Pan W ma 76.82 procent głosów spółka po transakcji 18.44 razem mają 95.26 procent GŁOSÓW więc próg przekroczony przymusowy wykup PKO załatwił nas wszystkich.
Nie ma na razie pakietówki MetLifa , względnie oddali 10 000 , bo tam były 2 transakcje 127 i 10 tyś. Także PKO i ktoś. Na razie min 238 tyś MetLifa blokuje ich , ale to się może zmienić.
Ponadto te akcje własne mogą zostać wydane jakiemuś inwestorowi np w zamian za wniesieniem aportem czegoś np. I spółka powiększona zostanie na GPW. Także mówienie o końcu jest przedwczesne. Może istotnie koniec , a może dopiero początek.
Ale jak mają już prawo nas wykopać to to zrobią i tyle . Wcześniej tak pisali bo z PKO nie było ugadane teraz maja 95 to nie po to wszystko robili żeby teraz zostawiać sobie drobnych.
Licz głosy kto ma 95 procent głosów robi przymus . Akcje i głosy spółki dolicz panu W i masz wtedy ile głosów ma pod kontrolą pan W jak on ma pod kontrolą 95 głosów może robic przymus
Nie ma to znaczenia kto sprzedał . Ważne jest to ....
Art. 82. 1. Akcjonariuszowi spółki publicznej, który samodzielnie lub wspólnie
z podmiotami od niego zależnymi lub wobec niego dominującymi oraz podmiotami
będącymi stronami porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5, osiągnął lub
przekroczył 95% ogólnej liczby głosów w tej spółce, przysługuje, w terminie trzech
miesięcy od osiągnięcia lub przekroczenia tego progu, prawo żądania od pozostałych
akcjonariuszy sprzedaży wszystkich posiadanych przez nich akcji (przymusowy
wykup
I w rozumieniu ustawy spółka jest podmiotem zależnym od Pana W bo ma w niej większość ale ja to wcześniej już pisałem to się każdy kłócił. No i licznie głosy nie akcje bo to wyraźnie pisze w tym artykule. Ma teraz 3 miesiące na wykup i z niego oczywiście skorzysta. Cena 310 można jeszce kupić po 290 zawsze 7 procent zarobić . Ale jak dla mnie wszystko już jest jasne i jest koniec . Mało tego można zaskarżyć cenę ale już po dokonaniu przymusu ale tu się chyba nic nie ugra wartość księgowa będzie ważna ważna będzie też opinia zarządu co do ceny ale to już jest wyższa cena . Po prostu trzeba się pogodzić iść dalej i podziękować Pekao.
Kupili tylko 137 tyś akcji . Nie mają na razie 95%. Oczywiście w każdej chwili może się to zmienić . Może masz jakieś informacje o komunikatach które dopiero będą i dlatego uparcie piszesz o 95%
W miał 76,81 , teraz dokupił 7,64 licząc głosy i akcje własne ZPUE nad którymi W ma kontrolę. Myślę że stare akcje własne liczysz podwójnie. Oczywiście za chwilę może być kolejna pakietówka i stanie na Twoim. Ale chyba i sobie i nam tego nie życzysz.
Nie to była moja oczywista pomyłka sam metlife ma tyle głosów że bez niego nic się nie stanie a wygląda na to że to on został i dobrze. Muszę się tu sam pokajać bo jak mogłem przeoczyć oczywistości dzban normalnie .