Codziennie nowy cały czas coś się dzieje. Dziś dowiadujemy się że pan W powiększył stan posiadania a więc nie sprzedał sobie sam bo były takie obawy. Jedna transakcja 127 tys tyle miał tylko metlife . Więc dlaczego nie sprzedał reszty ? Zapewne miał propozycje wszystko sprzedać po 310 ale nie zrobił tego . To teraz 2 fundusze mają podobne ilości akcji może żeby koszty sporow sądowych dzielić na pół .
Bankowy też jest w grze. Mógł dokupić wcześniej odrobinę. I ciekawostka akurat 12.10 MetLife PTE stał się oficjalnie NNLife PTE wchodząc w struktury NN.
Jednak Bankowy. No cóż , teraz wszystko w rękach NNLife(MetLife). Ciekawe ta pakietówka 10518 czyja była ? Słup ? Obstawiałem , że Met prędzej pęknie , może te przekształcenia właścicielskie u nich wpłynęły na to , że nie ma kto podjąć decyzji , a może wbrew temu co sądziłem jednak są mądrzejsi niż mi się zdawało. Ciekawe.
To czyje jest te 248 000 akcji obecnie. MetLife PTE jest własnością NN czy Generali ? Ja się już pogubiłem a emeryci mają to głęboko bo mają fundusz na Nowogrodzkiej.
Amerykanie sprzedali Holendrom a ci są w trakcie transakcji z Włochami. Zwyczajowe warunki transakcji pozwolą ją zamknąć w 1 kw. 23 wg. PARKIETU . Także jak się podpisze umowę przedwstępną na sprzedaż mieszkania z wyposażeniem , to pewnie nie można się w międzyczasie pozbyć zabudowy kuchni. A czy nowy właściciel ją zechce ? Może to tak jest.
Nie wiem ile zostało w wolnym ale metlife ma 12 procent głosów a W ma prawie 85 . Więc teraz metlife ma w ręku delisting wszystko zależy od nich sprzedadza to reszta nie ma nic do gadania. Ciekawe czy coś ugrają . Co ugrają to nasze . Pieniądze są jeden fundusz wypchnięty w niskiej cenie to i do reszty można dodać więcej. A dziś taka informacja jeszce ciekawa wyszła .
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kryzys-klimatyczny/news-europoslowie-chca-stacji-ladowania-aut-elektrycznych-co-60-k,nId,6357699#crp_state=1
no bo bez stacji ładowania to jak te samochody mają jeździć, latem na A1 to 2 godziny trzeba było czekać w kolejce a tylko kilka samochodów chciało się ładować zresztą ładowarki to małe migi, transformatory to jest rynek przyszłości przy tym rozwoju OZE, w zachodniej europie to rynek magazynowania się rozwija ale chyba u nas na to trzeba będzie poczekać dlatego tak chcą zdjąć z gpw bo nie chcą się dzielić tym tortem z innymi a szkoda