Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  34,76 zł , zmiana od tamtej pory: 75,78%

Re: nie ma lokat po 9% !!!!

1kwiecień napisał: "nie wiem jak ty ale ja w skali roku wielokrotnie otwieram i zamykam pozycje nie czekam caly rok dzisiaj w 2 tygodnie mam 11%
na plus jezeli ponownie a na co sie zanosi to kolejnye 2 % na ponownym otwarciu pozycj"

Nie bardzo wierzę tym co zarabiają w 2 tygodnie 11 %. Tzn: jednorazowo tak, ale następnym razem stracisz 11 % w 2 tygodnie.
Uważam, że lepiej mieć pakiet spółek dywidendowych bo taka "gra" w końcu wychodzi w najlepszym razie na zero lub minimalny plus. Poza tym ma jedną wadę: pochłania masę czasu. Ciągle trzeba siedzieć na giełdzie i pilnować.
Jeżeli tak grasz to musisz mieć duży kapitał na jednej spółce, żeby móc kilka razy sprzedawać i kilka razy kupować tą samą spółkę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GPW 1,33% 61,10 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.