Czołem, już po operacjach, wiec mogę napisać. Wycięcie stoplosów z zeszłego tygodnia (21.09) to moja sprawka - przynajmniej częściwo. Wywaliłem wtedy z 415 000 akcji, większość zdecydowana PKC. Najtańsze 5-10k poszło nieco poniżej 0,15 groszy. Dalej poszły pewnie stoplosy ustawione na 0,15. Dziś odkupiłem ok 180 000 akcji. Pozostały kapitał już jest w innych akcjach.
Czemu tak? Już wyjaśniam, a jak dobrze pójdzie to ta wiedza przyda się też na koniec grudnia.
Jeżeli jutro zrobią resolution to moje akcje dziś nabyte nie zostaną umorzone bo transakcje nie zostały rozliczone i kasa wróci - info potwierdone korespondencyjnie (mailowo) z GPW w oparciu o sytuacje na Idea Bank. Poza tym zrealizowałem wirtualną stratę. Jeśli wyniki będą słabę i akcje polecą dalej w dół to oczywiście tracę, ale nie wszystko. Innymi słowy jeśli jutro będzie dobrze, a tego się spodziewam to będę beneficjentem wzrostów bez ryzyka umorzenia akcji.
Nie mogłem zaakceptować ryzyka umorzenia wszystkich akcji, stąd taki ruch.
Hehe, niezły bajer. Czyli idąc tym tokiem rozumowania to jeśli sprzedasz akcje dziś lub jutro to kasy nie dostaniesz w przypadku resolution w weekend? Bo giełda ich nie zdąży rozliczyć? Taaaki chu...stecznik :D
Dnia 2022-09-29 o godz. 16:46 ~Rębajło napisał(a): > Hehe, niezły bajer. Czyli idąc tym tokiem rozumowania to jeśli sprzedasz akcje dziś lub jutro to kasy nie dostaniesz w przypadku resolution w weekend? Bo giełda ich nie zdąży rozliczyć? Taaaki chu...stecznik :D
jak to, że resolution miało być przeprowadzone w długi weekend sierpnia, było ty kilku lamusów, co głośno o tym trąbiło
Zgodnie z wnioskiem Bankowego Funduszu Gwarancyjnego, wykluczenie akcji nastąpiło z dniem 31.12.2020. W związku z powyższym, ostatnie transakcje zawarte na GPW oraz rozrachowane przez KDPW, miały miejsce w dniu 28.12.2020. Transakcje zawarte w dniach 29-30.12.2020 nie zostały rozliczone ponieważ ich rozrachunek przypadałby na dzień, który następował po dniu wykluczenia/umorzenia akcji. Podsumowując, we wskazanym okresie nabywcom akcji zostały zwrócone środki natomiast sprzedającym umorzono akcje.
Z poważaniem, Dział Notowań Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie
nie rozumiem cie ziomek, nawet jezeli tak jest to niekoniecznie jutro musi byc ogloszone resolution. Moze byc slaby raport i w weekend resolution ogloszone i od poniedzialku np zwieszone notowania. W piatek juz ci wszystko rozlicza normalnie wiec kasa nie wroci