• Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~Ferpley [188.147.0.*]
    Na IDEAB straszył sądami międzynarodowymi
    Czarnecki wskazał, że jako większościowy właściciel banku odbiera działania BFG i KNF jako realizację tzw. Planu Zdzisława Sokala, który został mu przedstawiony przez poprzedniego szefa KNF Marka Ch. "Ponieważ głównym inwestorem Idea Bank S.A. jest mój podmiot zarejestrowany w Holandii zapowiadam, że działania BFG i KNF będą miały skutek w postaci roszczeń odszkodowawczych przed Trybunałem Międzynarodowym ustanawianym na podstawie specjalnej umowy inwestycyjnej pomiędzy Polską, a Holandią na kwotę stanowiącą wartość moich udziałów i przyszłych z nich zysków"- napisał także Czarnecki.
  • Re: Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~Dalmatinac [80.140.202.*]
    będzie i ...zażalenie i ...WSA /niestety polskie pis sądy, wynik ...wiadomy/
    ale będzie i ...Arbitraż /europejski sztokcholm - czytajcie i edukujcie się ... eureko, sferia, arbis, pgnig etc /
    ...co najśmieszniejsze - patrząc np na sądowe "sukcesy" franksterów - LC o niebo więcej może wygrać w bataliach sądowych niż na działalności bankowej

p.s. dziwi mnie że nikt nie podnosi komicznej kwestii jak to ratowanie banku bez części frankowej kosztuje 10,3 mld zł !!!
    /w momencie gdy potencjalne potrzebne dokapitalizowanie całości, czyli z częscią frankową miało wynosić 2-3,5 mld zł.../
  • Re: Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~Ferpley [188.147.8.*]
    Wygląda że mu nie chcieli pomóc - bo Chrzanowski siedział ? - zemsta spisek razem z bankami ? Które licząc na zdjęcie konkurenta (w potrzebie) z zimną krwią go załatwili
    Jedni ciągnęli franka , kurator dopinal koniec w pół roku
    Co by było gdyby Leszek wziął kuratora u Chrzanowskiego a nie byłoby mnie tu -:)
    To nasze poszlaki w sądzie twarde dowody
    Toja
    Pretti Woman po polsku ??
    Jeszcze jedno- tą sprawą będziemy żyć do wyborów - bo to jadka na wyborców
    A gdy Leszek coś dostanie (myślę że w naszych sądach też może) to czy nam coś skapnie
    Przypomnę o zabezpieczeniu na Getbecku 60 mil Na GNB ma coś w kapsie

I kończąc prawdą jest że Leszek nie wykazał kasy na wsparcie banku A nie wspomnę o wykupie OBLIGACJI
    ZAGMATWANE CO ?
  • Frankowicze grają do jednej bramki z akcjonariuszami? Autor: ~Realista [188.146.130.*]
    To paradoks, czy sofizmat?
    Jeśli paradoks, to w długim terminie coś ,,musi strzelić’’.
    Zasady odwróconej ekonomii?
  • Re: Frankowicze grają do jednej bramki z akcjonariuszami? Autor: ~as [83.26.54.*]
    Jasne że mają współne interesy.Grają do jednej bramki.Różnica jest taka że akcjonariuszy wydymał BFG a frankowiczów najpierw bank a potem dobił ich Bfg
  • Re: Frankowicze grają do jednej bramki z akcjonariuszami? Autor: ~Realista [194.28.32.*]
    To się wzajemnie wyklucza. A jeśli rzeczywiście frankowicze grają do jednej bramki z obligatariuszami i akcjonariuszami, to jest to dowód na to, że z tego wszystkiego zrobiła się hucpa. Tak nie powinno się stać. Prawnie jest jednak póki co ok. Ale w długim terminie mogą być niespodzianki.
  • Re: Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~Obserwator [188.33.248.*]
    Dnia 2022-10-04 o godz. 09:53 ~Ferpley napisał(a):
    > Na IDEAB straszył sądami międzynarodowymi
    > > Czarnecki wskazał, że jako większościowy właściciel banku odbiera działania BFG i KNF jako realizację tzw. Planu Zdzisława Sokala, który został mu przedstawiony przez poprzedniego szefa KNF Marka Ch. "Ponieważ głównym inwestorem Idea Bank S.A. jest mój podmiot zarejestrowany w Holandii zapowiadam, że działania BFG i KNF będą miały skutek w postaci roszczeń odszkodowawczych przed Trybunałem Międzynarodowym ustanawianym na podstawie specjalnej umowy inwestycyjnej pomiędzy Polską, a Holandią na kwotę stanowiącą wartość moich udziałów i przyszłych z nich zysków"- napisał także Czarnecki.

