• Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skarg Autor: ~Mike75 [188.47.76.*]
    serwisy.gazetaprawna.pl/finanse-osobiste/artykuly/8573787,getin-noble-ugod-z-frankowiczami-nie-bedzie-prezes-bfg-tomaszewski.html

Czyli licząc, że z 5 % zainteresowanych wysłało skargę tak naprawdę mogłoby być i 200 tys. Polaków poszkodowanych przez Pisowców.
    Słyszeliście Pisowcy najnowszy przebój Zbigniewa Stonogi ( walczy z tą plagą na swój sposób - też trzeba go podziwiać - ja przyznam, że wolę pisać do MOICH PISOWCÓW w ładniejszy sposób ale chodzi o to samo ! ):
    www.youtube.com/watch?v=7d8h3ZAer1Y&t=28s

• Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skarg Autor: ~Mike75 [188.47.76.*]
    Cześć tych skarg to na pewno były skargi zbiorowe - czyli może być więcej poszkodowanych Polaków niż 200 tys.
    I wszystko po to, żeby zniszczyć porządnego obywatela RP, Leszka - który zgodnie z prawem poinformował o złożonej propozycji korupcyjnej ze strony PIS ( nie ukrywajmy, że Marek Ch. to tylko protegowany Glapy a Glapa na pewno ustalał to ze swoim nieformalnym szefem ).
    Do czego my Polsko doszliśmy?
    Swoją drogą najnowszy przebój Pana Stonogi mi się podoba - ma facet jaja, hehe - widać, że się nie boi NASZYCH UKOCHANYCH PISOWCÓW ( zresztą podobnie jak Leszek ).
    @Księgowy - co myślisz o najnowszym przeboju Pana Stonogi?
    I można od razu spytać - czemu na takich stanowiskach jak Prezes KNF czy Prezes NBP wstawia się swoich, czasami mało kompetentnych ludzi?
    Zresztą mam gdzieś kompetencje - ale nie może szef KNF być pionkiem czy nawet niewolnikiem Glapy! Ten człowiek ma być przede wszystkim NIEZALEŻNY I OBIEKTYWNY! Nie mówię o uczciwości i kompetencjach, bo to oczywiste!
    Ile my Polacy po Was Pisowcach ten burdel będziemy sprzątać? Moim zdaniem kilkanaście lat minimum - i po co było?
    Czy nie lepiej było od początku postępować zgodnie z zasadami ludzkimi i boskimi? Prawo też o tym mówi, jest tworzone na podstawie ogólnie przyjętych norm i zasad... Ja bym Was nie wysłał do więzienia - ale nie ja będę decydował - ryzyko, że będzie siedzieć jest dość spore ale może dacie radę. Zawsze można próbować odkupić winy... Bóg w swoim miłosierdziu może i Was wysłucha...
    W Komitecie Stabilności Finansowej z tego co wiem jest Pinokio, Glapa, szef KNF i BFG - wystarczyłoby, żeby jeden z nich był uczciwym człowiekiem a do wielu złych rzeczy by nie doszło - ale to wszystko zapaleni Pisowcy - i w tym jest problem!
    Nie mają żadnej niezależności!
    Taki jeden człowiek, który ma jakąś władzę mógł powiedzieć stop - i mówić jak w wierszu Broniewskiego - No Pasaran! A wiersz jest piękny... Mówi o tym, że te prawdziwe wartości i tak zwyciężą:
    No Pasaran!

Umierający republikanie,
    brocząc po bruku krwią swoich ran,
    w krwi umaczanym palcem po ścianie wypisywali: "No pasaran!".

Ogniem, żelazem napis ten ryto
    pośród barykad z bruku i serc
    Tak się rodziła wolność Madrytu,
    droższa niż życie, trwalsza niż śmierć.

Na nią dwa lata parły faszyzmy,
    ogniem, żelazem żłobiąc jej kształt.
    Wolność na posąg rosła ojczyzny,
    tej, która depcze ucisk i gwałt.

W wierszu mym – wolność, równość, braterstwo.
    Wiersz mój zbroczony krwią swoich ran.
    Jeśli ma zginąć, niech poprzez śmierć swą
    głosi nadzieję: "No pasaran!"

