• zdjęcia z budowy Autor: ~qaz [89.171.79.*]
    https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/311454582_165970686046555_1161999830599827161_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=PUIa7dwH4oQAX8RIbq8&_nc_ht=scontent.fwaw3-1.fna&oh=00_AT_8WqhbXBcA60VwAyOwJlpMopwlzVbi_08LnGGMkE6X-Q&oe=635D77D7

część Inventiona gotowa w stanie surowym; na części Softa są jeszcze rusztowania
    zdjęcie z fejsa "Rewitalizacja Bydgoszcz" sprzed 6 dni
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~STARY [195.136.207.*]
    Czyli dopiero 1/5 całego projektu zrobiona a oni już kasy nie mają? Tak się zastanawiam czy to dobrze czy źle? Dodruk nic im nie da więc pozostaje pompka na 3zl i sru 50 000 000 sztuk w rynek:) No chłopaki, przecież już to znacie :D do roboty!!!
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~budowaVR [5.173.248.*]
    a po czym wnosisz, że kasy nie mają ?
    jak nie wiesz to nie wypisuj głupot

SBE wartość peojektu ok 12,5 mln dotacja ponad 5 mln - jeszcze nie otrzymali ani 1 zł
    INM wartość projektu ok 38 mln (umowa na budowę podpisana na 30 mln) - wartość dofinansowania 16,3 mln a nie dostali jeszcze ani 1 zł z tego.

skoro najważniejsza cześć budowy i najbardziej kosztowo i pracohłonna już skończona to o jakich brakach ty bredzisz ? po czym wnosisz, że to 1/5 budowy ? uczestniczyłeś kiedyś przy tego typu projektach ? zastanawiam się skąd sie biorą takie trolle bez wiedzy ?

a teraz zerknij ile kasy ma SBE to się dowiesz czy mają środki czy nie maja plus pożyczka którą udzielili INM czyli 8 mln złotych.
    spokojnie wystarczy im na 2 takie projekty :)

• Re: zdjęcia z budowy Autor: ~Ta [31.61.248.*]
    Ogarnij się nagonie
    Nawet twój tomaszek z invenszyn się przyznał ze już wyłudził cześć dotacji
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~bawmnie [5.173.240.*]
    trollu Ta ja wiem, ze z żóltymi papierami czujesz się bezkarnie ale jak już zanwestowałeś w modem ze zmiannym IP po tym jak moderatora bankiera banował cie na całe dnie to zainwestuj też w dobrego lekarza :D
    Wiem trollu ze boli
    Płaczesz u moderatora, tupiesz a i tak z Cb drwię i prawdę pisze o invenszyn złodziejszyn
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~buhahahah [5.173.240.*]
    mnie boli ? to ciebie boli okrężnica trollu Ta bo cie Kierule ładnie dojechali :D
    Tak sobie tłumacz getwsioczku
    Ja sobie pisze prawdę o bydgoskiej wydmuszce a ty biegasz z płaczem
    Nie pomógł ci ani moderator ani kierulowe zero
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~STARY [195.136.207.*]
    Jeśli wydaje ci się, że ten szkielet budynku to więcej niż 1/5 kosztów inwestycji to znasz sie na budowlance jak kierul na zarabianiu pieniędzy. Przy czym słowem-klucz jest "zarabianiem"! a nie wyłudzaniem. Nawet doliczając koszt gruntu to dajmy na to 1/3 więc wszystko przed nimi :D
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~inm [5.173.224.*]
    a co ma grunt w zmniejszeniu z 1/5 na 1/3 ? przecież dziure w ziemi już zrobili a moze wg ciebie teraz dopiero zaczną budowac kondygnację podziemną ? hahahahahaha ale ty nie piszesz to" Czyli dopiero 1/5 całego projektu zrobiona a oni już kasy nie mają?" a teraz piszesz o 1/3 kosztów. To zdecyduj sie czy piszesz i stanie realizacji budowy czy wydanych kosztów ?

To ile wydali na budowę widać w raportach w "środki w budowie"
    Patrząc, że działke trzeba było przygotować pod budowę a prace podziemne w samym centrum Bydgoszczy były pracami czasochłonnymi to na dziś wydano już pewnie pod 10 mln zł. I nie wliczam w to działki.

Stan surowy otwarty to ok 30% realizacji inwestycji oraz ok 40% realizacji terminowej budowy. Stan surowy zamkniętyli czyli okna i dach to już ponad 50% stanu realizacji inwestycji. Oczywiście, że największe środki związane z budową to jest wykończenia wewnątrz, ściany działowe, instalacje wewnątrz itd.. Przecież o tym chyba każdy wie kto kiedyś cokolwiek budował.
    Ale my nie gadamy o kosztach bo te wiadomo, ze TARPOL wygrał przetarg na wykonanie za 30 mln zł.

