• Kilka slow wyjasnien Autor: pioter_as [85.221.159.*]
    Czołem,
    już po operacjach, wiec mogę napisać.
    Wycięcie stoplosów z zeszłego tygodnia (21.09) to moja sprawka - przynajmniej częściwo. Wywaliłem wtedy z 415 000 akcji, większość zdecydowana PKC. Najtańsze 5-10k poszło nieco poniżej 0,15 groszy. Dalej poszły pewnie stoplosy ustawione na 0,15. Dziś odkupiłem ok 180 000 akcji. Pozostały kapitał już jest w innych akcjach.

Czemu tak? Już wyjaśniam, a jak dobrze pójdzie to ta wiedza przyda się też na koniec grudnia.

Jeżeli jutro zrobią resolution to moje akcje dziś nabyte nie zostaną umorzone bo transakcje nie zostały rozliczone i kasa wróci - info potwierdone korespondencyjnie (mailowo) z GPW w oparciu o sytuacje na Idea Bank. Poza tym zrealizowałem wirtualną stratę. Jeśli wyniki będą słabę i akcje polecą dalej w dół to oczywiście tracę, ale nie wszystko. Innymi słowy jeśli jutro będzie dobrze, a tego się spodziewam to będę beneficjentem wzrostów bez ryzyka umorzenia akcji.

Nie mogłem zaakceptować ryzyka umorzenia wszystkich akcji, stąd taki ruch.

Taki był cel :)

Pozdrawiam
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: ~No_1 [37.47.89.*]
    Chciałbym zobaczyć meila z GPW.
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: ~wpisssdu [87.207.113.*]
    i pewnie sam prezes odpisał.
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: ~Mordo [31.0.79.*]
    Wybucha aby inni tak robili. Tyle.
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: ~Rębajło [89.73.126.*]
    Hehe, niezły bajer. Czyli idąc tym tokiem rozumowania to jeśli sprzedasz akcje dziś lub jutro to kasy nie dostaniesz w przypadku resolution w weekend? Bo giełda ich nie zdąży rozliczyć? Taaaki chu...stecznik :D
  • To taki sam kit Autor: ~kasjer_krasnala [89.151.45.*]
    Dnia 2022-09-29 o godz. 16:46 ~Rębajło napisał(a):
    > Hehe, niezły bajer. Czyli idąc tym tokiem rozumowania to jeśli sprzedasz akcje dziś lub jutro to kasy nie dostaniesz w przypadku resolution w weekend? Bo giełda ich nie zdąży rozliczyć? Taaaki chu...stecznik :D

jak to, że resolution miało być przeprowadzone w długi weekend sierpnia, było ty kilku lamusów, co głośno o tym trąbiło
  • Re: To taki sam kit Autor: ~Pioter-as [37.248.223.*]
    Potwierdzam zwrot kasy z wczorajszych zakupów.
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: pioter_as [85.221.159.*]
    Proszę bardzo.

Szanowny Panie,

Zgodnie z wnioskiem Bankowego Funduszu Gwarancyjnego, wykluczenie akcji nastąpiło z dniem 31.12.2020.
    W związku z powyższym, ostatnie transakcje zawarte na GPW oraz rozrachowane przez KDPW, miały miejsce w dniu 28.12.2020.
    Transakcje zawarte w dniach 29-30.12.2020 nie zostały rozliczone ponieważ ich rozrachunek przypadałby na dzień, który następował po dniu wykluczenia/umorzenia akcji.
    Podsumowując, we wskazanym okresie nabywcom akcji zostały zwrócone środki natomiast sprzedającym umorzono akcje.

Z poważaniem,
    Dział Notowań
    Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: ~zzzzz [89.64.117.*]
    nie rozumiem cie ziomek, nawet jezeli tak jest to niekoniecznie jutro musi byc ogloszone resolution. Moze byc slaby raport i w weekend resolution ogloszone i od poniedzialku np zwieszone notowania. W piatek juz ci wszystko rozlicza normalnie wiec kasa nie wroci
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: ~tak [89.229.193.*]
    Jutro przed rozpoczęciem giełdy będzie raport i wszystko będzie jasne...Zyski będzie na pewno tylko ile nie wiadomo Jezeli bedzie zysk kupuję akcje.
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: ~Grzegorz [85.221.136.*]
    Raport ci nic nie urośnie 5 a 8 procent I stop
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: ~Car [109.233.92.*]
    A co jeśli już sprzedam i od razu zakupię akcje innej spółki? Przecież po takiej operacji od razu mi nowe akcje wskakują na rachunek?
  • Re: Kilka slow wyjasnien Autor: pioter_as [85.221.159.*]
    No to mialem nosa...
    Odrobiłem lekcje za Idea Bank.
    Teraz czekam na zwrot kasy z wczorajszych zakupów.
[x]
GETINOBLE -0,94% 0,15 2022-09-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.