I jeszcze jedno MOI UKOCHANI PISOWCY!
    Wydaje Wam się, że jesteście bezpieczni - macie urzędników, sądy, armię, policję itd.
    Ale Nicolae Ceaușescu też tak myślał - tu nie ma pewności.
    Rośnie liczba Waszych przeciwników - około 70 procent Polaków nie chce, żebyście więcej rządzili a do wyborów dobije to moim zdaniem do 90 procent - tylko niedobitki, faszyści i chorzy umysłowo będą Was popierać.
    Jeszcze możecie dużo zmienić - Generał Jaruzelski to potrafił zrobić w sposób pokojowy - ale Wy jego klasy nie macie - więc zanim zrobicie jakąś głupotę wspomnijcie jak skończył Ceaușescu.
    Wasz czas tym razem naprawdę się kończy!
  • Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skarg Autor: ~Adam [89.64.99.*]
    A pienędzy po moich obligacjach GNB0323 i GNB1223 nie ma i nie będzie! Nie oszukujmy się kasy już nigdy nie odzyskamy, zostaje nam tylko w jakieś formire zemsta, a najbliższa nadchodzi - wybory! Ja nie liczę na to, że decydentów tego złodziejstwa spotka jakakolwiek kara. Nawet ku..rwa straty nie odpiszę sobie, bo umorzenie nie jest stratą podatkową! Co nie przydałaby się choć możliwość odpisania tej straty w perspektywie kolejnych 5 lat?
  • Re: Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skar Autor: ~Ferpley [188.147.12.*]
    Rzecznik Finansowy został powołany w celu wspierania klientów w sporach z podmiotami rynku finansowego. Pomagamy w różny sposób: od poradnictwa, przez interwencje i postępowania polubowne, aż po wsparcie w trakcie postępowania sądowego
    Jak nie on to rzecznik praw obywatelskich
    Bo ten nasz jest w fazie projektu ?
    Rządowy projekt ustawy o Rzeczniku Praw Podatnika

projekt dotyczy powołania Rzecznika Praw Podatnika, którego funkcjonowanie ma gwarantować podatnikom ochronę ich praw oraz przyczyniać się do zmiany oraz kształtowania nowych standardów funkcjonowania administracji skarbowej. W projekcie ustawy zawarto także Kartę Praw Podatnika, która stanowi przyjazny i dostępny przewodnik po prawie podatkowym dla każdego

Ja czekam na Leszka I odrabiam
    Szkoda że tak nas załatwili Leszek nic nie zrobił - to fakt bo byłoby głośno o innej opcji
    Jedno co można było zarobić to obrót pod ewentualną stratę
  • Re: Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skar Autor: ~Obserwator [188.33.240.*]
    Dnia 2022-10-30 o godz. 15:07 ~Ferpley napisał(a):
    > Rzecznik Finansowy został powołany w celu wspierania klientów w sporach z podmiotami rynku finansowego. Pomagamy w różny sposób: od poradnictwa, przez interwencje i postępowania polubowne, aż po wsparcie w trakcie postępowania sądowego
    > > Jak nie on to rzecznik praw obywatelskich
    > > Bo ten nasz jest w fazie projektu ?
    > > Rządowy projekt ustawy o Rzeczniku Praw Podatnika
    > >
    > > projekt dotyczy powołania Rzecznika Praw Podatnika, którego funkcjonowanie ma gwarantować podatnikom ochronę ich praw oraz przyczyniać się do zmiany oraz kształtowania nowych standardów funkcjonowania administracji skarbowej. W projekcie ustawy zawarto także Kartę Praw Podatnika, która stanowi przyjazny i dostępny przewodnik po prawie podatkowym dla każdego
    > >
    > > Ja czekam na Leszka I odrabiam
    > > Szkoda że tak nas załatwili Leszek nic nie zrobił - to fakt bo byłoby głośno o innej opcji
    > > Jedno co można było zarobić to obrót pod ewentualną stratę