Mają dotacje 16,3 mln zl na to otrzymać, do tego środki w budowie ok 7-8 mln jak dobrze pamiętam po raporcie za 2 kwartał a teraz dodatkowa pożyczka 8 mln zł. Do tego mają zbywalne aktywa SBE oraz niezbywalne na razie MedApp (te 12,5 mln nie jest dopuszczone do obrotu) no ale chyba oczywiste jest, że w tym cenach to nie będą sprzedawać tych 18 mln akcji Softblue które posiadają.
    Do tego emisja serii F z której mają pozyskach 10 mln zł i patrząc na obecny kurs to SBE i Kierul oraz Zegarska będą musieli chyba wyłożyć większą niże te 6 mln kasę by ona się powiodła.
    Buhaha
    Zbywalne ? Nikt nie kupi akcji oszustów a zegarska jest figurantką i nie obejmie nawet 1 pp
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~qaz [89.171.79.*]
    na fejsie INM też są nowe zdjęcia z budowy
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~qaz [89.171.79.*]
    kolejna aktualizacja na fejsie INM
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: akcjoinm [31.1.154.*]
    I co na nich widać? Że okna wstawiają w czesci Inventionmed a pysto w czesci SBE.
    Czyli jaki wniosek ???

Ten sam....bez Invention nue ma wzrostow SBE. i nie po to SBE ma tam ponad 40% udzial i wrzucil tak kolejne 8 mln by jak pisza niektore gieldowe nieudaczniki plujac na Invention...chyba z zazdrosci :)
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~Ta [31.61.187.*]
    Buhaha
    Invenszyn idzie do piachu
    Budynek i tak nie jest ich
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~błehahahahahaha [5.173.232.*]
    minęła 1 minutka i trollem Ta/aaa już telepie hahahahaha
    trollu ty na usługach Kierula jesteś i robisz dla bankiera ? giełdowa ciamajdo hahahaha :D

16:18 post
    16:19 odpowiedź trolla Ta
    Mnie nic nie telepie
    Ja drwię z Cb jak szukasz naiwnych na invenszyn złodziejszyn
  • Re: zdjęcia z budowy Autor: ~hahaha [5.173.232.*]
    trollu Ta obijasz sie...7 minut ?!!!!
    ja wiem, że telepie się teraz na forum invention i nie nadążasz trollować na dwa fora bo tam bredzisz na każdym wątku ale weź się chłopie popraw bo cie w końcu zwolnią z roboty hahahahaha

ty ze mnie drwisz ? hahahaha dla mnie trollu jesteś anonimowym bytem na anonimowym forum bankiera, dla mnie więcej znaczy mijana na ulicy kupa psa by w nią nie wdepnąć nić ty tutaj :D

bredzisz coś o namawianiu na Invention ? ja na nic nie namawiam leszczu tylko udowadniam, ze BEZ WZROSTU kursu INVENTION nie ma wzrostu kursu SOFTBLUE. Masz z tym jakiś problem ? to wróć do innych wątków w którym pokazałem dokładnie z linkami i datami gdzie SBE wzorsty było dopiero po mocnym wzrostach INM. Zresztą wystarczy zobaczyć na średnie hisotyczne wolumenty i korelacje kursów i obrotów tych spólek by zobaczyć, że mam 100% rację.

A co do Inventon ? wczoraj kupiłem 10k, dziś kupiłem 10k, w tamtym tygodniu łącznie kupiłem 50k i codziennie sobie będą kupował 10k o tak dla zabawy bo mnie na to stać a dla mnie to drobnica. A na prawdziwe zakupy przyjdzie czas jak wrócą obroty dzienne ponad 150k dziennie na 2 sesjach pod rząd. Wtedy zaczne zakupy takie jak w lipcu 2020 i grudniu 2020...i znów sprzedam z prawie 200% zyskiem a ty dalej będziesz kwiczał i bredził coś o 2018 roki, akcjach Boruty czy jakiś pudlach :D
    Dużo bełkotu znaczy boli :)
    Trollu Ta bełkotu ? Sama prawda a ta prawda cie boli wsioczku :) bo pokazuje twoje kłamstwa i manipulacje
    Ja jestem od prawdy
    W ramach prawdy :) o invenszyn złodziejszyn

https://inventionmed.pl/2021/10/14/zagraniczni-inwestorzy-kupili-akcje-inventionmed-s-a/

Wywalanie ze słupa to twoje wzrosty były

Wtedy kwiczałes i ubierałes ludzi w syf bo na 3 pln lecisz żałosny nagonie
    1 w nocy troll Ta...prostata ci spac nie daje ? Kwiczysz ciamajdo od ponad 2 lat, trzsba bylo hak ja sprzedac z prawie 200% zyskiem po 1,54 w paździedniku 2021 przy inwestorach i bys teraz nie jeczal bedilku hahahaha
    Ty wyłeś do 1 a ja z Cb drwiłem
    No przecież ty wszystkich wtedy na czekanie do 10 namawiałes nagon

Baw mnie
[x]
SOFTBLUE -0,45% 0,22 2025-10-31 12:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.