na Idea straciłem 100 tys zł, myślałem że na GNB się odkuje, wziąłem Nobla za kolejne 100 tys. po 20 gr za akcję I ZNOWU MNIE OKRADLIŚCIE KOCHANI PISOWCY!!!
Nie chrzań głupot. Lepiej napisz co się dzieje z wnioskami o odzyskanie IdeaBank. Sytuacja GetinNoble była dość klarowna. Spółka nadawała się do spekulacji i jednocześnie trudno oczekiwać, że nadzór bankowy będzie czekać 5 lat zgodnie z planem restrukturyzacji na poprawę podstawowych wskaźników bezpieczeństwa banku. Mogli zaczekać jeszcze do końca roku symbolicznie.
Ja akcji GNB nie miałem - glupi nie jestem i wiedziałem co się stanie - dziwne, że tak długo czekali - rezerwy na kredyty frankowe były w stosunku do innych banków zaniżone procentowo ( czyli tak naprawdę kapitał własny był ujemny a nie tylko poniżej norm krajowych i unijnych ) ale mimo wszystko szkoda tych ludzi. Inny temat gdyby nie mobbing w stosunku do banków Leszka oraz jawne dyskryminowanie jego banków przez Władze Publiczne i Nadzór inne byłoby oprocentowanie depozytów ( mogłoby być niższe ) , inna byłaby marka i pewnie GNB by bez kłopotu przetrwał. Oannes - to napisz jaka jest sytuacja itd! Ja swoje zrobiłem - gdybym nie przegapił terminu w skardze do KE kto wie jakby się to skończyło - ale przynajmniej poinformowałem Komisję jak z mojej perspektywy przejęcie IDEI BANK wyglądało i jakie były motywy przejmujących. Pozdrawiam.