Czarnecki nie stworzył w swoich Bankach etatów Członków Rad Nadzorczych dla PiS-iorów, to go tych Banków pozbawili.
    Teraz, w stworzonym przez siebie BFG, mieli będą dziesiątki etatów dla swoich i tworzyli będą dziesiątki multimilionerów.
    Składka na fundusz wyborczy PiS będzie gigantyczna.
    Tam, gdzie mają swoich w Radach Nadzorczych, np. w RAFAKO - wartość księgowa mniejsza niż 0 ( słownie: zero) - nie robią nic.
    Ja już w dwa dni coś odrobiłem na FW20 zamknęłam dziś ładnie i kończę z biadoleniem i politycznymi bzdurami - głupi i pazerny byłem a wszystko było jasne (RYZYKO)
    Tu piszą wszystko
    Leszek Czarnecki uderza w polski rząd i nadzór finansowy. Jednak jego ciosy są chybione

Ucięło Wyszukaj to tytuł
  • Re: Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~psikuss [77.255.85.*]
    ostrzegałem o duzym ryzyku, tutaj tak naprawde od prawie roku czasu było widać, że idzie to w złą strone, a LC nie spieszył się z dokapitalizowaniem, czemu ? moze temu ze luka wynosiła 3,5 mld i wpakowanie 1,5 mld niczego by nie załatwiło. Trzeba było sprzedać za symboliczne 100 mln, ale no coz ...
    Piskuss - dzięki za ostrzerzenia - ,, mnie i innym cuda się nie zdarzają ,,
    Głupota istnieje - jestem dowodem
    Okazja na zarobek jest - wykresy 20 letnie pokazują że możemy osiągnąć szczty w miarę szybko
    Oczywiście otoczenie musi się poprawić
    Pozdrawiam
  • Re: Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~psikuss [77.255.85.*]
    zawsze jest ryzyko, ważne, żeby na wnioskach sie uczyć i nie za mocno przy tym oberwać

Mając kapitał to dzisiaj na rynku sporo okazji, gdzie będzie można zarobić 100%, cierpliwość popłaca
  • Re: Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~Ferpley [188.147.12.*]
    Zgoda- na wieczór polecam popatrzeć na złotego do eur USD I chf 30 lat
    Tu złoty może zrobić to co W20 w rok
    Oczywiście otoczenie musi się poprawić
    Ferpley
  • Re: Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~Dalmatinac [85.14.68.*]
    HIT - Money.pl z 24 pażdziernika
    - 10 000 zażaleń na upolitycznioną, nie ekonomiczną, urzędową decyzję o przymusowej restrukturyzacji Getin Noble Banku

...jak przekonać Trybunał Arbitrażowy w procesie odszkodowawczym, że bezzwrotna "pomoc" na 10,3 mld to mniej niż objęcie prze np Nbp, Pfr etc zbywalnych akcji/obligacji za np 3,5 mld
    ...proszę, jako prywatny topiony, ale jako "państowy" już moze być zwalniany ze składek, danin i podatków w 2023 roku
    chrzanowski, sokal, morawiecki, "superprokurator zero", mc down kaczyński, suski - na więzienną bramę w szeregu zbiórka !!!

- frankowicze, obligatariusze i akcjonariusze - ...aspiranci i własniciele RAZEM !!! ...będzie kino !!!

"Ugód z frankowiczami nie będzie. Prezes BFG: Nam wręcz nie wolno tego robić"
    https://www.money.pl/banki/ugod-z-frankowiczami-nie-bedzie-prezes-bfg-nam-wrecz-nie-wolno-tego-robic-6826346611547040a.html
    Leszek - przez rada nadzorcza też ZŁOŻYŁA
    ,,Czarnecki ocenił, że "decyzją BFG akcjonariusze i obligatariusze zostali pozbawieni swych praw, by nie powiedzieć – po prostu okradzeni". Dodał, że Rada Nadzorcza Getin Noble Bank złożyła skargę do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego na decyzję Bankowego Funduszu Gwarancyjnego w sprawie przejęcia banku.

"Mam głęboką nadzieję, że Wojewódzki Sąd Administracyjny uzna podjętą decyzję za niezgodną z prawem i wszystkim akcjonariuszom i obligatariuszom zostanie wypłacone - zgodnie z przepisami prawa - należne odszkodowanie. Będę informował publicznie o dalszych krokach podejmowanych przez sądy w tej sprawie" - stwierdził.

Niech mądrzy się spierają - może nam coś skapnie
  • Re: Czy będzie odwołanie od decyzji BFG? Autor: ~Ferpley [188.147.4.*]
    To ciekawe - jak Leszkowi ,,można było pomóc,,
    https://tvn24.pl/premium/fuzja-pkn-orlen-i-pgnig-dlaczego-skarb-panstwa-sprzedal-akcje-orlenu-6177746

Leszek będzie miał materiał - widać TVN już tworzy materiały dla Leszeka
[x]
GETINOBLE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.