Tak, tak.
    Włodarze nawołują Naród do ograniczenia wydatków i inwestowania w obligacje i akcje spółek giełdowych.
    Aby ściągnąć nadmiar pieniądza z rynku, ostatecznie zarekwirują wszystko.
    Tak, jak zrobili to z obligacjami i akcjami GNB.
    Z brakiem możliwości rozliczenia umorzonych akcji czy obligacji to faktycznie bubel prawny - zawsze można np. zebrać 100 tys. podpisów z inicjatywy obywatelskiej i spróbować to zmienić poprzez Sejm.
    A ja myślę, że są szanse na odzyskanie pieniędzy - może po październiku 2023 ministrem sprawiedliwości zostanie Roman Giertych - nasze szanse mocno by wzrosły wtedy. Wyrok odnośnie wadliwości decyzji BFG dla Idei w NSA będzie pewnie dopiero w 2024 a dla GNB może w 2025... Więc przynajmniej będzie szansa na praworządny i niezależny wyrok.
  • Re: Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skar Autor: ~Jar [46.134.84.*]
    Nie brałem nigdy żadnych porzyczek, i nigdy nie chcę mieć do czynienia z oszustami, zastanawiało mnie na czym polegała afera frankowa ,wczoraj oglądałem film Banksterzy i wierzę, że fabuła nie była wyssana z palca , pozdrawiam
  • Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skarg Autor: ~wic [83.68.87.*]
    Mike75, ale tobie odwaliło, żeby pisać z samym sobą. Ty tak ogłupiały, że nie rozróżniasz do kogo adresować pretensje! Dzisiaj tak wylewasz żale, ale wcześniej pisałeś rekomendacje pozytywne. Czy do ciebie nie mogą mieć pretensji inni? No cóż więcej polemiki chyba nie ma sensu.
    Ja wiem, że mam rację! To wszystko!
    Ale faktycznie przez Pisowców zdrowia psychicznego sporo straciłem!
    Więc sobie przynajmniej do nich trochę popiszę, hehe - zawsze trochę lżej na duszy jeśli się wyrzuci z siebie te wszystkie negatywne emocje, które się we mnie nazbierały przez kradzież części majątku przez Pisowców! Oni mogą wszystko - a ja jedynie mogę sobie popisać... Nie za wiele ale zawsze coś!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.88.145.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skar Autor: ~Bolek [94.254.164.*]
    Jak trzeba być tępym i nie rozumieć że prawdziwym oszustem jest Leszek C ,utracił w oczach inwestorów i klientów wiarygodność już za czasów

rządów PO.
  • Re: Jak tam MOI UKOCHANI PISOWCY? Prezes BFG mówił, że było 10 tys. skar Autor: ~Mike75 [188.47.76.*]
    Jak trzeba być tępym i nie rozumieć że prawdziwym oszustem jest Leszek C ,utracił w oczach inwestorów i klientów wiarygodność już za czasów

rządów PO.

Może i masz rację Bolek - jestem tępy i dałem się wykiwać Pisowcom jak dziecko. Aha - z tego co pamiętam przed ogłoszeniem resolution przez BFG 31.12.2020 Leszek się chciał w marcu 2021 dofinansować Ideę kwotą 200 mln zł ( stosowne uchwały podjął już Getin Holding ) i faktycznie robił wszystko, żebym Bank wyszedł na prostą ale BFG wolał za publiczne pieniądze wspomóc PEKAO kwotą 193 mln zł oraz 1 mld gwarancji gdyby poszło coś nie tak... Więc pomimo mojej tępoty dostrzegłem, że to Pisowcy chcieli koniecznie wykończyć Ideę robiąc z niej kozła ofiarnego afery GetBack ( choć nie jest to prawda - za upadłość Getback odpowiedzialny jest zarząd i RN GetBack oraz instytucje panstwowe typu KNF czy GPW, które pozwoliły na dopuszczenie obligacji do obrotu, które nie miały pokrycia finansowego, gdyż GetBack był piramidą finansową -swoją drogą audytor Deloitte też się super wykazał, może jako "odkupienie grzechów" dla zgody z Pisowcami podjął się tej wyceny potrzebnej do resolution GNB).
    MOI UKOCHANI PISOWCY - gdybyście postępowali transparentnie, uczciwie i profesjonalnie - naprawdę nie miałbym żadnych pretensji! I choć Waszym wielbicielem nie jestem nie afiszowałbym się z tym publicznie! Ale niestety tak nie było - stąd tyle skarg na decyzję BFG zarówno dla casusu Idei Bank jak i GNB!
    I jak to Księgwy napisał - zapalcie chociaż świeczkę za Ideę Bank i GNB, gdyż przyłożyliście rękę do ich przymusowej restrukturyzacji oraz skrzwydzenia dziesiątek tysięcy niewinnych ludzi!

[x]
GETINOBLE -0,94% 0,15 2022-09-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.