota.
Niestety nie umiesz czytać ze zrozumieniem, wklej cały post bo znowu zarzucasz mi coś czego nie napisałem. W tamtym poście przestawiłem na waszą prośbę spółki które w mojej ocenie są ciekawsze, ale zaznaczyłem że OBECNIE NIE SA WARTE SWOJEJ CENY. Jest tam wyraźnie napisane że ich nie kupiłem, a z tego co pamiętam to PZU się lepiej zachowuje niż gpw :)
No PZU, które dajesz na tapetę i września kosztowało w granicach 27,2, teraz jest 27,06 tylko że 28 września wypłacili dywidendę bodajże 1,9 :) natomiast ja i tak nie kupiłem (chociaż mógłbym się chwalić że zarobiłem w krótkim czasie z 7 procent ) bo tak jak pisałem uważałem że są dla mnie spółki ciekawsze:)
Wynik finansowy spadnie w moim odczuciu o 30 procent r/r, a to nie uwzględnia straty przez zawieszenie obrotu ee na tge. Global connect dla mnie to niewypał przynajmniej przez 2 lata a sam projekt to nieudolny skok na kasę, gdyby to było 15 lat temu gdzie domy maklerskie nie oferowały by dostępu do rynków zagranicznych miałoby to sens i bym pochwalał ale projekt jest stanowczo spóźniony.
ja zarabiam ale nie powiem w jaki spsob caly masko(teorie moge szerzyc) co jest twoim celem na gpw raz kupic i raz sprzedac ? ciekawe czy w ogole masz jakąś super spolke na ktorej grasz ? czy masz teorie lisa zczaic sie i zarobic 7% w skali roku w banku masz 9%
Za bardzo emocjonalnie podchodzisz do tego. Co do teorii wszystko zależy od spółki i wskaźników, jeśli jest w trendzie wzrostowym, fundamentalnie wygląda dobrze i informacje w przyszłości mają być dobre to czemu mam nie trzymać ? Każdy ma swój pomysł i najważniejsze żeby przynosił zysk. Prosta piłka, pytanie do ciebie : spadnie czy urośnie po wynikach ?
w moim stylu gry nie ma to znaczenia jak urosnie to sprzedam kolejne pakiety a jak spadnie to odkupie wiecej akcji gpw za kase ze sprzedazy wczesniejszych pakietow
1kwiecień napisał: "nie wiem jak ty ale ja w skali roku wielokrotnie otwieram i zamykam pozycje nie czekam caly rok dzisiaj w 2 tygodnie mam 11% na plus jezeli ponownie a na co sie zanosi to kolejnye 2 % na ponownym otwarciu pozycj"
Nie bardzo wierzę tym co zarabiają w 2 tygodnie 11 %. Tzn: jednorazowo tak, ale następnym razem stracisz 11 % w 2 tygodnie. Uważam, że lepiej mieć pakiet spółek dywidendowych bo taka "gra" w końcu wychodzi w najlepszym razie na zero lub minimalny plus. Poza tym ma jedną wadę: pochłania masę czasu. Ciągle trzeba siedzieć na giełdzie i pilnować. Jeżeli tak grasz to musisz mieć duży kapitał na jednej spółce, żeby móc kilka razy sprzedawać i kilka razy kupować tą samą spółkę.
calosc gotowki po ktorej nie bedę plakal dzielę na pakiety
od ceny 39 zl do 32 zl w kazdej cenie 3 pakiety zakladalem najnizej 29 zł pakiety np 1-39,20 2 39,50 3- 39,80 (zmiana okolo 1%) celem jest pomnozenie akcji do czasu dywidendy w tym roku 1 pakiet byl za darmo z dywidendy plus wahania kursu np ktorys pakiet zarabial zostal sprzedany i jak sie udalo odkupiony po nizszej cenie i przybywalo akcji nie za moją kasę po czasie w koszu jest wiecej akcji i spadek ceny akcji nie jest straszny jak masz ich wiecej
to tylko moja strategia gry na GPW dla mnie ok a na tym forum jestem z powodu ciągłego wolnego czasu czasem trafiają się jak dla mnie mądre wpisy